Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Καρδινάλιος: Υπάρχει μια εξέλιξη της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Καθολικών και μασόνων Ο Καθολικός Καρδινάλιος του Μιλάνου πρότεινε τη δημιουργία μιας μόνιμης στρογγυλής τράπεζας με τους μασόνους «για να γνωριστούμε καλύτερα».

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο καθολικός καρδινάλιος Francesco Coccopalmerio δήλωσε ότι υπάρχει μια «εξέλιξη στην αμοιβαία κατανόηση» μεταξύ Καθολικών και μασόνων, αναφέρει το ilmessaggero.it.
Στις 16 Φεβρουαρίου, στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε συνέδριο με θέμα «Η Καθολική Εκκλησία και ο Τεκτονισμός». Εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, παρευρέθηκαν ο επίτιμος έπαρχος του Ποντιφικού Συμβουλίου του Βατικανού για τα Νομοθετικά Κείμενα, Καρδινάλιος Francesco Coccopalmerio, Καρδινάλιος του Μιλάνου, Αρχιεπίσκοπος Mario Delpini και ο Επίσκοπος Francesco Stagliano, Πρόεδρος της Ποντιφικής Θεολογικής Ακαδημίας του Βατικανού.
Το συνέδριο, που περιγράφεται από τους μασόνους ως «ιστορικό», διοργανώθηκε από την επισκοπή του Μιλάνου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας «με στόχο να σπάσει ο πάγος μεταξύ δύο κόσμων που πολεμούσαν και αφορούσαν ο ένας τον άλλον».
Μετά την εκδήλωση, ο καρδινάλιος Coccopalmerio δήλωσε ότι μεταξύ Καθολικών και μασόνων «υπάρχει μια εξέλιξη στην αμοιβαία κατανόηση».
«Πριν από πενήντα χρόνια υπήρχε λιγότερη γνώση, αλλά τα πράγματα έχουν προχωρήσει και ελπίζω ότι αυτές οι συναντήσεις δεν θα σταματήσουν εκεί», είπε ο καρδινάλιος, προτείνοντας «να δημιουργήσουμε μια μόνιμη στρογγυλή τράπεζα, ακόμη και σε επίπεδο εξουσίας, να μπορέσουμε να γνωριστούμε καλύτερα».
spzh.news

1 σχόλιο:

  1. ...γιὰ φαντάσου ...

    δέν γνωρίζονταν λέει καλά...!

    καιρός γιὰ περισσότερες ἀγκαλίτσες...

    (ἀγάπη ἐν... ἀλητεία...!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή