Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Από το σημειωματάριο ενός υποτακτικού

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Είπε κάποιος στον Γέροντα (άγιο Πορφύριο): -Γέροντα, πιάνοντας το σφυγμό βλέπετε τον οργανισμό του ανθρώπου; -Όχι βρε, του μεταδίδω χάρη. Όταν απλώνω το χέρι στον άρρωστο, πηγαίνει μόνο του εκεί που πρέπει. -Δηλαδή, Γέροντα, είναι Θεοκίνητο το χέρι σας; -Ε, πες το κι έτσι. Ναι είναι Θεοκίνητο.
Όταν κάποιος πνευματικός άνθρωπος προχωρήσει, ο λόγος του είναι δημιουργικός όπως του Θεού. (Γεροντικόν Σινά).΄Αλλά όχι μόνον ο λόγος. Και η σκέψη μόνη. Όταν όμως ένας σκέπτεται κάτι καλό να γίνει και κάποιος άλλος αντιδρά με τη σκέψη του να μη γίνει, τον επηρεάζει.
Δεν είναι δυνατόν να φτιαχτεί ηλεκτρονικός εγκέφαλος που να σκέπτεται όπως ο άνθρωπος. Η σκέψη του ανθρώπου είναι μυστήριο Θεού, Σε ένα σπερματοζωάριο είναι αρχειοθετημένες τόσες πληροφορίες και εντολές, (αποτελέσματα αιώνων ζωής του ανθρώπου) ώστε το παιδί που γεννιέται να έχει π.χ. την ελιά του πατέρα του στο ίδιο σημείο. Βέβαια με την αγωγή και την θεία χάρη μπορεί να βελτιωθεί, ή αντιθέτως να χειροτερέψει με την αγωγή και την επιρροή του κακού πνεύματος ο εκ γενετής χαρακτήρας.
 
 (Από το σημειωματάριο ενός υποτακτικού. εκδόσεις: Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου