Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

..Αν υπάρχει ένα μικρό κέρδος με μεγάλη σημασία, εξαιτίας αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ιαπωνία, είναι η γνώση.


 

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού
Στην Ιαπωνία καταρρίπτεται ο βασικός μύθος της Νέας Τάξης.
Ο μύθος της απόλυτα εξιδανικευμένης ιδιωτικής διαχείρισης. Της δήθεν τέλειας μορφής διαχείρισης, που δήθεν συμφέρει τον πολίτη ως καταναλωτή.
Αποδεικνύεται ότι στο τέλος η ιδιωτική διαχείριση δεν σέβεται τον άνθρωπο, ούτε ως καταναλωτή ούτε ως πολίτη. Αποδεικνύεται ότι η ιδιωτική διαχείριση σέβεται τον άνθρωπο μόνον όταν δεν μπορεί να κάνει τίποτε διαφορετικό.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, μιλάμε πάντα για τις ιδιωτικοποιήσεις των μέσων και των κεφαλαίων που ανέπτυξαν οι λαοί για την εξυπηρέτηση των ζωτικών τους αναγκών.
Δεν μιλάμε γενικά για τον ιδιωτικό τομέα.
Δεν μιλάμε για τη βιομηχανία των ιδιωτών, η οποία παράγει προϊόντα που καταλήγουν στην αγορά.
Μιλάμε για τα θηριώδη δημόσια κεφάλαια και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, που, στο όνομα της ιδιωτικής οικονομίας, παραχωρούνται σε ιδιώτες.

Μιλάμε για τομείς, που, εξαιτίας της Νέας Τάξης, έφυγαν από τον έλεγχο των λαών και "άνοιξαν" για τους ιδιώτες …Τομείς, που τώρα περιμένουμε την "τήξη" τους, για να δούμε αν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως "είδος" στον Πλανήτη.

Με βάση αυτά που είδαμε, καταλαβαίνουμε πλέον ότι, μόλις ο καταναλωτής φάει το μικρό "τυράκι", που του δίνουν οι ιδιώτες, για να ξεκινήσουν τη μάχη εναντίον των κρατικών επιχειρήσεων, η κατάσταση επανέρχεται στα ίδια.
Λίγο φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες, λόγω "ανταγωνισμού" μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου και μετά ακριβά, λόγω καρτέλ ιδιωτών.
Λίγο φτηνά σε "στημένο" ανταγωνισμό μεταξύ διεφθαρμένων δημοσίων ΔΕΚΟ και διαπλεκομένων ιδιωτών και στο τέλος ο καταναλωτής πληρώνει όλες τις ζημιές μαζί.
Το ίδιο έργο έχει παιχτεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη.
Βάζουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ να διαφημίζουν τις ιδιωτικές εταιρείες που "συμφέρουν" τον καταναλωτή και με αυτόν τον τρόπο παγιδεύουν τους πολίτες.

Λέμε παγιδεύουν, γιατί στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει.
Αν το μοναδικό κέρδος, που αφήνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι η μεγαλύτερη "φτήνια", στην πραγματικότητα ούτε κι αυτό ισχύει. Φαίνεται ότι είναι έτσι, αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα.

Φαίνεται, γιατί απλά ιδιωτικός .... ......

-------------------------------------
Λιβύη και Ιαπωνία είναι οι διαφορετικές όψεις του ιδίου νομίσματος 

η συνέχεια...

2 σχόλια:

  1. Δε βγήκε ακόμα ο Στέφανος Μάνος να πει ότι φταίνε οι νεκροί και ότι πρέπει οι συγγενείς τους να αποζημιώσουν για ηθική βλάβη την Hellas Trains πώς στην ευχή λέγεται αυτή η ιταλική μαφία που πήρε τους σιδηροδρόμους μπιρ παρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος είναι ο Τραϊανού; Τεράστιο σε μέγεθος το άρθρο βρε παιδιά. Είναι και παλιό, μάλλον τον καιρό των σεισμών στη Φουκουσίμα, που πάντως η ζημιά τους και ειδικά η ζημιά σε πυρηνικά εργοστάσια μαζεύτηκε (ή "μαζεύτηκε", ποτέ δεν το μάθαμε, ποτέ δεν θα το μάθουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή