Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και καπέλο
Οι ευρωεκλογές έρχονται και κάθε φορά που έρχονται ο Έλληνας θυμάται τον μπάρμπα που έχει η που ήθελε να έχει στην Κορώνη.
Η Ελληνική κοινωνία δυστυχώς είναι δομημένη πάνω σε αυτήν την φράση χρόνια τώρα, αλλά ας πούμε καλύτερα την ιστορία και πως όλα άρχισαν.
Στην δεκαετία του 1840 στην Κορώνη υπήρχε ένας δήμαρχος αρκετά ευκατάστατος που έλυνε και έδενε όταν όμως εξελέγη μέλος στην Εθνοσυνέλευση της Αθήνας στην θέση του δημάρχου ήθελε να προωθήσει τον ανιψιό του, έτσι λοιπόν έβαλε ένα πολεμικό καράβι στο λιμάνι να εκφοβίσει τους κατοίκους, επίσης νόθευσε τους εκλογικούς καταλόγους βάζοντας ονόματα μωρών αλλά και πεθαμένων για να κερδίσει ο ανιψιός ψήφους.
Τα τεχνάσματα δούλεψαν στην εντέλεια κι ο ανιψιός εξελέγη δήμαρχος κι έτσι ήταν ο πρώτος που είχε μπάρμπα στην Κορώνη με επιτυχία και από τότε αν και πέρασαν 184 χρόνια αυτή η συνταγή στην Ελλάδα είναι πάντα επιτυχημένη.
Η έννοια "έχει μπάρμπα στην Κορώνη" είναι συνυφασμένη με τις διασυνδέσεις, τις γνωριμίες, το βύσμα που επικρατούν στην Ελληνική μας κοινωνία κι έτσι οι μέτριοι, οι μουσίτσες, οι κομπιναδόροι, οι λακέδες, οι συμφεροντολόγοι, οι ανίκανοι, οι τεμπέληδες, οι ακαμάτηδες, τα παράσιτα και οι παντός είδους και καιρούς οι τοξικοί άνθρωποι κυριαρχούν και έχουν εξουσία στην κοινωνία μας.....
Εγώ για να μην γίνει καμμιά παρεξήγηση την ιστορία με τον μπάρμπα στην Κορώνη έγραψα και ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική εξουσία και ποιοι μας κυβερνούν και εκλέγονται, ούτε ποιοι προωθούνται μέσω τηλεόρασης, ποιοι προωθούνται στο τραγούδι, στον αθλητισμό, στις πρωινές εκπομπές, στην δημοσιογραφία, στο lifeStyle....
Επίσης καμία σχέση δεν έχει με το πως εμείς οι πολίτες ψηφίζουμε
και το πώς την άλλη ημέρα με ευκολία κατηγορούμε αυτούς που εμείς ψηφίσαμε, άσε που όταν έρχονται οι εκλογές λέμε πάντα το αμίμητο "εμένα να μου κοπεί το χέρι αν τους ξαναψηφίσω άλλη φορά" που μάλλον τελικά πρέπει να έχουμε καμιά δεκαριά χέρια αφού συνέχεια τα κόβουμε κι αυτά ξαναφυτρώνουν....
Εγώ για την ιστορία λοιπόν του μπάρμπα απ΄την Κορώνη έγραψα που ουδεμία σχέση έχει ακόμα και με τον τρόπο που παίρνουν τα παιδιά μας τα 20αρια στο γυμνάσιο χωρίς να ξέρουν αν το Καρπενήσι δεν είναι νησί και το ψαρονέφρι δεν είναι ψάρι.
Επίσης δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι σίγουρα δεν εννοώ όσους από εμάς συνωστιζόμασταν στα πολιτικά γραφεία για έναν διορισμό, μια άδεια πολεοδομίας, μια μετάθεση του κανακάρη μας στον στρατό, ακόμα και για σβήσιμο μιας κλίσης για παράνομο παρκάρισμα κι αν κάτι τέτοιο έχει περάσει από το μυαλό σας απλώς θα σας πω ότι έχετε πονηρή και αρρωστημένη σκέψη.
Ζήτω ο μπάρμπας απ΄την Κορώνη και ζήτω σ' αυτούς που τον έχουν συγγενή τους.
Καλημέρα γείτονες κι εμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη τον μπάρμπα τον λέμε θείο κι όταν λέμε μπάρμπα ο νούς μας πάει στην Βάνα Μπάρμπα η στο μπάρμπα Μητούση και που επίσης θυμώνουμε όταν κάποιος πιτσιρικάς μας φωνάζει στον δρόμο "μπάρμπα τι ώρα είναιςς;;" κι εμείς να απαντάμε μπαρμπαριά και Τούνεζι που θα με πεις εμένα μπάρμπα.
 
 θεία Ευτέρπη

1 σχόλιο:

  1. ... υπάρχει και κάτι άλλο...

    στο εθνόσημο που έφεραν τα πηλίκια
    δτρατιωτικών, χωροφυλάκων κλπ
    στο κέντρο δέσποζε η κορώνα, αφού είχαμε την βασιλεία ως πολίτευμα...

    κι όποιος είχε γνωστό, σ αυτά τα σώματα,
    που ήταν επανδρωμένα μέ πολίτες πιστούς στο καθεστώς*

    οι δρόμοι (και οι διάδρομοι)
    ήταν ανοιχτοί για να περάσει...

    _____________
    *γι αυτό και ο Βενιζέλος, βασίστηκε σε ευρωπα'ι'κά στρατιωτικά σώματα,
    για τον -εισαγόμενο- εθνικό διχασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή