Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Παλαιστίνη. Η ντροπή όλου του κόσμου σε αυτά τα αθώα μάτια….

1 σχόλιο:

  1. Πόσα τέτοια αθώα παιδιά έχουν δολοφονηθεί εν ψυχρώ ακόμα και την ώρα που μοιράζεται ανθρωπιστική βοήθεια , ή ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία ή σχολεία όπου καταφεύγουν !

    Μια απορία : η Ρωσία αποκλείστηκε από όλες τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω της εισβολής στην Ουκρανία . Το Ισραήλ μετά από τα απανωτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει , γιατί συνεχίζει να συμμετέχει στις εκδηλώσεις και αγώνες αυτούς ; Και ως τι συμμετέχει σε ευρωπαϊκούς αγώνες ; Ανήκει στην Ευρώπη , γεωγραφικά, πολιτικά , ως τι ;
    Το ίδιο ερώτημα φυσικά αφορά και τη Τουρκία και ειδικά μετά το 1974 και την εισβολή στη Κύπρο. Ποια Ευρώπη κοινών αξιών , ποια Ευρώπη ως κοινό αγώνα για την Ειρήνη μετά δύο ολέθριους παγκόσμιους πολέμους στο έδαφός της και το όραμα στη δεκαετία του 50 κάποιων για να μην επαναληφθεί η ίδια ιστορία ; Το όραμα αυτό φυσικά χρησιμοποιήθηκε από τη άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να οικοδομηθεί το πρώτο ιστορικά πείραμα παγκοσμιοποίησης που είχε εντελώς διαφορετικούς σκοπούς.
    Οι σημερινοί ευρωπαιστές είναι υπέρ των πολέμων που κάνουν οι ισχυροί για τα συμφέροντά τους ακόμα και όταν οι συνέπειες στρέφονται κατά των λαών της Ευρώπης.
    Σε όσους αντιδρούν τους καρφιτσώνουν την ετικέτα των ακροδεξιών ή ακροαριστερών , όπως έκαναν και οι ναζί με όποιον δεν ασπαζόταν την ιδεολογία τους. Όσοι δεν μαθαίνουν από την Ιστορία, είναι καταδικασμένοι να την ζήσουν ξανά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή