Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Ο Θεός και το δικαίωμα μου, που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες.

 Μπορεί να είναι εικαστικό 1 άτομο και κείμενο

Όταν ο Θεοδόσιος ο βασιλεύς, ζήτησε από τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο να γράψει μια σειρά ομιλιών με την ερμηνεία των Γραφών, ο άγιος έλαβε άμεσα πληροφορία από τον Θεό: " Καλός είσαι και συ Γρηγόριε,αλλά αυτό το χάρισμα δόθηκε στον Ιωάννη από την Αντιόχεια (τον ιερό Χρυσόστομο)". 
Και φυσικά δεν έγραψε τίποτα, ενώ φυσικά μια χαρά θα μπορούσε να επιστρατεύσει την θύραθεν παιδεία και να γραψει κατι το ...θρησκευτικό.
Αλλά χωρίς ευλογία τίποτα.
Και δεν φθόνησε τον Χρυσόστομο. 
Το ίδιο περίπου συνέβαινε και με τον Βασίλειο, όταν έστελνε κόσμο στον Εφραίμ τον Σύρο και εκείνος πάλι τους παρέπεμπε πίσω στον Βασίλειο.
Αυτή λοιπόν είναι η ταπείνωση του Γρηγορίου, ο οποίος είδε τον Θεό, ήταν ο δεύτερος επιστήθιος Ιωάννης, ομιλησε με το Άγιο Πνεύμα, υπήρξε ο δέκατος τρίτος των Αποστόλων. 
 
Εμείς έχουμε πήξει στους αυτοσχέδιους και επαγγελματίες "θεολόγους"," ποιμενες", ειδικούς κλπ οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε την πόρτα της εκκλησίας και αρέσκονται να ακούν ανθρώπους τετυφωμένους, οι οποίοι μιλάνε μόνο για να κολακεύουν πάθη και απόψεις των πολλών και να τα έχουνε καλά όλους . 
Όσο για " άποψη" και " γνήσιες μαρτυρίες" και αλάθητη ορθοδοξία .. με το τσουβάλι. Κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε πιστός και Σύνοδος. Το πρεστίζ και το δικαίωμα μας να μην χάνεται, καλέ. Ο Θεός και το δικαίωμα μου, που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες.
π.π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου