Πάνω από 5.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην εκδήλωση στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου – Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών καταγγέλλει την ατιμωρησία και την κατάρρευση της Δικαιοσύνης: «Σε χώρα χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία»
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Αγγελάκης
Με ισχυρό συμβολισμό και έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, η εκδήλωση με τίτλο «Η Δημοκρατία δεν έχει οξυγόνο», με αφορμή τη συμπλήρωση 51 ετών από την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση συγκέντρωσε πολλές χιλιάδες πολιτες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της δημοκρατικής εγρήγορσης, της ενεργής συμμετοχής και της απαίτησης για δικαιοσύνη και κράτος δικαίου.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η πρωτοβουλία πολιτών «Οξυγόνο» και περιελάμβανε σειρά σημαντικών εισηγήσεων με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες για δικαίωση των θυμάτων και αποκατάσταση της θεσμικής νομιμότητας:
Η Μαρία Καρυστινού, Πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 2023 μίλησε για το έγκλημα και τον διαρκή αγώνα των οικογενειών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου