Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Α' Ιωάννου Β' 15-27

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μη αγαπάτε τον κόσμο, ούτε αυτά [που υπάρχουν] μέσα στον κόσμο. Αν κάποιος αγαπάει τον κόσμο, η αγάπη τού Πατέρα δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτόν·
επειδή, κάθε τι που [υπάρχει] στον κόσμο: Η επιθυμία τής σάρκας και η επιθυμία των ματιών και η αλαζονεία τού βίου, δεν είναι από τον Πατέρα, αλλά είναι από τον κόσμο.
Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία του· εκείνος, όμως, που πράττει το θέλημα του Θεού, μένει στον αιώνα.
Παιδάκια μου, είναι έσχατη ώρα· και καθώς ακούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουν· γι’ αυτό γνωρίζουμε ότι είναι έσχατη ώρα.
Βγήκαν από ανάμεσά μας, αλλά δεν ήσαν από μας· επειδή, αν ήσαν από μας, θα έμεναν μαζί μας. Αλλά [βγήκαν από ανάμεσά μας], για να φανερωθούν ότι όλοι δεν είναι από μας.
Κι εσείς έχετε χρίσμα από τον Άγιο, και τα γνωρίζετε όλα.
Δεν σας έγραψα επειδή δεν γνωρίζετε την αλήθεια, αλλά επειδή τη γνωρίζετε, και επειδή κάθε ψέμα δεν είναι από την αλήθεια.
Ποιος είναι ο ψεύτης, παρά αυτός που αρνείται ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Χριστός; Αυτός είναι ο αντίχριστος, αυτός που αρνείται τον Πατέρα και τον Υιό.
Καθένας που αρνείται τον Υιό δεν έχει ούτε τον Πατέρα· [εκείνος που ομολογεί τον Υιό έχει και τον Πατέρα].
Εκείνο, λοιπόν, που εσείς ακούσατε εξαρχής, ας μένει μέσα σας. Αν μένει μέσα σας αυτό που ακούσατε εξαρχής, κι εσείς θα μένετε στον Υιό και στον Πατέρα.
Κι αυτή είναι η υπόσχεση, που αυτός υποσχέθηκε σε μας: Την αιώνια ζωή.
Αυτά σας [τα] έγραψα γι’ αυτούς που σας πλανούν.
Κι εσείς, το χρίσμα που λάβατε απ’ αυτόν, μένει μέσα σας, και δεν έχετε ανάγκη κάποιος να σας διδάσκει· αλλά, όπως σας διδάσκει το ίδιο το χρίσμα για όλα, [έτσι] και είναι αλήθεια και δεν είναι ψέμα· και καθώς σας δίδαξε, θα μένετε σ’ αυτόν.

4 σχόλια:

  1. Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ.

    https://www.youtube.com/watch?v=4ytB1M2-sSA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνοπτικά για το θέμα της υπακοής:

    Η πολύ αναφερόμενη ΥΠΑΚΟΗ, έχει το επόμενο ΣΩΣΤΟ (υγιές) νόημα:

    1) Κάνουμε υπακοή (όταν δεν συγκρουόμαστε με το θέλημα του Θεού) στους συνανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας, επειδή τους αγαπάμε (όχι επειδή είμαστε εμείς ψυχικά άρρωστοι).
    2) Κάνουμε υπακοή στους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ (ΟΧΙ φαινομενικούς) ανθρώπους του Θεού, για να μας ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προς τον αληθινό Θεό της Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αγιορείτης Γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για τις νέες ταυτότητες: Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ και οι Σταυρωτές του Ιησού Χριστού

    https://www.vimaorthodoxias.gr/arthrografia/o-geron-maximos-iviritis-sto-vima-orthodoxias-gia-tis-nees-taytotites-i-stayrosi-kai-oi-stayrotes-toy-iisoy-christoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή