Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του κόσμου: Αλήθεια ή ψέματα όσα ακούμε;

4 σχόλια:

  1. Μερικές σκέψεις μου σχετικά με το θέμα:

    1) Γνωρίζουμε ότι ο αμετανόητος και ανθρωποκτόνος σατανάς πολεμά ακατάπαυστα το Θεανθρώπινο έργο της Εκκλησίας. Για παράδειγμα (υπάρχουν άπειρα παραδείγματα): ο Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως ο Θαυματουργός, είχε κατηγορηθεί πολλές φορές με αισχρές και ψευδέστατες (άκρως ψευδείς) συκοφαντίες.
    2) Δεν γνωρίζω το υπαλληλικό προσωπικό που εργαζόταν στα αναφερόμενα ιδρύματα, ΕΑΝ ήταν συνειδητοί Χριστιανοί ή κάτι άλλο (πολύ πιθανώς, κάποιοι δεν θα ήταν συνειδητοί Χριστιανοί). Συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω την συμπεριφορά προς τα παιδιά, όλων των υπαλλήλων στα ιδρύματα.
    3) Γνωρίζω ότι κάποια λεγόμενα "συνειδητά μέλη" της Εκκλησίας, έχουν σκανδαλιστεί έντονα, με την υπόθεση των ιδρυμάτων αυτών. Αυτά τα λεγόμενα "συνειδητά μέλη" της Εκκλησίας πρέπει να γνωρίζουν ότι ΑΥΤΑ τα ΙΔΙΑ είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ (μη ολοκληρωμένοι Χριστιανοί), διότι μέσα στην Εκκλησία η ΣΩΤΗΡΙΑ προέρχεται από τον Τριαδικό Θεό και ΜΟΝΟ από τον Τριαδικό Θεό.
    4) Μετά από την ΠΤΩΣΗ του Αδάμ και της Εύας στον αρχαίο Παράδεισο του Θεού, η ανθρώπινη φύση (στην ψυχή και στο σώμα) είναι ΑΡΡΩΣΤΗ-ΑΦΥΣΙΚΗ. Μέσα στην Εκκλησία του Θεού, και ανάλογα με την συνειδητή και επίμονη προσπάθεια του κάθε ανθρώπου, αποκαθίσταται η θεραπεία (όχι απόλυτα και τέλεια) της ανθρώπινης φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο βιασμός έγινε της μόδας . Πολύς βιασμός έπεσε για νά είναι αληθινός . Το μόνο εύκολο για νά εξοντώσεις κάποιον . Πολύ δεινή η θέση του π. Αντωνίου νά τα βάλει μέ το πανίσχυρο και διεφθαρμένο
    σύστημα . Και σιγά μήν αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι , άν υπάρχουν ένοχοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει.
    Κάθε σαρακοστή Χριστούγεννα και Πάσχα βγαίνει στην φορά ένα "σκάνδαλο" που μπορεί να συνέβη λριν από 3 μήνες ως 30 χρόνια!!! Σκοπός να σκανδαλιστούν οι χριστιανοί και να γίνουν "πιστεύω αλλά δεν χρειάζομαι ιερείς και ναούς" ή να γίνουν τελείως άθεοι, γιατί είναι οι "καθαροί".
    Επίσης στην Ελλάδα φαινόμαστε ορθόδοξοι αλλά ή με παπικό φρόνημα (γίνεσαι Άγιος με το πολύ διάβασμα και σπουδές) ή με προτεσταντικό φρόνιμα (εμείς είμαστε οι καθαροί και οι άλλοι οι βρώμικοι).
    Ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν πρέπει να σκανδαλίζεται γιατί ορθοδοξία σημαίνει γνωρίζω τα χάλια μου, συνεχής αγώνας, πέφτω και σηκώνομαι, αμαρτάνω αλλά παραμένω ενωμένος με τον Χρηστό και ζητάω να με σώσει από την αμαρτία μου, τον κακό μου εαυτό. Τέλος όλες οι οργανώσεις(κράτος, εκκλησία, μκο, σύλλογοι, επιχειρήσεις, οικογένεια!! ) όταν μεγαλώσουν γεμίζουν ζιζάνια. Για αυτό λέει η γραφή "μη φοβού το μικρό ποίμνιο".
    Το πιο παράξενο είναι πως υπάρχουν άθεοι που γνωρίζουν τι είναι η τηλεόραση ενώ οι περισσότεροι χριστιανοί όχι. Τηλεόραση είναι μια ιδιωτική επιχείρηση που επιδιώκει το μέγιστο κέρδος, δεν προβάλει τίποτα δωρεάν, πχ τροχαία (πουλάει διαφημίσεις για ασφάλειες), φυσικές καταστροφές (ο εργολάβος εκβιάζει τους πολιτικούς να του δώσουν τα έργα αποκατάστασης), ακρίβεια στα τρόφιμα (διαφημίζει τον τζόγο), σειρές - ταινίες - εκπομπές (προβάλει lifestyle που επιτυγχάνεται με καταναλωτισμό), χτυπάμε την θρησκεία (πουλάνε ψυχολόγους και αστρολόγους και γκουρού, γκρεμίζουν την αυτοσυγκράτηση που εμποδίζει τον υλιστικό - σαρκικό τρόπο ζωής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ἀφοῦ ἐξοικοιωθήκαμε ὡς κοινωνία μὲ τὸν βιασμό,

    ποὺ παρουσιαζόταν - φορώντας ἀρχικά τὴν μουτσούνα τῶν... ἐλεύθερων τάχα σχέσεων-
    ὡς τὸ πιό φυσιολογικό πράγμα,

    ἐπόμενο ἦταν νὰ ἀνεβοῦμε
    στὴν συνέχεια
    ἐπίπεδο καὶ πίστα
    καὶ νὰ χωθοῦμε βαθύτερα στὰ βοθρολύματα

    ποὺ τα θεωρούσαμε τότε
    ὡς... κανονικότητα,

    τότε...
    δηλαδή...
    π ρ ὶ ν την νέα...
    τὴν ζοφερή...
    τὴν λεγόμενη κανονικότητα ποὺ ἤδη ἁπλώνεται γύρω μας

    καὶ ἐνίοτε περνάει μέσα μας
    ἀπαιτώντας μιά θέση στην συνείδησή μας...


    ΑπάντησηΔιαγραφή