Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο

6 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Τον Μάρτιο του 1957, οι Άγγλοι δολοφόνοι και κατακτητές, καλούν τον πατέρα του Γρηγόρη Αυξεντίου, του θρυλικού αητού του Μαχαιρά, στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, για να αναγνωρίσει δήθεν τον νεκρό γιό του. Ήθελαν να τον δουν να λυγίζει.
Ο τραγικός πατέρας δεν λύγισε. Αντικρίζει αγέρωχα το απανθρακωμένο λείψανο του μοναχογιού του, και απαγγέλει τους παρακάτω αυτοσχέδιους στίχους:

Δεν κλαίω που σε έχασα

που σ’ είχα για καμάρι

Κλαίω που δεν έχω άλλο γιο

τη θέση σου να πάρει!

Οι ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου μας, ήταν όλοι τους πλασμένοι από οικογένειες χριστιανικές και γαλουχημένοι από τα κατηχητικά της Εκκλησίας.

Απόσπασμα από κείμενο του Λεβέντη δάσκαλου Δημήτριου Νάτσιου.

Και Δόξα τω Θεώ υπάρχουν ακόμα πολλοί Λεβέντες Δάσκαλοι, και Λεβέντισες Δασκάλες, που διδάσκουνε στα παιδιά μας Χριστόν και Ελλάδα.

hpt300@gmail.com είπε...

Δεν ξεχνώ , αλλά ήθελα ως Ελλαδίτης να εκδικηθώ τα μεμετια για τους βιασμούς σε γριές κ νιες που έκαμαν κατά την εισβολή κ τους αιχμαλώτους .

ΑΧΙΛΛΕΑΣ είπε...

Η εκδίκηση δεν ταιριάζει. Η δικαιοσύνη του Θεού δεν ταιριάζει με τα δικό μας μίσος. Με το μίσος κάνει γιορτές ο διάβολος. Ας μάθουν τα παιδιά μας Χριστό, χωρίς όμως να ξεχνάνε τι συμβαίνει όταν απομακρύνεσαι απ'αυτόν. Τα υπόλοιπα ας τα γίνουν κατά το θέλημά του

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Δεν υπάρχει περίπτωση, να μην πλήρωσαν γιά ολ'αυτά...

Η Δικαιοσύνη τού Θεού
ξεπερνάει την ανθρώπινη
αντίληψη...

Αγγελής είπε...

Στην Ιμ.Φανερωμένης Ροδόπολη Αττικης μας διηγιοταν ενας Κυρηνειώτης που ηταν τοτε 14χρονος, οτι τις βιασμένες δεν τις σκοτωνανε. Τις εστελναν ματωμενες, αλλοφρονες μεσα στα χωριά να τρομοκρατουνται ο κοσμος και να εγκαταλειπουν τα σπιτια τους.

Αγγελής είπε...

Είναι πραγματικά σημείο των καιρών πόσο έχει περάσει η ιεχωβαδικη αντίληψη περι μη βιας μέσα στους Ορθόδοξους χριστιανούς.
Πόσες φορές ο ίδιος Θεός ο Ιησούς Χριστός προέτρεψε τους Ισραηλίτες να πολεμήσουν.Κι εμείς ποτισμενοι από πασιφιστικά μηνύματα ακυρώνουμε την ανδρεία και την διεκδίκηση, ναι και ενόπλως των δίκαιων μας.