Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Συγκλονίζει ο εθνικός ευεργέτης Ι.Τσούνης: «Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν»

Σε μία ασυνήθιστη για την εποχή μας κίνηση προχώρησε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, καθώς όπως έγινε γνωστό δώρισε όλη του την περιουσία, 23 εκατομμύρια και 60 αποβατικά σκάφη, στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ίδιος ανέφερε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος.

Όμως γιατί αποφάσισε να δωρίσει όλο το βιός του στις Ένοπλες Δυνάμεις; «Ο πιο σπουδαίος για μένα είναι ο πατριώτης. Όχι εκείνος που έχει λεφτά, όχι εκείνος που έχει τιμητικές διακρίσεις! Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ρωμιος  Τσούνης, μιλώντας στον  ανθελληνικό ΣΚΑΙ...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το όνομα αυτού του ανθρώπου δεν αξίζει να δώσουν σε κάποιον δρόμο ή μόνο του Φύσσα και του Ζακ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, Τρελο-Γιάννη,
ο ευεργέτης που προβάλεις είναι πράγματι άξιος μιμήσεως. Όμως, καλό είναι να επιλέγεις άλλες πηγές για την προβολή του θέματος. Ο Σκάι είναι ένας σταθμός που δεν επιτρέπεται να ανοίγει όποιος αισθάνεται χριστιανός και πατριώτης. Προσωπικά τον έχω καταργήσει από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασή μου, αφού θεωρώ προτιμότερο να συντονίζομαι με τσοντοκάναλο παρά μ' αυτό το βοθροκάναλο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παππού λεβέντη!

Ανώνυμος είπε...

Eξαιρετικό δείγμα της Ελλάδας που "φεύγει"...Θλιβερό contrast με την "ελεεινή" Ελλάδα που έρχεται...

The Cave Dweller είπε...

Θα φανώ λιγάκι κακός αλλά μπορεί να μας πει ο παππούς ο λεβέντης το κόλπο με το οποίο έγινε από τελωνειακός...εφοπλισταράς ;;;

Στην Ελλάδα ζούμε...μην το ξεχνάτε !!!

hpt300@gmail.com είπε...

Συμφωνώ

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Είπες τα τσοντοκάναλα...
...Σκάϊ;

Όχι ρε φίλε...

Εντάξει
είναι ότι χειρότερο...

ό,τι πιό σιχαμένο

αλλά...Σκάϊ;

Όχι ρε φίλε...
...
Βαρειά κουβέντα
ξεστόμισες...

(Ποίον έπος
φύγεν
έρκος οδόντων;)


SCRIPTA MANENT είπε...

Φίλε Βαρβέρη, οι πόρνες και οι τελώνες προάγουσι ημάς του παραδείσου. Εφόσον δεν έχουμε δημόσια στοιχεία για εξαπάτηση, δεν είμαστε αυτοί που θα βγάλουμε καπνό από εκεί που δεν φάνηκε. Άλλος είναι ο Κριτής, όχι εμείς.
Το ότι όμως υπηρέτησε την Πατρίδα στην Αλβανία, και μετά με κάθε τρόπο χρήματα που έβγαζε τα έδινε στις ένοπλες δυνάμεις, δηλώνει δοτικότητα προς την Πατρίδα, όχι δουλικότητα και απληστία προς το χρήμα.
Ο Πατριώτης στην πράξη, δεν είναι κλέφτης, και αντίθετα, ο κλέφτης δεν μπορεί να είναι Πατριώτης.
Ας μην σπέρνουμε λοιπόν καινά δαιμόνια.
Ο άνθρωπος τα έδωσε όλα σύμφωνα με το δημοσίευμα. Έχει όλον τον μισθό όπως η Μπουμπουλινα, όπως οι άλλοι ευεργέτες της Πατρίδας.
Την μόνη αμφιβολία που έχω, είναι πως οι στις ένοπλες δυνάμεις δεν είμαι σίγουρος για την ικανότητα, να έχουν την χρηστή διαχείριση της δωρεάς όταν από τις μίζες των εξοπλισμών, ταΐσανε και τα μαρούλια...
.

Ανώνυμος είπε...

Μία διευκρίνηση για τον κ., Βαρβέρη. Εκτελωνιστης είπε ο άνθρωπος ότι είναι,όχι τελωνειακός. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στα δυο επαγγέλματα, ο πρώτος είναι ελεύθερος επαγγελματίας ενώ ο δεύτερος είναι δημόσιος υπάλληλος!

Ανώνυμος είπε...

Μην δείτε άνθρωπο να προκόβει ρε. Φθόνο και συκοφαντία αμέσως.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Η κλασική ελληνική μιζέρια ..

The Cave Dweller είπε...

Ο,τι πείτε αδελφοί.Εσείς γνωρίζετε καλύτερα. Ευλόγησον.