Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού.

Είπε  Γέρων : Εσύ τι λες,  ήταν ποτέ δυνατόν τον δεσπότη που έκανε πιστούς και απίστους να διαβάζουν το Ψαλτήρι να μη βάλει τα δυνατά  του ο διάβολος  ,λυτούς και δεμένους και να αγωνίζονται για τη φίμωσή του;Μάταια όμως ,μάλλον θόρυβο προκαλούν,απλά γιατί δεν γνωρίζουν τον Μόρφου,ούτε οι πολιτικοί ούτε πολύ περισσότερο οι λεγόμενοι Εκκλησιαστικοί,οι οποίοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Σε παραπέμπω να ξαναδείς αυτό,έχεις πολλά  να διδαχθείς, ο Μόρφου ειναι τέτοιας φινέτσας Επίσκοπος: Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού.


4 σχόλια:

Γρηγορης Αυξεντιου είπε...

Ο Μορφου είναι ο αρχηγός μας,στην πρώτη γραμμή.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Και σημείον, νομίζω,

πώς ο Θεός, δεν έχει αποστρέψει
-ακόμη;...-
το Πρόσωπο του από εμάς...
κι αναμένει, την όση μετάνοιά μας
και τις έστω...
πενιχρές προσευχές μας...!

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Μόρφου μας έμαθε να προσευχόμαστε, να συγχωρούμε, να προσέχουν τι ακούμε και τι βλέπουμε, μας έδειξε τι να ζητάμε από τον Θεό για να αγαπάμε κλπ.
Μας έδειξε να μην εθελοτυφλουμε, μας είπε ποια πρότυπα να έχουμε, να διαβάζουμε τις γραφές, να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν πνευματικά.
Τίποτα κακό δεν έκανε.
Όποιος καταλάβει κατάλαβε.
Έχει πόλεμο και ο Μόρφου και ο Χριστός μας.
Ο Θεός να συγχωρέσει και να φωτίζει όλους αυτούς της νέας τάξης πραγμάτων που παραπλανούν τον κόσμο.
Ο Θεός να μας ελεήσει!

Ανώνυμος είπε...

Έπεσε εντολή εκ κυβερνήσεως να σταλθεί τετοια επιστολή απο την Εκκλησία της Ελλάδος στην Εκκλησία της Κυπρος για τον αγαπημένο μας Δεσπότη διότι τα λεγόμενα του επηρεάζουν λεει το εμβολιστικό τους πρόγραμμα! ΆΞΙΟΣ Ο ΜΟΡΦΟΥ ΜΑΣ