Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Μπετόβεν σε μια πηλιορείτικη εκκλησία του 18ου αιώνα… – Στις Μηλιές οι "θείες" μελωδίες

Η δημοσίευση στην τοπική εφημερίδα προέρχεται από αναδημοσίευση από την «Καθημερινή».
Αν όντως αντιλαμβάνομαι σωστά αυτό που βλέπω, τότε κάποιοι τόλμησαν να μετατρέψουν έναν Ορθόδοξο Ναό σε... «οίκο εμπορίου».
Και καλά, από την «Καθημερινή» δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, αλλά από τους αθεόφοβους, που τόλμησαν κάτι τέτοιο; Κι από το θλιβερό τοπικό έντυπο, που θεώρησε το συμβάν άξιο αναπαραγωγής, αντί να το καταδικάσει;
Δυστυχώς, φίλοι, καταντήσαμε «Ευρώπη» με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Και τέλος θα αναρωτηθώ -κάτι που ποτέ δεν πίστεψα ότι μπορεί να κάνω- ναι, θα αναρωτηθώ: «τι κάνει γι' αυτό η  διοικούσα Εκκλησία» ή απλά λόγο Οικουμενισμού και μάλιστα θεσμοθετημένο και υπογεγραμμένο από τον Α. Ιερώνυμο και την αποδοχή και σιωπή των υπολοίπων Ιεραρχών (Ψευτοσύνοδος Κολυμπαρίου)!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς είναι πολύ λυπηρό  νά παραχωρούνται οι ναοί για πολιτιστικούς σκοπούς  , όσον και άν αυτοί είναι  ευγενείς  .Πολύς πολιτισμός έπεσε στην μητρόπολη Δημητριάδος απο ανθρώπους  , που δεν μπορούν νά ξεχωρίσουν τον ναό από το θέατρο Μέσα στον ναό δεν μιλάμε δεν,  γελάμε , δεν τρώμε πασσατέμπο , δεν καθόμαστε σταυροπόδι και πολλά άλλα που μπορούν νά συμβούν εν ώρα χαλάρωσης και ρομαντισμού  ακούγοντας μία ωραία μουσική

Δεν έχουν ανάγκη τα ωραία τέμπλα από την δημοσιότητα  ενός ρεπορτάζ  Αντανακλούν την  αρχοντική  τους  αυτάρκεια και δεν επηρεάζονται απο μιά   φτηνή κολακεία   Φτηνοί είναι οι άνθρωποι που  διαχειρίζονται τά ιερά κειμήλια μέ αυτό τον ανίερο  τρόπο . Πιστεύουμε οτι ο ναός υπάγεται στην μητρόπολη Δημητριάδος και  δεν ισχύει κάποιο ιδιότυπο καθεστώς ιδιοκτησίας απο κοινότητες κ.τ.λ. Αρα η ευθύνη είναι του μητροπολίτη  Εχουν συμβεί και χειρότερα παράδοξα  . Τό  μοναστήρι  της κοινότητας Αργαλαστής παραχωρήθηκε στό  πανεπιστήμιο  για εκπαιδευτικούς σκοπούς , για νά κάνουν οι φοιτητές σεμινάρια και ό.τι άλλο βλέπουμε νά κάνουν  στούς δρόμους , στα παγκάκια , στα πάρκα  Καί μή χειρότερα !    Ο μητροπολίτης μπορεί νά πεί , οτι δεν το παραχώρησε ο ίδιος , αλλά η κοινότητα της οποίας είναι ιδιοκτησία  .Όμως ο μητροπολίτης δεν κατήγγειλε την ιεροσυλία , αντίθετα  την ευλόγησε  κάνοντας και τον αγιασμό . Δεν ξέρω  , τί άλλο έχουμε νά δούμε  από αυτούς τους πολιτισμένους ανθρώπους !  Τούς βάρεσε ο πολιτισμός κατακέφαλα !

Λωρίτου Ελένη