Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Γέροντας Επιφάνιος ο Καψαλιώτης _Η θλιβερή κατάσταση του Αγίου Όρους σήμερα.

Ομολόγησαν στην Ιερά Κοινότητα ότι σιωπούν για να μην χάσουν τα κονδύλια. Η επερχόμενη καταστροφή στο Άγιον Όρος και στην Ελλάδα, και ο ρόλος των κομμάτων.

-Το αυτοδιοίκητο και τα μυστικά σχέδια της μετατροπής του Αγίου Όρους σε τουριστικό θέρετρο.

-Ο ρόλος της αναβαθμισμένης αστυνομικής διεύθυνσης στο τουριστικοποιημένο Άγιον Όρος και κυρίως στην επιβολή των αχειροτόνητων σχισματοαιρετικών Ουκρανών και των Ουνιτών και στην αλλοίωση του εσωτερικού χαρακτήρα του Αγίου Όρους.

-Η συσπείρωση ετερόκλητων στοιχείων στο κόμμα της ΝΙΚΗΣ. [ΣΧΟΛΙΟ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ : Αυτό είναι αλήθεια, αλλά όσον αφορά τους απλούς ανθρώπους -και όχι τα υψηλά κομματικά κλιμάκια που δεν είμαστε εμείς εδώ σε θέση να γνωρίζουμε- δεν έγινε κάποια «συμφωνία», κάποιος «συντονισμός», ούτε το πράγμα προχώρησε με κάποια ύποπτη «συνδιαλλαγή» της πίσω πόρτας! Οι άνθρωποι απλά, ο καθένας από την σκοπιά του, ανταποκρίθηκαν σε ένα γενικό κάλεσμα. Μαζί πάντως με τις ετερόκλητες «συμπορεύσεις», συμβαίνει και κάτι πρωτοφανές και δυσάρεστο, το οποίο ο π. Επιφάνιος προφανώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Από την αρχή αιωρείται μία ανασφάλεια και μία γκρίνια. Ομόφρονες αδελφοί δεν μιλιούνται μεταξύ τους ενώ άλλοι είναι «στα μαχαίρια». Είναι τρομερό, αλλά ό,τι δεν κατάφερε ο κορωνοϊός το κατάφερε ένα κόμμα, να διεισδύσει στο αρραγές μέτωπο των ομοφρονούντων και να τους χωρίσει. Και συνέβη αυτό την χειρότερη στιγμή, τώρα που φτάσαν στο κατώφλι μας οι χειρότερες εξελίξεις για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα.]

-Ύποπτη η έλλειψη ουσιαστικών θέσεων ως προς τα μείζονα ζητήματα (οικονομία, ΕΕ, ΝΑΤΟ, εξωτερική πολιτική) αλλά αντίλογος μόνο στην επιτρεπόμενη από το καθεστώς θεματολογία του δικαιωματισμού.

-Είμαστε στο 95% της ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ. Απομένει ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα, η ένωση των κεντρικών τραπεζών των κρατών μελών, η απεμπόληση του βέτο ενός κράτους μέλους στις αποφάσεις της ΕΕ.

-Διαμελισμός των Κρατών σε ξεχωριστές πολιτείες ή καντόνια, κάποια εκ των οποίων θα περιλαμβάνουν «νέες» περιοχές, π.χ ξεχωριστή «Μακεδονία» με Σκόπια κλπ., μετά την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

-Με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα απεμποληθεί η Εθνική Κυριαρχία για να ενσωματωθεί η Ελλάδα στο νέο ευρωπαϊκό υπερκράτος.

Η ένωση με τους αιρετικούς θα προηγηθεί για να υποβοηθήσει την πολιτική ένωση της ΕΕ.

 

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ…ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΎΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΊΟΥ ΞΥΠΝΆΤΕ!

9 σχόλια:

  1. Γνωρίζοντας από τις προφητείες των Οσίων της Εκκλησίας, όσα θα γίνουν εντός και εκτός του Αγίου Όρους, εμπιστεύομαι απόλυτα τον αληθινό Θεό που είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ (μαζί με τους Οσίους του και τους Αγίους Αγγέλους του) που ΑΓΑΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ κόσμο-δημιουργία.
    Φυσικά για να θεραπεύσει ο Θεός τον δικό του κόσμο-δημιουργία, θα χρησιμοποιήσει όλα τα κατάλληλα μέσα, και όχι μόνο τις "καραμέλες" και τις "σοκολάτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ♰ Απόσπασμα από το Θαύμα της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας.

    «Μη, Μητέρα μου, μην τους το λες. Άφησε τους να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει, γιατί αμελούν τα μοναχικά τους καθήκοντα». Τότε η Κυρία Θεοτόκος με μεγάλη μητρική παρρησία προς τον μονογενή Υιό της, σήκωσε ελαφρά το χέρι, συγκράτησε το χεράκι του, έκλινε λίγο προς τα δεξιά το θείο της πρόσωπο και επανέλαβε πιο έντονα: «Μην ανοίξετε σήμερα την πύλη της Μονής, αλλά αφού ανεβείτε στα τείχη, να διώξετε τους πειρατές. Και κοιτάξτε να μετανοήσετε, γιατί ο Υιός μου είναι οργισμένος μαζί σας».

    Εδώ είναι η σοφία: όποιος έχει νου ας λογαριάσει. Οὐδεὶς οἰκέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ.

    IC│XC
    ─ ♰ ─
    NI│KA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Στην ζωή του σύγχρονου Οσίου Αγιορείτου και αόρατου ασκητού, Βασίλειου Καυσοκαλυβίτη (+2015), προαναγγέλλεται προφητικά ότι θα γίνει και ένα ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία.

    Είναι αυτονόητο ότι και αυτή η προφητεία θα επαληθευτεί, όπως θα επαληθευτούν και όλες οι άλλες προφητείες των Οσίων της Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ἤδη ,νομίζω, πὼς δρομολογεῖται
      μπροστά στὰ μάτια μας,

      κυρίως μὲ το... σιγά-σιγά...
      τὸ βαμβάκι... καὶ τὸ μετάξι...
      (μὴν κι ἀντιδράσουμε...)

      κι ἐνίοτε μὲ ἀγριάδες...
      νὰ μᾶς ψαρώσουνε...

      ...

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί λες βρε παιδί μου ; Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα με τους ενοικούντες επί του Αγίου Όρους ; Πέφτω από τα σύννεφα !

    Εγώ είχα την εντύπωση ότι ο Ορθοδοξότατος Πατριάρχης μας που επισκοπεί το Άγιο Όρος συνεχίζει την νηπτική παράδοση των Κολυββάδων.

    Πέφτω από τα σύννεφα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευλογείτε!
    Το μόνο που βλέπω μόνον το Μαρτύριο.Θυμηθηκα τους Ζωγραφιτες οσιομάρτυρες ..
    Εν αντιθέσει με τους τυμπανιαιους της Μ.Λαυρας.

    ....

    Ας προετοιμαζόμαστε όλοι για το μαρτύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προγραμματικές δηλώσεις πριν από τίς επίσημες προγραμματικές δηλώσεις :

    https://www.iefimerida.gr/politiki/proodos-loatki-atoma-apospasmatiki-mehri-poy-o-mitsotakis-anebike-stin-exoysia

    Υγ: Αν υπάρχει Ορθόδοξη Σύνοδος στην Ελλάδα (είτε Νγτες είτε Πγτες) οφείλει να τον αφορίσει-αναθεματίσει Συνοδικώς το συντομότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή