Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Οι σχισματικοί Ουκρανοί δεν δέχονται τους Ρώσους αγίους!

….Και μετά ψάχνουν οι Φαναριώτες και τα τσιράκια τους να δικαιολογήσουν με βάση τους ιερούς κανόνες (!!!) την αδιανόητη πράξη τους – να έχουν «αναγνωρίσει» κίναιδους και νεοναζί για επισκόπους. Να έχουν αναγνωρίσει αχειροτόνητους και αβάπτιστους εγκληματίες.

Και επειδή κάποιοι θα πούνε: «μα εγώ που να ξέρω να αναλύσω το Ουκρανικό σε μία αντιπαράθεση με τον (τάχα μου) παπά της ενορίας μου, ο οποίος λέει τα αντίθετα από αυτά που μας λες εσύ», αρκεί να διαβάσετε τα παρακάτω. Τις απίθανες δηλώσεις του Επιφανίου, όπως δημοσιεύτηκαν στην ΕΟΔ:

All Saints of Russia | A Russian Orthodox Church Website

Ο επικεφαλής της OCU, Σεργκέι Ντουμένκο, είπε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να απαρνηθούν τον άγιό τους, προς τιμήν του οποίου βαφτίστηκαν, εάν ο άγιος έχει σχέση με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ή τη Ρωσία.

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου του lb.ua, τι πρέπει να κάνει αν βαφτίστηκε με τα’ όνομα της Ξένιας της Αγίας Πετρούπολης, ο Ντουμένκο απάντησε ότι τώρα πρέπει να προσευχηθούμε σε κάποια άλλη Ξένια: «Μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή του ενός ή του άλλου αγίου. Αν πάρουμε το όνομα Ξένια, υπάρχουν άλλες Ξένιες προς τιμήν των οποίων μπορούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία της γιορτής». Σύμφωνα με τον ίδιο, αν κάποιος θέλει να απαρνηθεί τον άγιό του υπέρ κάποιου άλλου, πρέπει να πάει στον ιερέα και να λάβει ευλογία.

Την ίδια στιγμή, ο Ντουμένκο παραπονιέται ότι οι πιστοί της OCU απαίτησαν να μείνουν στο ημερολόγιο οι «Ρώσοι» άγιοι.

«Αναγκαστήκαμε να αφήσουμε τόσο γνωστούς σεβαστούς αγίους, αν και γνωρίζουμε τι ρόλο έπαιξαν μερικές φορές στην ιστορία», πρόσθεσε ο Ντουμένκο, μιλώντας για την Αγία Ξένια της Αγίας Πετρούπολης, τον ορθόπιστο πρίγκιπα Αλέξανδρο Νιέφσκι και άλλους αγίους.

Ο Επιφάνιος είναι βέβαιος ότι η παρουσία αυτών των αγίων στο ημερολόγιο είναι ένα προσωρινό φαινόμενο που προκαλείται από το αίτημα των ενοριτών και μόλις αλλάξει η γενιά, οι πιστοί δεν θα θυμούνται καν αυτούς τους αγίους του Θεού.

«Έχει συμβεί στην ιστορία ότι υπήρξε μια ορισμένη χρονική περίοδος που ήμασταν ενωμένοι, ήμασταν σε αυτήν την πνευματική κατοχή και χρειάζεται χρόνος για να απομακρυνθούμε σταδιακά από αυτή τη ρωσική παράδοση», είπε ο επικεφαλής της OCU.

 πηγή

Ποια να είναι άραγε η γνώμη του πλασιέ των κορανίων - πατριάρχη Βαρθολομαίου, για τα όσα αδιανόητα δηλώνει κατά των αγίων που έβγαλε η Ρωσική Γη, ο μαϊμού αρχιεπίσκοπος Ουκρανίας Επιφάνιος;
Ποια να είναι η γνώμη του Ιεραποστόλου (όσο είμαι εγώ αστροναύτης) π. Ευάγγελου Παπανικολάου, που έχει πάρει σβάρνα την μισή Ελλάδα, υβρίζοντας τους Ρώσους αδερφούς μας;
Ποια να είναι η γνώμη, στο κάτω-κάτω, του παπά της ενορίας μας; Καλό είναι να τους εκτυπώσετε τα του λινκ στο πρώτο σχόλιο, για να σας πουν..
.Bless Gree

 

2 σχόλια: