Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Όλοι γνωρίζουν για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, λιγότεροι γνωρίζουν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, και ακόμη λιγότεροι για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Ποντιακών Ελλήνων.

 
 
Την 14 η Σεπτεμβρίου 2019, τιμούμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας-ένα γεγονός που σχετίζεται στενά με τη Γενοκτονία των Ποντιακών Ελλήνων -, όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι Νεαροί Τούρκοι και Ο Kemal Ataturk σκότωσε περίπου 1 εκατομμύρια Έλληνες, κάποιοι έσφαξαν άμεσα με απίστευτη βία, και άλλοι έστειλαν στον ′′ Λευκό Θάνατο ", μακρινά ταξίδια χωρίς τροφή και νερό, σε έναν προορισμό, θάνατο από εξάντληση. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου που σχεδιάστηκε μια πλήρης εξαφάνιση ολόκληρης εθνικότητας. Αυτοί που κατάφεραν να ξεφύγουν εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα και την ΕΣΣΔ.
Ξέρεις, 100 χρόνια δεν είναι τόσο μακριά. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν τις ιστορίες από τους γονείς και τους συγγενείς τους είναι ακόμα ζωντανοί.
Βιβλία, όχι και τόσο παλιά, γεμάτα μαρτυρίες και ιστορίες από τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν τον αφανισμό είναι παντού στα ελληνικά βιβλιοπωλεία.
Έχουμε δεκάδες φωτογραφίες που απεικονίζουν τα γεγονότα, ακόμη και αποδείξεις όπως η απογραφή της Τουρκίας το 1923, όπου, οι 500.000 Έλληνες του Πόντου, που υπήρχαν στην προηγούμενη απογραφή, ξαφνικά αγνοούνται. Παρ ' όλα αυτά, μέχρι σήμερα, 100 χρόνια μετά, η τουρκική κυβέρνηση αρνείται να παραδεχτεί τη Γενοκτονία, και δεν έχει καταδικάσει ούτε ένα άτομο για τα εγκλήματα. Είναι τόσο απλό γι ' αυτούς.
Έτσι τελείωσαν την σχεδόν 3000 ετών ελληνική παρουσία στη Μικρά Ασία και την πρώην Ελληνική Ευξίνη (Φιλοξενία) θάλασσα, που σήμερα είναι γνωστή ως Μαύρη Θάλασσα · το μέρος όπου γεννήθηκαν παγκοσμίως γνωστοί ελληνικοί μύθοι, όπως ο Προμηθέας , Αμαζόνες, Αργοναύτες κλπ.
Έκανα αυτό το έργο τέχνης όχι ως άλλη ζωγραφική, αλλά ως μνημείο.
Γιατί, όπως λένε, ένα έθνος που ξεχνά το παρελθόν του, καταδικάζεται να το επαναλάβει.

Fikos

1 σχόλιο:

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2020/01/kgb.html#comment-form

https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2020/01/blog-post_71.html#comment-form

Κι ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν για το ολοκαύτωμα των Ρώσων Χριστιανών απο τους κομμουνιστές
1917 - 1942 κατόπιν οι αιχμάλωτοι χριστιανοί των γκουλάγκ χρησιμοποιήθηκαν στο μέτωπο - όπερ και η νίκη της Ρωσίας - με αντάλλαγμα την θρησκευτική τους ελευθερία. Πάρα ταυτα η KGB πάντα έλεγχε την εκκλησία.
Για οποιον ενδιαφέρεται ας κοιτάξει στο σαιτ ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ στην ετικέτα ΜΑΡΤΥΡΕΣ

ενημερωτικά και μόνον
χαιρετε