Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Η Εκκλησία της Ελλάδος, για μια ακόμη φορά, «έλαμψε» διά της σιωπής της.



Γράφει ο  Λυκούργος Νάνης,ιατρός

Η Εκκλησία της Ελλάδος, για μια ακόμη φορά, «έλαμψε» διά της σιωπής της. Καλό το κόψιμο της πίτας, μακαριώτατε και σεβασμιώτατοι, δεν σας μεμφόμαστε γι αυτό.

Σας κατηγορούμε, όμως, γιατί για μια ακόμη φορά σιωπήσατε σκανδαλωδώς και ενόχως, προκειμένης της υλοποιήσεως μιας επιεικώς ελεεινή εκδηλώσεως που προωθεί τη διαστροφική προπαγάνδα με αποδέκτες τις εύπλαστες και τρυφερές ψυχές μικρών παιδιών…

Πρόκειται για ιδιαζόντως ειδεχθές πνευματικό έγκλημα σε βάρος των νεαρών βλαστών της πατρίδας μας.

Μίλησαν, όμως, με αξιοσημείωτο θάρρος και παρρησία, έστω και λίγα δημόσια πρόσωπα καθώς και ευθαρσή ιστολόγια και ο ανώνυμος κόσμος, στοχοποιούμενοι, κατά τρόπο αισχρό, από το ποικίλο, βρωμερό κατεστημένο που λυμαίνεται από ετών το δημόσιο βίο!

Και σεις, οι ανώτατοι πνευματικοί ηγέτες του Έθνους, για μια ακόμη φορά, επιλέξατε την αφωνία ως κατευθυντήρια γραμμή δράσεως!

Τόσο πολύ τρέμετε τους δημοσιογραφίσκους που ζουν εκ μισθωμάτων ασεβείας;

Δεν ισχύουν, κατ εξοχήν για σας, τα βιβλικά «οι ονειδισμοί των ονειδιζόντων σε επέπεσον επ εμέ» και «ονειδισμόν προσεδόκησεν η ψυχή μου»;

Εσείς δεν έπρεπε αξιωθείτε της μεγίστης τιμής να λοιδορείσθε και να στοχοποιείσθε από τους εκπροσώπους του πολυποίκιλου και πολύμορφου κατεστημένου;
Αντιθέτως, είδαμε εσάς, ένεκα της βοώσης και κραζούσης αφωνίας σας να» γλυτώνετε» τη μομφή, τη στοχοποίηση, τις ύβρεις και συκοφαντίες, τα σκώμματα, τη χλεύη, τις ειρωνείες και το διασυρμό και αυτά να τα υφίστανται δημόσια πρόσωπα, έστω και ελάχιστα, πού αντέδρασαν με αξιοσημείωτη παρρησία και σθένος.

Εσείς ηττηθήκαμε ηθικά και πνευματικά, εκείνοι εξήλθαν νικητές!

Η αξιοπρέπεια και το θάρρος νίκησαν τη δειλία και τη σιωπή!

 

7 σχόλια:

  1. Όταν δε υπάρχει αγάπη μεταξύ των Χριστιανών ούτε και την βάση της έχουν την πίστη και αυτό επειδή υπάρχει σύγχυση .
    Ας φροντίσουμε την ενοτητα της πίστεως Μεσω της αγάπης μεταξύ μας γιατί η Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού το έχει αποδείξει μόνο που ένα μέρος της σπάει το φράγμα.Το Ευαγγέλιο αναφωνεί μείνετε στην Πίστη,στην αγάπη Του Θεού,και στην Χάρη Του Θεου.Απο την άλλη έπρεπε όλοι οι χριστιανοί να βοηθήσουμε στο πλέγμα όπου μας έβαλε όλο αυτό το ελίτ θα έλεγα,όχι να συμφωνήσουμε.
    Γιατί κ στους αποτειχισμενους βλέπω ,ακούω,διαβάζω,τι πάει να γίνει κ γίνεται μπλέξιμο, κ ενώσεις με άλλες παρατάξεις.

    Είδες τι επιπτώσεις έχει η αμαρτία? Είδα...!
    Στο χάος που πέφτουμε όλοι.
    Δεν υποστηρίζω κανένα κ μόνο την κεφαλή μου Τον Χριστό έχω,μου έμεινε!
    Μερικοί δε εκφοβίζουν!Τι εκφοβίζεις ταλαιπωρε,δεν ξέρεις πως αυτό είναι σημάδι απώλειας από το Ευαγγέλιο ;;
    Τι νομίζεις φοβόμαστε ; Γιατί το κάνεις θερμοκεφαλα ,δεν γνωρίζεις πως χάνεις την αρετή της αγάπης;Τι γνωρίζεις εσύ παραπάνω δηλαδή! Γιατί προκαλείς χωρίς να υπάρχει λόγος.
    Είμαστε πολύ δύσκολα όλοι !!Με φωνές κ αντάρτες δεν λύνονται τα προβλήματα.
    Έτσι νομίζω διότι υπάρχει κ η Ιερά αγανάκτηση αλλά υπάρχει κ το Γραφικό ο δούλος του Θεού δε μαλωνει!

    Οι αντιδράσεις κατά τη φτωχή μου γνώμη είναι ταρακούνημα ,είναι έντονη διαμαρτυρία αλλά έχουμε μεταξύ μας προβλήματα και εάν δεν εργαστούμε για την ενότητα της πίστεως και την ομόνοια της αγάπης,την τελειότητα της γνώσης που είμαστε πίσω πολύ πνευματικά,δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!
    Τι δεν μας έδωσε Ο Θεός κ δεν το έχουμε του καθενός ξεχωριστά ώστε να αξιοποιήσουμε κ ο καθένας ξεχωριστά να μη ζηλεύει,να μην φθονεί τον άλλο,να μη τον καταδυναστεύει,να μην τον ταλαιπωρεί άσκοπα???????????????????????

    Δυστυχώς εγώ κατανοώ πολύ καλά μερικούς που φαινομενικά αδιαφορούν για τα γεγονότα γιατί,γιατί το παιχνίδι όταν παίζεται βρώμικα,δεν έχει αξία.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά με πόνο ψυχής!!
    Εύχομαι ολόψυχα Καλά Θεοφάνεια καλη μας μετάνοια !Και Θεού Φώτιση! Χρόνια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μεγάλη θλίψη γράφω τα επόμενα.

    Ένα ΜΕΓΑΛΟ μέρος του πληρώματος της Εκκλησίας, όχι μόνο στο λογικό ποίμνιο αλλά και στους ποιμένες, είναι ουσιαστικά ΑΚΑΤΗΧΗΤΟ μέσα από την Αγία Γραφή και μέσα από τους Αγίους της Εκκλησίας.

    Κάθε ένας στο πλήρωμα της Εκκλησίας, (ποιμένες και ποιμενόμενοι), έχει δημιουργήσει ένα ΔΙΚΟ ΤΟΥ Χριστιανισμό, όπως ΑΡΕΣΕΙ ("συμφέρει") στον ίδιο τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Η “Εκκλησία της Ελλάδος “ ή η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος???


    (όσον και εάν μοιάζει χωρίς νόημα η παρατήρηση)

    Έεελεος πια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η επίσημη Εκκλησία με άλλα λόγια.
      Τόσο δύσκολο να το καταλάβεις;

      Διαγραφή
  5. Τελικά την εκκλησία θα την σώσει η αγωνία , η ανησυχία , ο καρδιακός πόνος λίγων ανθρώπων πιστών .Είναι τόσο λίγοι που μοιάζουν σαν τους απελπισμένους που πιάνονται απο τα μαλλιά τους για νά σωθούνε . Όμως οι διαμαρτυρίες τους είναι μιά κραυγή αγωνίας πρός τον Χριστό και προς τον Παράκλητο της εκκλησίας . Θα εισακουσθούν οι κραυγές και οι προσευχές και ο Χριστός θα σώσει την εκκλησία θαυματουργικά .

    Κύριε εκέκραξα πρός Σέ εισάκουσόν μου .....

    Λ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχε υπ’ όψιν σου “4 Ιανουαρίου 2023 στις 6:20 μ.μ.” ότι διαβάζουν εκτός από φωστήρες της νόησης και ακατήχητοι αλλά και εχθροί της Εκκλησίας και τέτοια “ευκόλως εννοούμενα” είναι βούτυρο στο ψωμί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή