Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025

«Είμαστε Χριστιανοί για να ζούμε μια χριστιανική ζωή, όχι για να μιλάμε για ορθόδοξη θεολογία και ορθόδοξα δόγματα. Ακόμα και ο διάβολος τα ξέρει όλα αυτά.»

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 

Γέροντας Νίκων του Αγίου Όρους

8 σχόλια:

  1. Εντάξει τώρα, να μην μιλάμε για τα Ορθοδοξα δόγματα όταν έρχονται οι αιρετικοί και μας τσιγκλάνε, και να μιλάμε για ολυμπιακό και παναθηναϊκό. Εντάξει τώρα να καυχιέται το σκότος στο φως, που θα έπρεπε να πει να αγωνίζεστε Χριστιανοί, να αγωνίζεστε με άσκηση προσευχή και νηστεία να σας δίδεται εξ άνωθεν της Θεολογίας το χάρισμα γιατί τα έσχατα χρόνια την ευθύνη της εν τω κοσμω εκκλησίας θα την έχει ο λαός, διότι οι Αρχιερείς και οι Ιερείς ξέφυγαν της αποστασίας όπως το είπε ο Άγιος Ιωάννης Σαγκάης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμ..Ποιος λαός;;ο καθε πικραμένος και αδαής γεμάτος πάθη ;εχει και μια "γνωμη" που την μοιράζεται με αλους ακατήχητους και εφαρμόζεται το ρηθεν ,τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται..η απόλυτη τρέλα !

      Διαγραφή
  2. Τρελογιάννη, μηπως υπερβάλλεις λίγο; όταν η γνώμη συμβαδίζει απόλυτα με την πίστη των Πατέρων δεν είναι γνώμη εντός εισαγωγικών αλλά η αλήθεια της Εκκλησίας μας. Και σε όποιον αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπερβάλουμε καθόλου έχει καταντήση μάστιγα η μεγάλη πλάνη εκ δεξιών !Ποιος κατανοεί την γνώμη των πατέρων ; Ποιος κατανοεί τι διαβάζει ; ..Οι πατέρες έχουν προϋποθέσεις .Δεν έχουν ;;;Η τρέλα αυτή να σώσουμε την Εκκλησία οδηγεί σε τραγέλαφους και γελάνε μαζί μας οι αντίθετοι .Μιλαει λχ ο π.Θοεδωρος Ζησης και ολοι μας στεκόμαστε με σεβασμό στον δάσκαλο ,εε ποιος άλλος λοιπόν λαϊκός ορθοτομεί χωρίς παρωπίδες χωρίς εγωισμό χωρίς κόμπλεξ χωρίς ευσεβισμούς των οργανώσεων που έχουν κατακλίσει το διαδίκτυο με τόση τοξικότητα ενδεδυμένο τον πατερικο λογο;Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού .Εμεις πηραμε ξεκαθαρη θεση σε ολο αυτο το καρναβαλι που το εχουν ονομάσει ζηλο ,ζηλο ουκ κατ επιγνωη :https://trelogiannis.blogspot.com/2025/09/blog-post_94.html Και ευτχως εχουμε απλους γερονταδες σαν της αναρτησης τον γρο Νικωνα που δασωζει το αληθινο ήθος της Εκκλησίας.

      Διαγραφή
  3. Εχεις απτόητο δίκιο για τον κάθε τσικνοπεμπτάκια νηστευτή, που καταλύει νύχτα μέρα, σε τέτοια περίπτωση μιλάμε για θολολογία. Όμως για δες Καβάφης, από τον κόπρο του Αυγεία, έδωσεν γερή πατημασιά ορθόδοξη, στα στεγνά στερνά του, ατέρμονος βίος, που από το ξεσάλωμα της σάρκας τον άρπαξε ο Χριστός. Δεν είναι μεγάλη και θαυμαστή ομολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... ἅμα... βαρύ μᾶς πέϕτει

    τὸ νὰ ζοῦμε
    τὴν στενή ὁδό,
    τὴν τεθλιμμένη...



    ἀλλά...
    μὲ εὐκολία ἐπαναλαμβάνουμε
    (καὶ κάποια ρηχότητα )

    τὰ δόγματα,

    χωρίς νὰ ἀντιλαμβανόμαστε
    τὴν... π ρ α κ τ ι κ ή...
    τρόπον τινά τους σ η μ α σ ί α

    στὴν καθημερινότητα
    μίας ἀληθινά
    Χριστιανικῆς ζωῆς...



    ὅλα τὰ  ὅσα δηλαδή,
    ποὺ τόσο εἴχαν κάποτε 
    κ ω δ ι κ ο π ο ι η θ ε ῖ


    σὲ ἤθη κι ἔθιμα...

    σ'αὐτό ποὺ ὀνομάζουμε
    παραδοσιακή ζωή...


    μὰ ποὺ  τῶν ἡμερῶν ἡ μόδα
    ἐχει γ δ ά ρ ε ι ἀλύπητα,

    κι έχει κρατήσει μ ό ν ο
    τό... τ ο μ ά ρ ι τους,
    ποὺ ἐμπορεύεται
    καὶ διαϕημίζει καὶ διαλαλεῖ

    ὡς μιά... παράδοση...

    τοῦ τ ί π ο τ α

    ἐν τέλει...



    μόνο χοροί καὶ ξεϕαντώματα
    καὶ ϕαγοπότια
    κάπως νὰ κοροϊδέψουμε

    τὸν βίο μας

    τὸν κατ'ουσίαν...
    ἀ ν ε ό ρ τ α σ τ ο...

    ἀν καὶ πνιγμένο
    μέσ' στά γλέντια... !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο εν λόγο πάτερ είναι οικουμενιστής κ φίλος σφόδρα του εσβισμενου … φαναρίου…

      Διαγραφή
  5. Δεν ειναι ο γνωστος π.Νικων ο της Νεα Σκήτης μην προτρέχεις!.Ειναι ο κοιμηθής Γεροντας Νικων ο ασκητης λιγο πριν φθασουμε στα Καυσοκαλιβια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή