Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ- ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, 335 ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας
ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ,  ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ , ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 Η υπόθεση του βιβλίου, "Στα Μυστικά του Βάλτου", της Πηνελόπης Δέλτα, δίνεται παρακάτω σε περίληψη και εικονογράφηση  από την  Ε΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, με την επιμέλεια και το συντονισμό  του έργου από την δασκάλα της τάξης, κυρία Τσάντζου Ελένη.

Τη σχολική χρονιά 2012- 2013 και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, η Ε΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας εκπόνησε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – «ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ».

Όταν τον Οκτώβρη του 2012 αυτά τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το κομμάτι της τοπικής τους ιστορίας, που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, εντυπωσιάστηκαν αρνητικά από τα ελάχιστα που λέγονται, ακούγονται και διδάσκονται για ένα πολύ μεγάλο και πολύ σπουδαίο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Ο Μακεδονικός Αγώνας  συνέβαλε αποφασιστικά στην παραχώρηση της Μακεδονίας στην ελεύθερη Ελλάδα μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων.
Αυτό λειτούργησε ενισχυτικά στο να ασχοληθούν και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο, με την παρακολούθηση, αναζήτηση, καταγραφή και επεξεργασία υλικού σχετικού με το παραπάνω θέμα.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος και κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους, τα παιδιά διάβασαν μέσα στην τάξη το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Στα Μυστικά του Βάλτου».

Η ταινία «ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ- ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, 335 ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ» είναι μία από τις ταινίες που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη μικρή κοινωνία του σχολείου τους.
Άλλες σχετικές ταινίες, που επίσης δημιούργησαν τα παιδιά:
•«Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ»
•«ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ»
•«ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»
•«ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΤΗΣ Π. ΔΕΛΤΑ…»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εύγεεε!!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στους δασκάλους και στους μαθητές.