Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Σύγκρουση Συνόδου με κληρικούς!

Αληθεύει ότι οι κληρικοί προειδοποίησαν με ολική αποχή από τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και προειδοποίησαν ότι θα ασκούν τα καθήκοντα τους, για να μην έρθουν σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα, εκτός των εκκλησιών;

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να αληθεύει. Εκτός από τους ευσυνείδητους, ακόμα και για τους "υπόλοιπους" υπάρχουν κι οι ρημάδες οι τριμηνίες. Τρεις κι ο κούκος μείναμε να εκκλησιαζόμαστε, θα διώξουν τους δυο να μείνει ένας κι ο κούκος, μετά η τριμηνία από την τσέπη τους και δε θα τους λυπηθεί κανείς μας αν δεν αντιδράσουν τώρα. Εμείς θα δυσκολευτούμε, αλλά θα τακτοποιηθούμε κάπως. Στη χειρότερη χειρότερη των περιπτώσεων, ακόμα κι αν μείνουμε χωρίς παπά, μαζευόμαστε σε σπίτια, διαβάζουμε τον όρθρο και όποιος έχει αγιασμό μας φέρνει και πίνουμε. Άχρι καιρού. Οι παπάδες αν δεν αντιδράσουν τώρα θα χάσουν περισσότερα και δε θα τα ξανακερδίσουν ποτέ ξανά με τίποτα.

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

ΠΟΡΕΥΘΩΜΕΝ και επιστρέψωμεν προς Κύριον τον Θεόν ημών, ότι αυτός ήρπακε και ιάσεται ημάς, πατάξει και μοτώσει ημάς· υγιάσει ημάς μετά δύο ημέρας, εν τη ημέρα τη τρίτη εξαναστησόμεθα και ζησόμεθα ενώπιον αυτού και γνωσόμεθα· διώξωμεν του γνώναι τον Κύριον, ως όρθρον έτοιμον ευρήσομεν αυτόν, και ήξει ως υετός ημίν πρώϊμος και όψιμος γη. τι σοι ποιήσω Εφραίμ; τι σοι ποιήσω Ιούδα; το δε έλεος υμών ως νεφέλη πρωϊνή και ως δρόσος ορθρινή πορευομένη. - Διά τούτο απεθέρισα τους προφήτας υμών, απέκτεινα αυτούς εν ρήματι στόματός μου, και το κρίμα μου ως φως εξελεύσεται· διότι έλεος θέλω και ου θυσίαν και επίγνωσιν Θεού ή ολοκαυτώματα. αυτοί δε εισιν ως άνθρωπος παραβαίνων διαθήκην· εκεί κατεφρόνησέ μου Γαλαάδ πόλις εργαζομένη μάταια, ταράσσουσα ύδωρ, και η ισχύς σου ανδρός πειρατού· έκρυψαν ιερείς οδόν, εφόνευσαν Σίκιμα, ότι ανομίαν εποίησαν. εν τω οίκω του Ισραήλ είδον φρικώδη εκεί, πορνείαν του Εφραίμ· εμιάνθη Ισραήλ και Ιούδα. άρχου τρυγάν σεαυτώ εν τω επιστρέφειν με την αιχμαλωσίαν του λαού μου εν τω ιάσασθαί με τον Ισραήλ.

Ωσηέ στ

Ανώνυμος είπε...

Άγαμοι θύται δεσποτάδες που καταδυναστεύτε κλήρο και λαό

Ανώνυμος είπε...

Πηγαίνουμε προς την εποχή του γνωστού Αντίχριστου της Αποκάλυψης του Ιωάννη.
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι, και εντός της Εκκλησίας, βρίσκονται σε βαθύ ύπνο (επειδή πάσχουν από ανυποχώρητη υπερηφάνεια) και δεν καταλαβαίνουν το βαθύτερο νόημα όσων γίνονται.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Είτε στού γωστού...
είτε στού αγνώστου...

η στάση μας δεν αλλάζει...

μ ε τ ά ν ο ι α...
(ο Μόρφου μάς έχει εξηγησει πως αποκτιέται)

εμπιστοσύνη
στην Πρόνοια τού Θεού...

και πολλες υπομονές...!