Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μερικά για την πιο εύκολη αναγνώρισή, την αξιοποίηση και την χρήση τους.
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020
Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας!
Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μερικά για την πιο εύκολη αναγνώρισή, την αξιοποίηση και την χρήση τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Ετοιμαζόμαστε για την επομενη περιοδο που ερχεται λοιπον
Με πολύ αγάπη, μια προσωπική ανακάλυψη για τις ανάλαδες μέρες.Επειδή χωρίς λαδάκι πώς να τα φάς τα χόρτα, χρειάζεται μεγάλη ασκητική πορεία, ιδού, πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε και χωρίς λαδάκι.
πλένουμε , κόβουμε τα χορταράκια που έχουμε σε κομμάτια που να μπορούν να φαγωθούν μέσα στο κουτάλι, ως σούπα. Τα βράζουμε λοιπόν, όχι σε πολύ νερό, γιατί μετά η σούπα θα είναι πολύ νερουλή, και μόλις αυτά είναι έτοιμα, θα ρίξουμε μέσα ένα ή δύο αβοκάντο, ανάλογα με την ποσότητα χόρτων που έχουμε, και ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε την σούπα μας. Τα αβοκάντο τα έχουμε βέβαια αλέσει στο μουλινέξ με αλάτι και μπόλικο λεμόνι, να έχουν γίνει κρέμα. όταν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς για να ομογενοποιηθούν. Έγώ βάζω και λίγο μανιταράκι ψιλοκομμένο μαζί με τα χόρτα. Αμέσως σβήνουμε τη φωτιά γιατί το αβοκάντο νταγκιάζει όταν ψηθεί.
Νόστιμοοο! Νομίζεις πώς δεν είναι μέρα νηστείας. Βουτάς και το ψωμάκι, τρώς και καμιά ελίτσα στο πλάι.
Άντε γιατί πλησιάζουν οι μέρες.
Δημοσίευση σχολίου