Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

 Όπως θα έπρεπε να ομιλούν οι Επίσκοποι όταν δεν έχει γείρει ο νους τους ...

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, γένι και κείμενο που λέει "Μητροπολίτης Μόρφου: <<Πως θα βοηθήσουμε τους εμβολιασμένους. To φαρμάκι γίνεται νερό!>>" 
Το θανατικό στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 30% και δεν το λένε οι δημοσιογράφοι, μόνο ο Σωτηριάδης το λέει και οι δημοσιογράφοι τον κόβουν. Ήρθε από το Χάρβαρντ και τον πολεμούν. Τον παρακαλούσαν τα Αραβικά Εμιράτα. Ήρθε στην Κύπρο και τον βάλανε φυλακή! Εμένα που δεν με βάλανε ακόμα, είναι που με προστατεύει το ράσο και η αγάπη του Θεού. Αλλά άμα θέλει η πρόνοια του Θεού τιμή μας και καμάρι μας! Από δω το εμβόλιο και από δω ο τάφος, διαλέξτε, λέει ο πρώτος της Ελλάδος. Άκου λογική… Δεν αισθάνομαι δικαιωμένος που γεμίζουν οι τάφοι με παιδιά και νέους και αθλητές και ηθοποιούς. Μαυροφορεμένος αισθάνομαι.
Για αυτό μέσα μου δεν είναι δικαιοσύνη που αισθάνομαι, αλλά πόνο, θλίψη και συμπόνοια πολύ για τους εμβολιασμένους. Έψαξα όλους αυτούς τους μήνες που υπάρχει μια σχετική ηρεμία, η οποία θα ανατραπεί σύντομα, προς το κακό. Μόνον ο πόλεμος θα κάμει φρένο. Χειρόφρενο! Μόνο ο πόλεμος. Όλους αυτούς τους μήνες της “ανήσυχης ηρεμίας” που προσωπικά περιμένω όλα αυτά τα φοβερά και εξαίσια να αρχίσουν να γίνονται. Ένα σκεπτόμουν. Πως να βοηθήσω όπου και να είμαι, ότι και να είμαι, απ’ εδώ από την Ευρύχου, την ταπεινή, την ωραία, ήσυχη. Τα βράδια εμείς έχουμε ωραία ησυχία, μας αρέσει η νυκτερινή ζωή… Σκεφτόμουν, προσευχόμουν, παρακαλούσα, ρωτούσα πώς να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας, τους συγγενείς μας, τα πνευματικά μας παιδιά που εμβολιάστηκαν.
Να τα βοηθήσουμε να αντιληφθούν ότι έκαμαν λάθος, να μην πνιγούν μέσα στον εγωισμό και στην τάχα επιστημοσύνη των τάχα μου επιστημόνων. Κι όταν αντιληφθούν ότι έκαμαν λάθος, εάν πιστεύουν σε Θεό και πιστεύουν οι περισσότεροι εκ των Κυπρίων, αριστεροί και δεξιοί. Είναι ένα από τα καλά που έχουν οι Κύπριοι που δεν το βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα. Να πάνε σ΄ έναν πνευματικό να εξομολογηθούν. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ιατρικό, όπως είπε ένας φωστήρας αρχιερέας που θέλει να γίνει και Αρχιεπίσκοπος. Αλλά το πρόβλημα είναι κατεξοχήν πνευματικό. Ότι αφορά τη ζωή και το θάνατο, την υγεία και την ασθένεια είναι κατεξοχήν πνευματικό. Να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι έκαμαν λάθος. Να πάνε σε πνευματικούς, να τους βοηθήσουν να μετανοήσουν και με κάποιες ευχές εκκλησιαστικές το φαρμάκι γίνεται νερό. Τί λέει το Ευαγγέλιο; Ακόμη κι αυτό το πρόβλεψε! “κἂν θανάσιμόν τι πίωσιν, οὐ μὴ αὐτοὺς βλάψει ” (Κατά Μάρκον 16.18). Εάν πιείτε κάτι που είναι θανάσιμο δεν θα σας αγγίξει χριστιανοί μου, αρκεί να έχετε μετάνοια και ταπείνωση!
Ένα είναι η έγνοια μου εμένα. Η Aιώνια Aπώλεια! Η Aιώνια Aπώλεια σημαίνει να πεθάνει η ψυχή, πριν να πεθάνει το σώμα. Γι’ αυτό και λέω στους εμβολιασμένους αδελφούς. Ξανασκεφτείτε το. Μετανοήστε. Είναι πνευματικό το θέμα. Η μετάνοια είναι για όλους και πρέπει να έχουμε όλοι Αιώνια Ζωή!
 
Πηγή: YouTube: Ὁ Μητροπολίτης Μόρφου  Νεόφυτος σὲ μία συνέντευξη ἐφ’ ὅλης τῆς ὕλης! (26.11.2022) ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ


6 σχόλια:

  1. οτι εκαναν κολοσσιαια επιπολαιοτητα οι εμβολιασθεντες με ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ, εκαναν.
    αλλα πως αιτιολογει το "να πανε να εξομολογηθουν"? η ανοησια ειναι αμαρτια?
    να εξομολογηθουν οι προπαγανδιστες, ΟΚ, εστειλαν ανθρωπους στον θανατο.
    αλλά τα θυματα (της προπαγανδας και του μυαλου τους) γιατι να εξομολογηθουν? δεν ειχαν προθεση αυτοκτονιας, το αντιθετο μαλιστα, νομιζαν οτι ετσι γλυτωνουν απο το θανατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει να κάνει με την έμμεση συμμετοχή σε φόνο, λόγω των κυτταρικών σειρών.

      Διαγραφή
  2. Προς 10:06
    Η ανοησία είναι αμαρτία;Δεν μας ταιριαζει η ανοησία εμάς τους χριστιανούς,αφού είμαστε τέκνα Θεού αλλά και η Γραφή μας συνιστά την προσοχή έτσι ώστε να μην αφήνουμε κανέναν να μας εξαπατά ,μη κανεις πλανησει ημάς,γιατί όλα αυτά φέρνουν την τιμωρία Του Θεού .
    Δεν παραθέτω Γραφικά χωρια...δεν χρειάζεται!
    Όταν ο Παύλος θα μπορεί να καυχηθεί την ημέρα της Κρίσεως πως οι κόποι του δεν πήγανε χαμένοι και πώς δεν αγωνίστηκε μάταια,αυτό μας κάνει πιο υπεύθυνους μέρα με την ημέρα,έτσι ώστε να εργαστούμε με Φόβο Θεού,για την σωτηρία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να εξομολογηθούν όσοι δέχθηκαν μέσα στο σώμα τους τον ναό του Αγίου Πνεύματος, να εισχωρήσουν σκευάσματα που περιέχουν κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα τα οποία ήταν εν ζωή όταν δολοφονήθηκαν για να παρουν ζωντανούς ιστούς. Είναι ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως ο δεσπότης εννοεί να εξομολογηθούν και να μετανοήσουν για τα αμαρτήματά τους γενικά, ώστε να είναι έτοιμοι για τα πάντα, ακόμα και ξαφνικό θάνατο (εξυπακούεται ότι ισχύει για όλους μας, και για μας τους ανεμβολίαστους). Και ότι βλέποντας τη μετάνοιά τους, ο Θεός μπορεί, αν έτσι κρίνει, να αποτρέψει τις κακές (παρ)ενέργειες του εμβολίου ή όποιου άλλου κακού. Να κάνει το δηλητήριο νεράκι, λέει.

    Τώρα αν η ανοησία είναι αμαρτία, αυτό θα ήταν μια ωραία συζήτηση, αλλά και πολύ μεγάλη για να γίνει εδώ. Πάντως αυτό που λέμε χαζομάρα, είναι δεδομένο ότι έχουμε αγίους, και μάλιστα μάρτυρες, που με τα κριτήρια του κόσμου δε θα τους έλεγες και σπίρτα μοναχά. Στην εκκλησιαστική γλώσσα λέμε "ο απλούς". Ο απλοϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστη η τοποθετηση του 2:44. Τωρα για τις κυτταρικες σειρες, ας μην συζητησουμε για το ποσα φαρμακα που παιρνουμε καθημερινα εχουν δοκιμαστει πανω τους...{ προσοχη:δοκιμαστει. Τα εμβολια δεν περιεχουν κυτταρικες σειρες, νομιζω εχουν δοκιμαστει πανω στις κυτταρικες σειρες για να εξεταστει η αποκριση τους στα ανθρωπινα κυτταρα. Δεν το δικαιολογω, απλως ετσι εχω διαβασει.Τα εμβολια εχουν λιπιδια και mrna}

    ΑπάντησηΔιαγραφή