Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Κλαίει και οδύρεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Κοράνι

Η ισλαμική δαιμονική πίστη και μίσησε την Ορθοδοξία και την καταδίωξε με τον πιο βάναυσο τρόπο!

 

Ενώ τα νέα του διαδικτύου αναπαράγουν τον τίτλο: «Στην Ολλανδία διαδηλωτής έσκισε το κοράνι και στη Σουηδία ακροδεξιός το πυρπόλησε», ο Οικουμενικός Πατριάρχης Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Καθηγητή κ. Ali Erbaş, καταδικάζοντας «τας εν Σουηδία και Ολλανδία ασεβείς ασχημίας κατά του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων Κορανίου», όπως θα παραθέσει το σχετικό δημοσίευμα. Τόνισε ακόμη, ότι καθήκον των θρησκευτικών ηγετών είναι να κηρύττουν τον σεβασμό προς τα όσια και τα ιερά των μελών των διαφορετικών θρησκειών και ότι όλοι έχουν χρέος να καταδικάζουν τέτοιου είδους ασέβειες.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο θρησκευτικός εξτρεμισμός του ισλάμ στηλιτεύεται από τα λεγόμενα ανεπτυγμένα κράτη. Όλοι οι σώφρονες άνθρωποι συγκλίνουμε στην άποψη ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καταδικαστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας. Το αξιοσημείωτο είναι πως η διδασκαλία της Ορθόδοξης πίστης δεν μένει στην θεωρητική, επιφανειακή και εν τέλει ανούσια αλληλοπεριχώρηση της νέας συγκρητιστικής εποχής, αλλά εν τη πράξει εφαρμόζει το σεβασμό στο αυτεξούσιο του κάθε ανθρώπου, την ειρηνική συνύπαρξη, την πραότητα, προβάλλοντας ως όπλο απέναντι στην απιστία των ανθρώπων, την πανίσχυρη προσευχή.

Η στάση του Πατριάρχη δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο την εφαρμογή του ευαγγελικού λόγου «Νά προσεύχεστε γιά κείνους πού σᾶς καταριοῦνται, νά εὐεργετεῖτε ἐκείνους πού σᾶς μισοῦν, καί νά παρακαλεῖτε τό Θεό γιά κείνους πού σᾶς πειράζουν καί σᾶς καταδιώκουν (Ματθ. 5, 44)».

 Όλοι γνωρίζουμε ότι η ισλαμική πίστη μίσησε και καταδίωξε την Ορθοδοξία με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ο Πατριάρχης παρερμηνεύοντας το αγιογραφικό χωρίο, δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει τα φιλοϊσλαμικά του αισθήματα, να δωρίζει κοράνια, να υπερασπίζεται τα ιερά της πίστης τους αλλά παραλείπει να τους υπενθυμίσει πως για εμάς τους Ορθοδόξους το Κοράνι είναι ένα βιβλίο δαιμονικό. Όλα δείχνουν ότι για τον ίδιο ο Μουσουλμανισμός δεν εξαιρείται από το εξίσωση του Οικουμενισμού.

Είναι πλάνη να πιστεύει ο Πατριάρχης πως οι Μουσουλμάνοι ως άλλη Χαναναία ζητούν να φάγουν από τα ψίχουλα της τράπεζας του Κυρίου. 

Η πίστη σε οποιονδήποτε άλλο Θεό εκτός από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, είναι δαιμονική. 

Και όχι μόνο δεν πιστεύουν στον Άγιο Τριαδικό Θεό αλλά λαχταρούν να μας ατιμάσουν όχι μόνο πνευματικά αλλά και εθνικά και να μας διαλύσουν. 

Γι’ αυτό αδελφοί μου, δεν πρέπει να φυλαγόμαστε μόνο από τους καταφανείς απίστους και ασεβείς, αλλά και από αυτούς που κρύβονται πίσω από τα υψηλά αξιώματα για να διάγουν έναν πόλεμο ενάντια στον Αληθινό Θεό, πολύ βρωμερότερο από αυτόν των απίστων.

της Ειρήνης Ιωαννίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου