Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Yeti Airlines H εταιρία το αεροσκάφος της οποίας με 72 επιβαίνοντες συνετρίβη στο κεντρικό Νεπάλ διαφήμιζε ως παροχή τους πλήρως εμβολιασθέντες πιλότους-πλήρωμα

 

Η πτήση της Yeti Airlines από το Kathmandu με προορισμό την τουριστική πόλη Pokhara συνετρίβη κατά την προσγείωση

Kυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. Τι συμβαίνει με τους πιλότους;

Πάμε να δούμε αρχικά την είδηση.

Ένα αεροπλάνο με 72 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά σε αεροδρόμιο στο κεντρικό Νεπάλ.

Η πτήση της Yeti Airlines από το Kathmandu με προορισμό την τουριστική πόλη Pokhara συνετρίβη κατά την προσγείωση, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα αεροσκάφος να πετά χαμηλά πάνω από μια κατοικημένη περιοχή πριν γυρίσει απότομα.

Στο πλοίο επέβαιναν 68 επιβάτες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 15 ξένοι υπήκοοι και τέσσερα μέλη πληρώματος.

Περίπου 200  στρατιώτες του Νεπάλ συμμετέχουν στη διάσωση στο σημείο της συντριβής στο φαράγγι του ποταμού Seti μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο.

Το βίντεο από το σημείο της συντριβής δείχνει πυκνό μαύρο καπνό και φλεγόμενα συντρίμμια.

«Αναμένουμε να ανακτήσουμε περισσότερα πτώματα», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του στρατού, λέγοντας ότι το αεροσκάφος «έσπασε σε κομμάτια».

Ο πρωθυπουργός Pushpa Kamal Dahal συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του και προέτρεψε τις κρατικές υπηρεσίες να εργαστούν σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Από τους επιβάτες, οι 53 φέρεται να είναι από το Νεπάλ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι και δύο Κορεάτες. Υπήρχε επίσης ένας επιβάτης από την Ιρλανδία, την Αυστραλία, την Αργεντινή και τη Γαλλία μεταξύ άλλων

Η Yeti Airlines, είναι μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες εσωτερικού στο Νεπάλ και τα αεροπλάνα της ATR από τα πλέον αξιόπιστα.

Το ATR 42-500 προσφέρει έναν συνδυασμό υψηλής συνολικής απόδοσης και άνεσης απαράμιλλης στην κατηγορία του, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστική οικονομία που είναι το σήμα κατατεθέν των αεροσκαφών ATR. Έχει εφαρμοστεί μια σειρά βελτιώσεων στον τομέα της εξασθένησης του θορύβου και των κραδασμών. Βελτιστοποιημένη, αποτελεσματική και τεχνολογικά προηγμένη ακουστική επεξεργασία της κατασκευής με την εγκατάσταση Δυναμικών Απορροφητών Δονήσεων και απόσβεσης δέρματος.
Οι εσωτερικοί χώροι της καμπίνας έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη εξασθένηση του θορύβου και βέλτιστη άνεση.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα σχετικά video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το αεροπλάνο γέρνει αριστερά χωρίς να έχει προηγηθεί έκρηξη στον αέρα και χωρίς να έχει χάσει προηγουμένως απότομα ύψος. Ειδικοί δεν είμαστε για να κάνουμε ανάλυση εκ του προχείρουΈνα όμως είναι βέβαιο σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της εταιρίας. Όλοι οι πιλότοι και το προσωπικό της Yeti Airlines ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό ήταν μία από τις “παροχές” της εταιρίας στους επιβάτες της. Της συντριβής του αεροσκάφους της Yeti Airlines έχουν προηγηθεί ουκ ολίγα δημοσιεύματα που θέλουν τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών αεροσκαφών να αναζητούν ανεμβολίαστους πιλότους για τις πτήσεις τους ενώ οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι αποδίδονται ακριβώς στην έλλειψη ανεμβολίαστου πληρώματος και όχι στις ελλείψεις προσωπικού εδάφους.


Στο μεταξύ:

Mετά από δύο και πλέον χρόνια ισοπεδωτικής τρομοπροπαγάνδας για την τυραννική επιβολή των εμβολίων στην οποία συμμετείχαν ομόθυμα τα υποτιθέμενα μεγάλα εγχώρια ΜΜΕ αίφνης τα CDC και οι χρήσιμοι ηλίθιοι εκκλησιαστικοί, εξετάζουν (!) εάν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer σχετίζεται με κίνδυνο εγκεφαλικού λες και τα προηγούμενα εμβόλια COVID της Pfizer ήταν ελιξήριο νεότητος... πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου