Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Δεν έχεις να πληρώσεις καύσιμα, ρεύμα και διατροφή; – Ναι, άλλα έχεις πλέον ψηφιακή ταυτότητα!



Όταν ένα - ουσιαστικά άχρηστο - μέτρο όπως η ψηφιακή ταυτότητα, έχει μεγάλη απήχηση, τότε καταλαβαίνεις πως ο κόσμος εθίστηκε στις ευκολίες - ακόμα και τις εικονικές.

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Ψηφιακή ταυτότητα: Σαν «τρελοί» αποζητούν την ψηφιοποίηση των προσωπικών εγγράφων τους οι πολίτες, στρεφόμενοι κατά χιλιάδες σε μια ανύπαρκτη άλλα αστραφτερή «ευκολία». Μέσα σε δύο- μόλις – μέρες, πάνω από 128.000 είναι συνολικά οι ψηφιακές ταυτότητες και τα ψηφιακά διπλώματα οδήγησης που «έχουν κατεβάσει» οι πολίτες στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, η οποία έκανε την πρεμιέρα της, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα- μέχρι στιγμής- στοιχεία, συνολικά έχουν «φορτωθεί» 128.853 αντίγραφα: 73.306 αστυνομικές ταυτότητες και 55.547 διπλώματα οδήγησης. Για ποιο λόγο; Για να ξεφορτωθούν αυτοί οι πολίτες τα… 20 γραμμάρια που ζυγίζει η πολιτική τους ταυτότητα και το δίπλωμα τους!

H κυβέρνηση μπορεί να μην ενδιαφέρεται να ξεκολλήσει τους ελληνικούς μισθούς από τον πάτο της ΕΕ, μπορεί οι ανασφάλιστοι να αποκλείονται από την άμεση πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπορεί οι πολίτες να μην δύνανται να πληρώσουν καύσιμα, ρεύμα και κόστος διατροφής, άλλα όλα κι όλα, το κράτος μας… σώνει από την… κούραση να κουβαλάμε ταυτότητα και δίπλωμα!

Δεν έχεις αξιοπρεπή μισθό; Δεν έχεις βενζίνη στο αυτοκίνητο; Δεν έχεις να πληρώνεις τους λογαριασμούς ρεύματος; Δεν σου φτάνουν τα χρήματα για το νοίκι; Το super market έχει μετατραπεί σε εφιάλτη σου; Μην είσαι «μίζερος», όπως λέει και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, αφού πλέον έχεις τη δυνατότητα να φιγουράρεις τα προσωπικά σου στοιχεία στο ακριβό σου smartphone, έτσι όπως εκπαιδεύτηκες να κάνεις με το ψηφιακό «πάσο» υγειονομικών φρονημάτων!

Μια αρρωστημένη εξάρτηση στις ευκολίες

Γιατί όμως οι πολίτες καλωσορίζουν μια τεχνολογική καινοτομία, ακόμα και αν αυτή είναι άχρηστη και σε μεγάλο βαθμό ύποπτη; Γιατί για δεκαετίες καλομάθαμε στις ανέσεις και τους αυτοματισμούς, και πλέον χάσαμε ακόμα και το κριτήριο της πρακτικότητας. Γίναμε παθητικοί καταναλωτές που «καταπίνουν» αμάσητα ό,τι τους πλασάρεται. Ό, τι «γυαλίζει», ό, τι γοητεύει, ό, τι έχει «εκσυγχρονιστικό» μανδύα, γίνεται θέλγητρο για τα αχόρταγα ένστικτα της κοινωνίας.

Ζούμε σε μια εποχή όπου θεοποιούνται οι ευκολίες. Το κοσμικό πνεύμα έχει κατακλύσει σε τέτοιο βαθμό την κοινωνία μας, που είναι ασυνήθιστο πλέον να βρεις άνθρωπο που να ιεραρχεί κάποιο υψηλό ιδανικό πάνω από το βόλεμα του. Και όσο πολλαπλασιάζονται οι ανέσεις, αντίστοιχα πολλαπλασιάζονται και οι έγνοιες και το άγχος να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου, ακόμα και αν αυτά σου είναι εντελώς περιττά. Όσο οι άνθρωποι απομακρύνονται από τον Θεό, χάνουν το πνευματικό τους αισθητήριο και μένουν με έναν βραδυκίνητο και σκοτισμένο νου που ερμηνεύει επιφανειακά τις εξελίξεις που τον αφορούν.

Η βολή πάνω από την ιδιωτικότητα μας, η βολή πάνω από την ασφάλεια μας, η βολή πάνω από τις αντοχές της τσέπης μας, η βολή πάνω από τις διαπροσωπικές σχέσεις μας, η βολή πάνω και από την σχέση μας με τον Θεό. Πώς να μην κάνουν θραύση οι ψηφιακές ταυτότητες σε έναν κόσμο που έχει μετατρέψει το «εγώ» του σε μαγνήτη ευκολιών;

Γίναμε γενιά φυγόπονη που αποφεύγει πάση θυσία τον κόπο, αποζητώντας μια αφύσικη και αρρωστημένη άνεση που δεν συμβαδίζει με την ανθρώπινη φύση. Ποιος έχει μάθει στις μέρες μας να εκτιμάει ένα καρβέλι ψωμί ή μια κομμένη ντομάτα στο τραπέζι; Ποιος δεν τα θεωρεί δεδομένα και πόσοι δοξάζουν τον Θεό για τις καθημερινές ευλογίες του; Σπάνιο πια να ακούσεις ένα «δόξα σοι ο Θεός».

Ο περισσότερος κόσμος όχι μόνο δεν αισθάνεται καμία ευγνωμοσύνη για τα δώρα της ζωής, άλλα γογγύζει με το παραμικρό, μόλις κλονιστούν λίγο τα δεδομένα αποκτήματα του. Αν δεν εκτιμάς τα δώρα του Θεού, δεν μπαίνεις στον κόπο να μάθεις τι εστί στέρηση. Αν δεν στερείσαι, δεν αποκτάς φιλότιμο. Και αν δεν έχεις φιλότιμο, μετατρέπεσαι σε έναν χοντρόπετσο φιλοτομαριστή. Σε κάνει η μαλθακότητα να αποκτάς μια πάχυνση του νου που δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, σε όσα σου σερβίρονται.

Η τεχνολογία να υπηρετεί τον άνθρωπο – όχι το αντίστροφο

Ναι, πολύ χρήσιμη και απαραίτητη η τεχνολογία. Άλλα να υπηρετεί η τεχνολογία τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την τεχνολογία. Το ότι σου επιτρέπεται να χρησιμοποιείς όλες τις ανέσεις, δεν σημαίνει πως όλες οι ανέσεις είναι ωφέλιμες. Το ψηφιακό φακέλωμα δεν έχει απολύτως κανένα όφελος για τον πολίτη, αντιθέτως ανοίγει ορίζοντες για την καθιέρωση μιας πρωτοφανούς ψηφιακής δικτατορίας.

Ενόσω το σκάνδαλο με την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη «τρέχει» ακόμα, και η Κομισιόν μιλά ξεκάθαρα για ενδεχόμενη εμπλοκή των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας, πλήρως αποβλακωμένοι πολίτες «τρέχουν» για να μπουν στο ψηφιακό μαντρί και να πιάσουν πρώτη θέση στις ταΐστρες με τον σανό.

Αν στην εποχή μας ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος μπορεί εύκολα να γίνει θύμα κακόβουλης παρακολούθησης, πόσο μάλλον ένας απλός πολίτης! Δεν προβληματίζεται ο κόσμος ούτε από αυτό όμως.

Τρέχουν οι άνθρωποι πίσω από όλα τα νεοταξικά μηχανεύματα, γοητεύονται από ό,τι τους υπόσχεται ευκολία και ότι τους αποσπά την προσοχή. Είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν το οτιδήποτε, αρκεί να μην αναγκαστούν να γνωρίσουν τον ίδιο τον εαυτό τους. Γιατί στο να συγυρίσεις τον έσω άνθρωπο, εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος κόπος από όλους…

sportime.gr

13 σχόλια:

  1. Θέλω να κάνω μία ερώτηση. Πιστεύετε ότι θα παίξει κάποιο ρόλο για την απόφαση, για το αν θα την πάρουν κάποιοι ή όχι, εάν έχει όντως μέσα το 666 ή όχι;
    Για να απαντήσω και εγώ ο ίδιος, νομίζω πως όχι.
    Γι' αυτό έγραφα σε άλλο σχόλιο τα εξής:
    Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί εδώ και καιρό από τον καθένα μας ατομικά, κι ας μην θέλουν μερικοί να το παραδεχτούν. Μέσα στο υποσυνείδητό μας ξέρουμε όλοι τι θα κάνουμε. Δεν θα είναι απόφαση της μίας στιγμής το αν θα πάρει κάποιος την ταυτότητα ή όχι και δεν θα στηριχθεί μόνο στους τωρινούς ιεράρχες. Η απόφαση έχει ήδη εμπεδωθεί μέσα στο "είναι" μας. Αυτοί που θα την πάρουν όλο και κάποια δικαιολογία θα βρίσκουν. Είτε αυτό λέγεται "δεσπότης" είτε αυτό λέγεται "πεινάνε τα παιδιά μου" είτε λέγεται όπως θέλετε. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Από την άλλη αυτοί που δεν θα την πάρουν δεν θα στηριχθούν μόνο στην επίσημη ιεραρχία. Εκκλησία είναι και οι Άγιοί μας. Εκκλησία είναι και η προηγούμενη ιεραρχία που έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιους (δεν είναι η μοναδική εγκύκλιος η παραπάνω, υπάρχει και της Κρήτης και απ' ότι μου είπαν και εν καιρώ Χριστοδούλου είχε βγει κάτι αντίστοιχο για τις ταυτότητες).
    Λέει ο γέροντας Αμβρόσιος (στο περίπου) σε κάποιο βίντεο, σε έναν προσκυνητή: "Είδες τι μου λες; "Δεν αλλάζεις ... ακόμα κι αν σου κόψουν το κεφάλι"
    Ο δρόμος μας έχει "χαραχθεί" εδώ και καιρό. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Επειδή τελικά η κάθε απόφαση είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας μας.

    σ.σ. Θα ήθελα όμως να ακούσω και τις δικές σας απόψεις. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας πω και ένα ακόμη επιχείρημα που λέω.
    Κάποιοι ανεβμολίαστοι είναι ήδη πρόθυμοι να πάρουν τη νέα ταυτότητα και φυσικά δεν έχουν πρόβλημα με το ψηφιακό νόμισμα.
    Το επιχείρημά τους είναι γνωστό:
    Αφού έχουμε τα κινητά που μας εντοπίζουν, έχουμε πάρει τόσες κάρτες και το διαβατήριο έχει ήδη τσιπάκι. "Τι πειράζει" να πάρουμε και ένα παραπάνω, δηλαδή τη νέα ταυτότητα;
    Προσωπικά το αντιστρέφω με τον εξής παραλληλισμό:
    "Έχουμε κάνει τόσα εμβόλια εμείς και στα παιδιά μας. Όμως αυτό το τελευταίο "εμβόλιο" δεν το κάναμε. Γιατί; Μα επειδή το τελευταίο είχε κάτι το διαφορετικό. Δεν ήταν το ίδιο με τα προηγούμενα εμβόλια. Το ψάξαμε και τελικά αποδείχθηκε μετά από καιρό ότι είχαμε δίκαιο. Έτσι δεν είναι; Στην αρχή όλοι έπεσαν με τα μούτρα και έλεγαν "τι πειράζει" ένα εμβόλιο παραπάνω; Κι όμως έκαναν λάθος. Ε, λοιπόν, η λογική είναι ακριβώς η ίδια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν δεν υπάρχει ρεύμα , δεν υπάρχει ίντερνετ.
    Τότε πάπαλα τα ψηφιακά έγγραφα και λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχουμε δει το "έργο" με τον εμβολιασμό. Κανένας δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Οπότε θα πρέπει να σεβαστούμε το αυτεξούσιο του καθενός και να προχωρήσουμε μόνοι μας. (Το λέει και η γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου που της είπε ο Κύριος "όποιος θέλει" )
    Ακόμα και ο συνδυασμός 666 με την ταυτότητα δεν θα πείσει κανέναν. Θα υπάρχουν επιχειρήματα δεξιά και αριστερά αντίθετα, όπως με το εμβόλιο και ο καθένας θα κρατάει ό,τι τον συμφέρει. Ακριβώς όπως στο εμβόλιο. Πολλές γνώμες και επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές που όμως ο καθένας διάλεγε αυτό που ταίριαζε με την ήδη υπάρχουσα απόφασή του. Ο χαρακτήρας δεν αλλάζει.
    Θα πουν κάποιοι ότι αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει το 666 στην ταυτότητα, τότε θα την πάρουμε. Και εγώ θα τους ρωτήσω: Αύριο - μεθαύριο μπορεί να έρθει το ενσωματωμένο τσιπάκι. Αν και εκεί δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει το 666, θα το βάλουν στο σώμα τους; Μόνο και μόνο επειδή θα τους πείσουν ότι δεν έχει μέσα το 666; Προφάσεις εν αμαρτίας. Μα φυσικά δεν θα μπορεί να αποδειχθεί 100% τουλάχιστον στην αρχή ότι δεν υπάρχει το 666 στην ταυτότητα και αργότερα στο ενσωματωμένο χάραγμα. Ακριβώς όπως έγινε και στα εμβόλια. Δεν μπορούσε να αποδειχθεί 100% ότι είναι βλαβερά στην αρχή. Έπεσε η προπαγάνδα από πάνω με διάφορα επιχειρήματα και αλλοίωσε την πραγματικότητα. Στην αρχή πάντα διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Είναι γνωστός ο τρόπος τους πλέον. Μετά είναι αργά.
    Οι αποφάσεις μας είναι ο χαρακτήρας μας. Και ο χαρακτήρας δεν αλλάζει. ΜΟΝΟ 2 περιπτώσεις υπάρχουν για να αλλάξει ο χαρακτήρας: 1) Ο πρώτος που είναι και ο γρήγορος και αφορά ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, ΤΡΑΓΙΚΟ και ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ περιστατικό στη ζωή κάποιου (πχ δυστύχημα, θάνατος κλπ) όπου εκεί συγκλονίζεται ο άνθρωπος και μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα. και 2) Ο δεύτερος και αργός τρόπος που ονομάζεται Θεία Εξομολόγηση και Μετάνοια, όπου η Θεία Χάρις δρα "μυστικά" και "απαλά", χωρίς βία και διαρκεί όσο όλη μας η ζωή.
    Γι' αυτό λέω και ξαναλέω: "Οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σας θυμίσω και μία προφητεία του γέροντα Αμβροσίου που είχε δημοσιεύσει το παρόν:
    "Μετά το κλείσιμο των εκκλησιών θα σας αλλάξουν τις ταυτότητες "
    http://trelogiannis.blogspot.com/2021/12/blog-post_54.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...μόνη ἐγγύηση

    νὰ μᾶς σκεπάσει ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ...

    ...

    δὲν τὴν ἀξίζουμε,

    ἀλλά ὁ Θεός τῶν Πατέρων μας

    εἶναι ϕιλάνθρωπος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταυτότητα : το λέει η λέξη , δηλαδή ένα έγγραφο με φωτογραφία που αποδεικνύει ποιος είναι αυτός που φέρει το έγγραφο. Τίποτα περισσότερο.
    Ταυτότητα με τσιπάκι τεχνολογίας RFid δεν είναι ταυτότητα : είναι ατομικό ηλεκτρονικό φακέλλωμα. Ποιος νοήμων άνθρωπος θα δεχτεί για ταυτότητα ένα τσιπάκι στο οποίο θα υπάρχουν απόρρητα ιατρικά δεδομένα , προσωπικές συναλλαγές , κ.ο.κ. , αφού ο αρμόδιος υφυπουργός στη πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή δεν απέκλεισε στο μέλλον να συνδέεται το τσιπ με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
    Το κυριότερο είναι ότι ο πολίτης δεν θα έχει πρόσβαση στο τσιπ , οπότε καταρρίπτεται ο μύθος ότι αυτό γίνεται για το καλό του , για να μην μπορεί δηλαδή κάποιος να πλαστογραφήσει τη ταυτότητα άλλου και να τη χρησιμοποιήσει για παράνομες πράξεις. Με τις νέες ταυτότητες - τσιπ rfid , θα μπορεί οποιοσδήποτε χάκερ παράνομος ή παρακρατικός ή ακόμα και κρατικές ολοκληρωτικές δομές να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε πολίτη και να τον ελέγχουν ολοκληρωτικά.
    Αυτό είναι χειρότερο ακόμα και από τον εμμέσως υποχρεωτικό εμβολιασμό. Τώρα πάμε από το επίπεδο του έμμεσου υποχρεωτικού χαραχτήρα πράξεων ναζιστικών μεθόδων σε επίπεδο άμεσου υποχρεωτικού χαραχτήρα. Μαζί με την κατάργηση του χρήματος, θα τα ενώσουν όλα σε όλα για τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου : ψηφιακό χρήμα, ψηφιακή ταυτότητα, ψηφιακό πιστοποιητιμό εμβολιασμού , όλα σε ένα τσιπ που στο κοντινό μέλλον θα μπαίνει στο χέρι ή στο μέτωπο. Τα λέει ο διακεκριμένος οικονομολόγος Ρίτσαρντ Βέρνερ, εμπνευστής της ποσοτικής χαλάρωσης , ο οποίος καταγγέλει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και μια διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι ελίτ που κρύβεται πίσω από όλα αυτά και που εργάζεται για την επιβολή μιας παγκόσμιας δικτατορίας .
    Αν δεν αντιδράσει ούτε σε αυτό η διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας , είναι σημάδι απόλυτης υποταγής της στις δυνάμεις του κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Πολύ σωστά . Δεν βρήκα καλύτερη ανάλυση για το θέμα των ταυτοτήτων. Μπράβο σου.

      Διαγραφή
  9. Βασίλειε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπεριστατωμένη απάντησή σου. Με εντυπωσίασε ο συλλογισμός σου. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ♰ Ο «Άγιος» Αρέθας επίσκοπος Καισαρείας και διάδοχος του Μ. Βασιλείου στον επισκοπικό θρόνο στο έργο του «εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως PG 106» αναφέρει: «το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις». Από την άλλη έχουμε τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο που στον λόγο του «περί εμφάνισης του αντιχρίστου» (Ασκητικά) μας πληροφορεί: «διότι τοιούτον τρόπο χρησιμοποιεί ο τύραννος ώστε όλοι να βαστάζουσιν το σημάδι του πριν έρθει να απατήσει τα σύμπαντα». Ας δούμε λοιπόν σε συνδυασμό τις πληροφορίες που οι δύο Άγιοι μας δίνουν: α) «ψήφον εντριβή». Στα χρόνια του «Αγίου» Αρέθα οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το όνομα του υποψηφίου που προτιμούσαν σε κάποιο πλακίδιο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου «ψήφον» (εξ ου και η λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) και μετά το έριχναν στην κάλπη… Η λέξη εντριβής, του εντριβούς σημαίνει κάτι που είναι καθημερινής χρήσης. Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάραγμα αρχικά θα δοθεί με την μορφή πλακιδίου καθημερινής χρήσης. β) Από την άλλη ο Άγιος Εφραίμ μας τονίζει ότι οι άνθρωποι θα «βαστάζουσιν» το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου. Προσέξτε ότι ο άγιος δεν λέγει ότι θα φέρουσι επί του σώματος αλλά ότι θα βαστάζουν το σημάδι του στο χέρι τους και ότι αυτό θα γίνει προτού να εμφανιστεί δημόσια ο Αντίχριστος για να αναλάβει την παγκόσμια εξουσία (απαιτήσει τα σύμπαντα). Μετά την εμφάνισή του θα απαιτήσει όπως αναφέρει και η Αποκάλυψη το χάραγμα να το φέρουν οι άνθρωποι επί του σώματός των, της δεξιάς χειρός κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή