Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ






Διαβάσαμε, στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης “Εθνικός Κήρυξ”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του  Θεόδωρου Καλμούκου:

“Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε την ιστορική απόφαση να επιτρέπεται του λοιπού ο δεύτερος γάμος των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εάν τους εγκαταλείπει η πρεσβυτέρα τους.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα ισχύει για όσους εγκαταλείπουν τις πρεσβυτέρες τους και επιθυμούν να νυμφευθούν κάποια άλλη γυναίκα.

Υπογραμμίζεται ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά και θα αποστέλλεται από τον οικείο ποιμενάρχη και θα κρίνεται από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης το μυστήριο του γάμου για τον δεύτερο γάμο των ιερέων θα είναι διαφορετικό, μία απλή προσευχή και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί επίσημο Γράμμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με λεπτομέρειες και κατευθύνσεις.

Τονίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» έχει αρθρογραφήσει κατά διαστήματα υπέρ του δεύτερου γάμου των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εγκατάλειψης τους από τις πρεσβυτέρες τους.”

Η από 1ης Σεπτεμβρίου σύνθεση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι η ακόλουθη:

Βρυούλων  Παντελεήμων 
Ἰταλίας καί Μελίτης Γεννάδιος 
Γερμανίας  Αὐγουστῖνος 
Τρανουπόλεως  Γερμανός 
Νέας Ἰερσέης  Εὐάγγελος 
Ρόδου Κύριλλος 
Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου Εὐγένιος 
Κορέας Ἀμβρόσιος 
Σιγκαπούρης  Κωνσταντῖνος 
Αὐστρίας  Ἀρσένιος 
Σύμης Χρυσόστομος 
Σικάγου  Ναθαναήλ 

Περιττεύουν τα σχόλια. 

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι υπεράνω κάθε περιγραφής. Απλά ο Πατριάρχης δεν τρέφει κανένα απολύτως σεβασμό προς το Ευαγγέλιο και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, εκτός από αυτούς που κατοχυρώνουν το πρωτείο τιμής του Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και αυτό παρερμηνευμένο ως sine paribus (τουτέστιν το κατανοεί ως κυριαρχικό πρωτείο Βατικάνειων προδιαγραφών). 

Ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια παράδοση, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θεσπίζει τον αντιευαγγελικό και αντικανονικό δεύτερο γάμο των κληρικών. Οι πιστοί διερωτούνται: Πού οδηγεί επιτέλους την Ορθόδοξη Εκκλησία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συνεργοί του στους οικουμενιστικούς, νεωτεριστικούς, αντιευαγγελικούς και αντικανονικούς ακροβατισμούς; 

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην  Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου να θεσπίζει αλλότρια των όσων οι Ιεροί Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων διακελεύουν, αλλά και όσων αυτόλεκτες Ευαγγελικές εντολές υπαγορεύουν; 

Παραθέσαμε τα ονόματα των Συνοδικών της από 1ης Σεπτεμβρίου νέας περιόδου, για να γνωρίζουν οι πιστοί ποιοι είναι συνυπεύθυνοι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την θεσμοθέτηση της επαίσχυντης αυτής ανομίας. 

 Ουδείς εκπλήττεται, βεβαίως, επειδή οι Σεβ. Γερμανίας και Ιταλίας λ.χ. υποστήριξαν την παρανομία, αλλά είναι άκρως απογοητευτικό ότι οι Σεβ. Κορέας Αμβρόσιος και Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος συνυπέγραψαν την αντικανονική και αντιευαγγελική αυτή απόφαση.

8 σχόλια:

Ανώνυμος Μεταφραστής είπε...

Τώρα μας λείπει μόνο η πολυγαμία - εμπρός! Θά γίνουν καί πολύ Τούρκοι παπάδες καί Θά υπάρχει μεγάλη προκοπή στόν οικουμενιστικό αγώνα! Αλληλούια !!!
Στα Γερμανικά υπάρχει απόσπασμα από αυτό τό άρθρο καί άλλα κείμενα γιά τήν Ορθοδοξία εδώ:

http://heiligeorthodoxie.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τις εμφανείς περιπτώσεις χηρείας , ζωντοχηρείας κ.τ.λ. υπάρχουν οι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας προβληματικοί γάμοι των ιερέων . Όλες αυτές οι περιπτώσεις θά πάρουν τό πράσινο φώς πρός το διαζύγιο .

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ο γάμος των χοίρων θα αυτοχειριάσει τον κλήρο και την εκλλησία

Αργύρης μυλωνας είπε...

Οικονομια αδερφοι,αυτο ειναι το οχημα που οδηγει σε βαθυ γκρεμο.Ειναι κριμα οι αδερφοι!πως θα πορευθουν χωρις γυναικα;αφου δεν ηταν για παπαδες εξαρχης,ας τους παρουμε με το μαλακο

Λωρίτου Ελένη είπε...

Άσε ρε Μυλωνά τον κάλο σας μέ την οικκνομία . Παντού βλέπετε μπροστά σας έναν Ζήση ! Δύο έγγαμοι θεκλόγοι μίλησαν για την παρθενία : ο Γρηγόριος Νύσσης και ο Θεόδωρος Ζήσης ! Άντε πιά ! Γίνατε μιά αηδία !

Unknown είπε...

Έχει κι άλλο πάτο το βαρέλι...

Αργύρης μυλωνας είπε...

Γιατι εσυ με αυτα που βλεπεις τι εννοει ο εγκεφαλος σου;Οτι οι οικονομιες εφαρμοζονται οπως τις εννοησαν να εφαρμοζονται οι πατερες;ή εφαρμοζονται τελικως αντι των κανονων,και εναντιων του λογου του Κυριου;Οσο για τον πατερ ζηση προσωπικα τον ειχα ξεχασει,γιατι εχει καιρο να βαλει γκολ,κατι μπαλιες στην εξεδρα ειχαν πεσει στην αντιληψη μου.Αξιος βεβαια ο ανθρωπος και ο καθενας με τον αγωνα του ομως νομιζω ο δικος του εχει ασθενησει τελευταιως.
Καταντησαμε αηδια ποιοι;αυτοι που ημαστε ενααντιων της κακως νοουμενης οικονομιας;
Οταν σου φερουν τον καρδιναλιο στην εκκλησια που πηγαινεις τοτε θα δω τι θα οικονομησει η γκλαβα σου

Ανώνυμος είπε...

Οι Ιεροι Κανονες περιεχουν Δογματα + ηθικες διδασκαλιες
----------------------------

Η οικονομια και η ακριβεια των Κανονων,εφαρμοζοταν παντοτε απο τους αγιους Πατερες για την σωτηρια της ψυχης ποιμενων,και ποιμενομενων.

Συμφωνα με τους Κανονες,απαγορευεται δευτερος γαμος στους ιερεις.

Και ρωταμε ως λαικοι ,...

Ποια οικονομια ειναι αυτη εν καιρω αιρεσεως και δ ι ω γ μ ω ν;;;;