Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Πάτμος 1η Οκτωβρίου 1922....
Διάβασα Τήν Επιστολή σου και λυπήθηκα τα Μέγιστα ...
Δεν τρώω . Δεν κοιμάμαι .Είμαι ωσάν τρελός !!!, Όταν Σκέπτομαι τα Μαρτύρια των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας ...Ειμαι γεμάτος Θυμό . Όχι τόσο εναντίον τών Αχρείων και Αγρίων Τούρκων όσο εναντίον των ψευδοπολιτισμένων και αθέων ευρωπαίων .
Ο Χριστός όμως ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!!
Φεύγω απο τήν Πάτμο. Πάω στην Αθήνα να πάρω κάποια ορφανά παιδιά από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο να τα φέρω στήν Πάτμο για να τα αναθρέψουμε!!!!!!»
Απόσπασμα από το βιβλίο
Ο Άγιος Αμφιλόχιος του Αρχ. Παύλου Νικηταρά
 
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανικές ανθρωπιστικές υπηρεσίες στη Σαμψούντα είχανε μαζέψει 25.000 ΟΡΦΑΝΑ Ελληνόπουλα. Τα 10.000 από αυτά προωθήθηκαν σε άτεκνες αμερικανικές οικογένειες και οι 15.000 μέσω Πατριαρχείου κατέληξαν σε ορφανοτροφεία των Ιονίων νήσων ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Το ερώτημα είναι. Τι έγιναν τα υπόλοιπα 75.000 παιδιά. Όλα αυτά διοχετεύτηκαν σε ορφανοτροφεία της Τουρκίας και μεγάλωσαν ισλαμισθέντα και εκτρουκισθέντα με την διδαχή ότι "εσείς μείνατε ορφανοί επειδή οι Έλληνες έσφαξαν τον πατέρα και την μητέρα σας!".)

1 σχόλιο:

  1. Πάτμου Ἀμφιλόχιε ἀσκητά, Πνεύματος δ' Ἁγίου, ἀμφιδέξιε ἀθλητά, τοὺς ἀσπαζομένους, εἰκόνα σου τὴν θείαν, περίσκεπε ἀπαύστως, λιταῖς ἁγίαις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή