Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ψηφιακό Σνακ 1.0: Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά και... όνειρα γλυκά!

Διάβαζε ανάποδα: Πλήρης συγκάλυψη, σκιές παντού, θέλουν πάλι να μας κάνουνε βουντού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


Από σήμερα εγκαινιάζεται νέα σειρά άρθρων σε μια κατηγορία που θα έχει τίτλο «Ψηφιακά Σνακ». Επειδή ορισμένοι αναγνώστες διαμαρτυρήθηκαν για την μεγάλη έκταση που έχουν συνήθως τα περισσότερα κείμενα, θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε και αυτών το γούστο, κατανοώντας ότι το αγαπημένο σύνθημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων «Εύκολα, Γρήγορα, Σίγουρα» έχει εθίσει τους χρήστες του διαδικτύου σε ενημέρωση με συνοπτικές διαδικασίες. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να συνδυάσουμε το ταχύ σκρολάρισμα με το ωφέλιμο σκοράρισμα.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην υπάρξει καμία απολύτως συγκάλυψη, καμία απολύτως σκιά»¹.

Τάδε έφη Γιάννης Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δικτατορίας!



Τώρα φορέστε τα γυαλιά του ανάποδου κόσμου και διαβάστε σωστά την δήλωση αυτής της χαρακτηριστικής μαριονέτας του μητσοτακικού καθεστώτος, της οποίας το σίγμα σφυρίζει για να σε νανουρίζει:

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συγκάλυψη, θα σας γεμίσουμε παντού σκιές, για να αποδείξουμε αυτό που είμαστε: ένα θέατρο σκιών».

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας:

Μας λένε πάντοτε αυτό που περιμένουμε να ακούσουμε, αλλά ποτέ αυτό που πρόκειται να κάνουν.

Μας χαϊδεύουν τα αφτάκια με υπνωτιστικά λογάκια, γιατί γι' αυτούς είμαστε τα υπανάπτυκτα μωράκια που τρέφονται με γλωσσοκρεμούλα μπεμπελάκ.



Πριν από 21 χρόνια, ο Ντέιβιντ Άικ (David Icke), στο βιβλίο του «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Από τις 11/9 στη μεγάλη παγκόσμια συνωμοσία»², είχε γράψει κάτι πολύ σημαντικό και πέρα ώς πέρα αληθινό:



«Για να σπάσετε των κώδικα των Νεοταξιτών, πρέπει να αντιστρέψετε αυτά που φαίνεται πως λένε. Όταν ανακοινώνουν ότι πιστεύουν σε κάτι, σημαίνει ότι δεν το πιστεύουν. Όταν λένε ότι θα κάνουν κάτι, σημαίνει ότι δεν θα το κάνουν. Όταν λένε ότι δεν θα κάνουν κάτι, σημαίνει ότι θα το κάνουν και ούτω καθεξής. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που όμως θυμίζει την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Λειτουργούν με αυτόν τον κωδικοποιημένο συμβολισμό στον οποίο τα πάντα είναι αντεστραμμένα».

Να θυμάστε πόσες κωλυσιεργίες υπήρξαν και πόσα ψέματα μας είπαν για τα «Τέμπη του ΣΥΡΙΖΑ», δηλαδή για την φωτιά στο ΜΑΤΙ.

Είναι όλοι τους μία φρικαλέα φάρα, ένα κονκλάβιο αποκρυφιστών και πολιτικών απατεώνων, που μας εμπαίζουν, αλλάζοντας χρώματα και ονόματα.

Στον κοινό παρονομαστή τους είναι γραμμένο το αρκτικόλεξο Π.Α.Δ.Ε.Ζ.:

  • ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  • ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΔΡΑΣΤΕΣ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΖΩΟΚΤΟΝΙΑΣ

Γιατί ζωοκτονία;

Μα γιατί στον Θαυμαστό Ανάποδο Κόσμο η ανθρωποκτονία ονομάζεται ζωοκτονία, αφού στα μάτια των εκάστοτε κυβερνώντων είμαστε ζώα και όχι άνθρωποι.

Γι’ αυτό άλλωστε επί λοκντάουν φορέσαμε φίμωτρα και, αντί ο κύριος να βγάζει βόλτα το κατοικίδιό του, έβγαζε το κατοικίδιό του βόλτα τον κύριό του.

Από την στιγμή που το κατοικίδιο είχε ελεύθερο το μουσούδι του, αλλά ο κύριός του ήταν μασκοφορεμένος, το εντυπωσιακό αυτό αναποδογύρισμα της απάντησης στο ερώτημα «ποιος βγάζει βόλτα ποιον» ήταν απολύτως αναμενόμενο, αφού μετεβλήθη η κυριαρχική σχέση δεσπόζοντος και δεσποζομένου, έστω σε επίπεδο εικόνας.



Διάβαζε ανάποδα – Πάρε ανάποδες!

2

Μτφ.: Ν. Παπαδάκης & Martina Κόφφα, εκδ. Έσοπτρον, Αθήνα 2004, σελ. 27.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου