Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος του σερβίτσιου Ελπιδοφόρος Αμερικής ανακήρυξε ημέρα πένθους την 24η Ιουλίου…


Σχόλιο:επειδή, όπως λέει η ανακοίνωση, στα εγκαίνια μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, οι Τούρκοι θα πραγματοποιήσουν «πολιτιστική και πνευματική υπεξαίρεση και παραβίαση κάθε προτύπου αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού.»!!

Μόνο γέλια ή κλάματα θα μπορούσε να προκαλέσει η κάτωθι ανακοίνωση της επαρχιακής συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής· είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει τις καρδιές αρκετών ευκολόπιστων ξενιτεμένων ελληναράδων.
Ο συντάκτης μπερδεύει σκοπίμως τις οικουμενιστικές μπούρδες περί «αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού» με το Ορθόδοξο λαϊκό συναίσθημα για την Αγιά Σοφιά, για να παρασύρει σε λανθασμένες / ωραιοποιημένες εντυπώσεις τους αδαείς και ευκολόπιστους: «ακούσαμε τις κραυγές της αγωνίας και του πόνου σας σχετικά με την αρπαγή του Μεγάλου Ναού της Αγίας Σοφίας, της δικής μας Αγίας Σοφίας. Γνωρίζουμε ότι οι καρδιές σας έχουν ραγίσει...». Φαίνεται ότι τα αυτιά τους είναι ευαίσθητα σε συγκεκριμένες «κραυγές αγωνίας»! Τις «κραυγές αγωνίας» για τα «κουταλάκια» που αντικατέστησαν την αγία λαβίδα και για τα βλάσφημα «μέτρα προστασίας» μέσα στους Ι. Ναούς δεν τις έπιασαν τα αυτιά τους. Και η Αγιά Σοφιά πότε «αρπάχτηκε»; Μόλις χθες αρπάχτηκε; Δηλαδή, ήταν όλον αυτόν τον καιρό στα χέρια μας και ήταν μουσείο με την δική μας θέληση;
Αρχίζει σιγά σιγά και μου λύνεται η απορία γιατί σκούζουν τόσο πολύ όλοι αυτοί για την Αγιά Σοφιά. Βρήκαν πάλι την ευκαιρία μέσα από μία κρίση να μας στείλουν το «μήνυμά» τους. Τα γράφουν δηλαδή και μόνοι τους, στην προσπάθειά τους να μας επιβάλουν έναν νεοταξικό τρόπο σκέψης. Θέλουν την Ορθοδοξία απολιθωμένη σε μουσείο οι μεταπατεριστές. Για αυτήν την ευνουχισμένη Ορθοδοξία γίνονται λέοντες! Ο πραγματικός όμως Ορθόδοξος απανταχού γης, όταν βλέπει την Αγιά Σοφιά σε κατάσταση μουσείου θλίβεται, δεν χαίρεται, ούτε αναπαύεται, ούτε προβάλλει αυτήν την κατάσταση ως την ιδανική όπως κάνουν αυτοί.
Αδελφοί, την ώρα που σε ενορίες της Ορθόδοξης -υποτίθεται- Αρχιεπισκοπής Αμερικής η Θεία Κοινωνία μεταδίδεται με «κουταλάκια» και υβρίζεται το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, την ίδια ώρα, αυτοί οι «Ορθόδοξοι» ζητούν από την Υπεραγία Θεοτόκο να μεσιτεύσει για εκείνους στον Ιησού Χριστό και να τους «νουθετήσει ώστε να πράττουμε και να λέμε ό,τι είναι ευάρεστο στον Υιό Της και Κύριο μας…»!!
«ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ» ευτελίζουν την Θεία Κοινωνία και απευθύνονται στην Παναγία σα να μην βλέπει τι συμβαίνει επειδή τάχαμου ενοχλούνται που ένας ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ μετατρέπει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί! Κι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε και τους ανεχόμαστε. Ο Θεός να μας ελεήσει από τον Φαρισαϊσμό και την υποκρισία, αλλά πρέπει να καταλάβουμε αδέλφια για ποιον λόγο πάμε κατά διαβόλου.
……………………………………………………………………………….
ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

η συνέχεια  

Δεν υπάρχουν σχόλια: