Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Νιάου Νιάου


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Σεπτέμβριο
(6/9/2023).

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Σεπτέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
....................................
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, τις οποίες η υπεύθυνη Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να εκδώσει, δημοσιοποιεί τις κατωτέρω θέσεις Της, απευθυνόμενη προς τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό:
1. Η Ιερά Σύνοδος αντιλαμβάνεται την ανησυχία κάποιων χριστιανών, γι’ αυτό ζητά από όλους να έχουν εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και τους υπεύθυνους Ποιμένες Της, οι οποίοι γρηγορούν για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή των πιστών.
2. Όσες απόψεις ή επιφυλάξεις αναπαράγονται από παραθρησκευτικές αντιλήψεις γύρω από τις αστυνομικές ταυτότητες των πολιτών δεν είναι αμιγώς ορθόδοξης προέλευσης.
3. Δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας, όπως αυτή ρυθμίζεται από τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις (2018, 2019, 2023). Επίσης παραθρησκευτική αφετηρία έχει η χρήση φράσεων περί «ηλεκτρονικού φακελώματος» που επιβάλλει η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και η «παγκοσμιοποίηση», καθώς δεν στοχεύει στην προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά υπονοεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία, οι υπηρεσίες της και η εκάστοτε εκλεγμένη Κυβέρνηση είναι «όργανα του Αντιχρίστου».
4. Το 2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τη νομιμότητα της Υπουργικής Αποφάσεως του 2018 για τη νέα αστυνομική ταυτότητα (αποφάσεις 2388/2019, 2389/2019). Αφ’ ενός απέρριψε τις νομικές διαφωνίες σχετικά με την προστασία της προσωπικότητας, της θρησκευτικής συνειδήσεως και των προσωπικών δεδομένων του πολίτη, αφ’ ετέρου ακύρωσε μερικώς την Υπουργική Απόφαση του 2018 ως προς μία διάταξή της, που προέβλεπε άμεση χρήση της ταυτότητας από τους πολίτες ως κάρτας υπηρεσιών ψηφιακής διακυβερνήσεως, καθώς αυτή η λειτουργία της δεν προβλεπόταν νομοθετικώς. Έκτοτε η Πολιτεία συμμορφώθηκε και εξέδωσε δύο διορθωτικές Υπουργικές Αποφάσεις (2019, 2023).
Σε κάθε περίπτωση η κρίση για τη νομιμότητα της αστυνομικής ταυτότητας ανήκει στη δικαιοδοσία της δικαστικής εξουσίας της χώρας, που ήδη αποφάνθηκε, και αφορά ένα διοικητικής φύσεως ζήτημα των σχέσεων Κράτους και πολίτη.
5. Παρά ταύτα το θέμα μελετάται σε όλες τις προεκτάσεις του και θα παραπεμφθεί σε μελλοντική έκτακτη σύγκληση της Σεπτής Ιεραρχίας.


Μουσικό σχόλιο: 

Συνοπτικά : ΛΥΚΟΣ ΑΕ - Εταιρεία Φύλαξης Προβάτων

17 σχόλια:

Πολυνίκης είπε...

Και επι Διοκλητιανού και Στάλιν τηρούνταν όλα τα κατα τον νόμον .Τί έπεται; Πως έπρεπε οι Χριστιανοί να τα ακολουθήσουν;

Και όταν έρθει ο Αντίχριστος ,πάλι όλα τα κατα τον νόμον θα τηρούνται.

Από πότε λοιπόν η ανθρώπινη πονηρή δικαιοσύνη αντικαθιστα την Θεική;

Το «νομιμον» είναι και Χριστοπρεπές;

Το σκυλί εκεί που τρώει γαυγίζει!!!

Ήταν ποτέ δυνατόν καποιοι κρατικοδίαιτοι Δεσποτάδες που απολαμβάνουν περισσότερα δικαιώματα και από τους ίδιους τους Βουλευτές (τουλαχιστον αυτοί , έστω και τυπικά,είναι αιρετοί κάθε 4 χρόνια) να έρθουν αντιμέτωποι,προσωπικά και θεσμικά ,με τον Καίσαρα;

Εδώ μέχρι και τα εκτρωεμβόλια νομιμοποιήσανε και θα στεκόντουσαν στις ταυτότητες;


Επίσης θιχτήκανε οι Δεσποταδες που υπονοήσαμε πως η Κυβέρνηση είναι όργανο του Αντιχρίστου;
Και τί είναι ;Του Χριστού;
Εκτρώσεις….γαμοι ομοφυλοφιλων…..κ.α.

Πιστεύουν άραγε στον Χριστόν και ότι κάποτε θα δωσουν λόγο ενώπιόν Του;

Πολυνίκης είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΐΣΙΟΣ ειναι " ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ AΦΕΤΗΡΙΑ " που μιλά και γράφει περί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ;


ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ....το τερματίσατε !!!!!!

Δημήτριος Χρυσός είπε...

Αγαπητοί
Όπως σε ένα πρόστυχο άνδρα δεν βρίσκεις ίχνος τσιπας έτσι στα Αδεια ράσα δεν μπορείς να βρεις πνευματικότητα περισσότερο δε μάλλον το Πνεύμα το Άγιο.
Ας πορευτούμε λοιπόν κατά τα λόγια ενός σύγχρονου γέροντα ο καθένας μας έχοντας ως οδηγούς τους Αποστόλους και τους Αγίους πατέρες της εκκλησίας μας.
Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας εν μετάνοια και ας υποδεχθούμε το Πανάγιο Πνεύμα το οποίο θα μας φωτίσει και θα μας διδάξει πάσαν την αλήθειαν.
Ει ο Θεός ΜΕΘ ημών ουδείς και και ημων.

Ανώνυμος είπε...

Ας θυμόμαστε πάντα, την επόμενη προφητεία του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που είπε:

Ο Θεός θα ΑΛΛΑΞΕΙ το πλήρωμα της Εκκλησίας. (Διότι ΔΕΝ μπορεί αλλά και ΔΕΝ θέλει, να επιτελέσει το έργο που του ΑΝΕΘΕΣΕ ο αληθινός Θεός).

mtfys είπε...

Ευτυχώς υπήρξαν και υπάρχουν πνευματικοί οδοδείκτες που προφήτευσαν αυτές τις καταστάσεις ως τετελεσμένες.
Είδαν τα δρώμενα προτού γίνουν και ειδοποίησαν Σε εμάς εγκειται η αποδοχή ή η απόρριψη.Η μαρτυρία ή η σιωπή της ψυχής.

The Cave Dweller είπε...

Λυπάμαι που θα το πώ αλλά δεν είναι απλό νιάου-νιάου...Μόλις έβγαλαν τον Άγιο Παΐσιο επηρεασμένο από παραθρησκευτικά κέντρα - σέκτες.

Κατά συνέπεια όσοι έχετε εικόνες του Αγίου Παϊσίου στο σπίτι σας έχετε 2 επιλογές :

Είτε να γράψετε στα παπάρια σας την εν λόγω κρατική Σύνοδο και τις Αποφάσεις της.

Είτε να βρείτε τρόπο να απαλαγείτε το συντομότερο από τις εικόνες του Αγίου Παϊσίου.

The Cave Dweller είπε...

Σωστή η παρατήρηση του Πολυνίκη :

Νομοθέτησαν αυτόματα διαζύγια (μοιχεία)

Νομοθέτησαν εκτρώσεις (φόνους)

Νομοθέτησαν σύμφωνα συμβίωσης (πορνεία)

Νομοθέτησαν και νομοθετούν υπερ της "θρησκείας" του ουρανίου τόξου (σοδομισμός)

Νομοθέτησαν για τον κλείσιμο των Ιερών ναών το 2020.

Οι πολιτικοί της Ελλάδας όπου βρεθούν και όπου σταθούν προωθούν την μοιχεία, την πορνεία και την ανωμαλία....Δεν τους λες και Ορθοδόξους Χριστιανούς !!!

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θαλασσινός είπε...

Γράφουν αυτολεξεί στην ανακοίνωση..
"Δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας..."

Άλλο πράγμα το Δόγμα της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, και άλλο το πιστεύω των Ιεραρχών. Έχουν χάσει την μπάλα, και κουτουλάνε ο,τι να είναι και όπως να είναι, για την συγκράτηση τών οπαδών τους.

Το Δόγμα τής Ορθοδόξου Πίστεως που είναι το Δόγμα της Αγίας Θριαμβεύουσας Εκκλησίας φυσικά και ούτε προσβάλλεται ούτε αλλοιώνεται, εμείς τι κάνουμε και τι πιστεύουμε έχει σημασία...

The Cave Dweller είπε...

Ο Άγιος πατήρ Αθανάσιος Μυτηλιναίος τα είχε πεί όλα :

https://youtu.be/JvcwUrP1mf4?feature=shared

Τρελογιάννη κάνε μου μια χάρη σε παρακαλώ : Κάνε μια καινούρια ανάρτηση και βάλε στην αρχή την απόφαση της κρατικής Συνόδου και μετά βάλε το παραπάνω βίντεο από τον ΑΓΙΟ π.Αθανάσιο Μυτηλιναίο.

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Cave Dweller είπε...

Άγνωστε 9:08

Αν βρεθεί ΕΝΑΣ να είσαι και ευχαριστημένος....Αλλά από την στιγμή που αυτός ο ΕΝΑΣ θα συνεχίσει να δέχεται του άλλους 81 ως εν Χριστώ αδελφούς, τί σημασία έχει ;;;

Λυκούργος Νάνης είπε...

Μένω ενεός προ της επιεικώς γελοίας και φαιδρής αναφοράς περί «παραθρησκευτικών αντιλήψεων» και «παραθρησκευτικής αφετηρίας».
Ομολογώ ότι μέχρι τώρα γνώριζα για παραθρησκευτικές σέχτες ανατολίτικης προελεύσεως με τις οποίες είχε ασχοληθεί επισταμένως και άκρως επιτυχώς ο μακαριστός π Αντώνιος Αλεβιζόπουλος , όπως και άλλοι.
Τώρα ο «εφυέστατος» και ευφάνταστος συντάκτης του συνοδικού κειμένου «ανακάλυψε» την ύπαρξη «παραθρησκευτικών αντιλήψεων» και «παραθρησκευτικής αφετηρίας» sic στους κύκλους των όσων εκφράζουν τις επιφυλάξεις και τις αντιθέσεις τους στις νέου τύπου ταυτότητες …
Μα δεν υπάρχει ένας σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος εκεί μέσα να προφυλάξει το συντάκτη του συνοδικού ανακοινωθέντος από τέτοιου είδους γελοιότητες που προκαλούν το γέλωτα και σε αυτές τις πέτρες;

Βασίλειος είπε...

Πολυνίκη , κάνουμε τις ίδιες σκέψεις και ελπίζω να είμαστε πολλοί. Λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στις νέες ταυτότητες και ΟΧΙ στους γάμους ομοφυλόφιλων. Αν η " Ιεραρχία " εξακολουθήσει να κωφεύει και να κάνει τα στραβά μάτια, θα αποκολληθεί από την Εκκλησία. Πώς ; Εμείς να μείνουμε πιστοί στο Χριστό και Αυτός θα φροντίσει.

Εμείς θα μείνουμε ενωμένοι στην Εκκλησία που είναι η Εκκλησία του Χριστού , των Αγίων Αποστόλων, των χιλιάδων Μαρτύρων και των Αγίων , η Εκκλησία των Πατέρων, των Οικουμενικών Συνόδων, των προφητών, των ευσεβών θεολόγων, των πραγματικών μοναχών , των ιερέων που τιμούν τα ράσα και δεν γίνονται όργανα του Καίσαρα και των Καισαροπαπικών, των ευλαβών πιστών .

Ο κίνδυνος είναι να μην σκανδαλιστούμε σε βαθμό που δεν θα βλέπουμε τα δικά μας πάθη και αμαρτίες και τα φορτώσουμε όλα σε αυτούς , είτε κληρικούς , είτε πολιτικούς.
Να καθαρίσουμε πρώτα εμείς και να προσευχηθούμε στο Καρδιογνώστη Χριστό να καθαρίσει την Εκκλησία.

Ο πολυτεκνος είπε...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την στάση της ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ θα είναι ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ.
Προβλέπω να εκτυλίσσονται εντός της εκκλησίας πρωτόγνωρες καταστάσεις, με ιεράρχες, ιερείς και πιστούς.
Δυστυχώς ας μην περιμένουμε κάτι από τον κλήρο.
Ελάχιστοι θα βγούν μπροστά, αλλά θα είναι τόσο λίγοι οι οποίοι δεν θα αρκούν για να καθοδηγήσουν τον λαό.
Και κάτι τελεύταιο.
Οι οργανώσεις που είναι βρε παιδιά. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση καθότι τον παρά πολύ αγάπησαν.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Τι σημαίνει νιάου;
Ότι δεν υπάρχει ράσο;
Ότι δεν υπάρχει ανδρεία;
Τι σημαινει παραθρησκευτικες αντιλήψεις;
Ότι είμαστε παραθρησκευτικοι,η γίνουμε να γίνουμε;

Ότι δλδ πλησιάζουμε τις παρατάξεις γοχ;
Ότι κάνουμε σχίσμα;;


Θυμήθηκα κάποιον που μίλησε κ μας είπε ψεκασμενους.
Άλλη συμπεριφορά αυτή!
Από πότε η αμφισβήτηση στο λεξικό σημαίνει " ψεκασμός";


Το μόνο που μπορώ να πω είναι τα λόγια του Αγ.Παισιου
Τα οποία προς το παρόν παραμερίζονται,περί των σημείων των καιρών και που η ΓραΦη λέγει κ Ο Κύριος ,τα οποία κάνουμε ότι δεν βλέπουμε για κάποιους λόγους.

Διότι η Δις είχε εξαγγείλει τότε ότι είναι αντίθετη με αυτό κλπ....
Και δεν μπορώ να ισχυριστώ όπως ο κ.Αδωνις ότι τότε ήμουν συντηρητικός ενώ τώρα προχωρώ...γιατί η Ορθ.Εκκλησια μας δεν αλλοιώνεται,δεν αλλάζει με τους καιρούς κ τις καιρικές συνθήκες.
Ο Ι.Χ είναι ο Ίδιος χθες ,σήμερον κ αύριο κ εις τους αιώνες των αιώνων αμήν.

Συνεπώς το βίντεο με το νιάου βρε γατούλα ήταν πολύ κακόγουστο,για να είμαστε σοβαροί κ να μας υπολογίζουν και η φράση
Παραθρησκευτικες αντιλήψεις συζητήσιμο διότι συγνώμη,δεν έχουμε τέτοιου είδους οι χρ.Ορθοδοξοι καθώς είμαστε ενωτικοί στο δόγμα ...στην Ζωή...σε αυτή κ την αιώνιο.
Και δεν έχουμε καμμιά σχέση με τους γοχ,τους οποίους νουθετουμε,ίνα καταλάβουν ότι ο διάβολος τους έχει κ κρατά στο σχίσμα,παρόλα τα οράματα και τις φαντασίες τους, ότι αυτες οι δέκα παραταξεις και..επίσημες κ ανεπίσημες είναι η κάθε μία η γνήσια εκκλησία" Του Χριστού...και,
Όπως είχε πει ο Μέγας για μένα αγ.Παισιος,ότι όταν φεύγεις από την εκκλησία,είναι δύσκολο να επιστρέψεις.

Είμαστε χρ.Ορθοδοξοι!
Ο σεβ.Λεμεσού είπε όχι για την κάρτα.
Το ερώτημα
Άλλη γνώμη έχει εδώ το Αγ.Πνευμα;
Ας βγάλω κι εγώ τα δικά μου συμπεράσματα.
Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι.
Έτσι είχε γίνει κ με τις ενέσεις....

Laura Ingalls είπε...

... κι άπ' τούς πιό έπικίνδυνους!