Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

«Ο καθένας βλέπει ότι θέλει»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο διάκονος που συνόδευε τον πατριάρχη στις εξόδους του στο Βελιγράδι διηγείται για το μάθημα που πήρε από αυτόν μια φορά που πήγαιναν στην Εκκλησία Μπάνοβο Μπρντο. «Με τι θα πάμε, με το αυτοκίνητο; » ρώτησε ο διάκονος. «Όχι, με το λεωφορείο! », απάντησε κατηγορηματικά ο Πατριάρχης. «Μα το λεωφορείο είναι πάντα γεμάτο και η ζέστη είναι αποπνιχτική. Και δεν είναι και κοντά». «Έτσι θα πάμε» του λέει κοφτά ο πατριάρχης. «Μακαριώτατε», προσπαθούσε να τον πείσει ο διάκονος, «είναι καλοκαίρι ο κόσμος πηγαίνει για μπάνιο στο νησάκι Τσιγκάλια και οι πιο πολλοί είναι ημίγυμνοι, δεν είναι σωστό…». «Πάτερ» του λέει ήσυχα ο πατριάρχης, «ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει»

 Παύλος, ο άγιος πατριάρχης των Σέρβων

6 σχόλια:

  1. Ο συγκεκριμένος ιερωμένος ήταν και είναι Άγιος. Όμως, οι λοιποί ιερείς θα έπρεπε να προσέχουν πάρα πολύ και τη συμπεριφορά τους και τα λόγια τους και εν γένει τη ζωή τους, γιατί κατασκανδαλίζουν ασυγχώρητα τους πιστούς με τις πτώσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2.  Ο συγκεκριμενος οταν ηταν εν ζωη δεν ειχε την αισθηση οτι ηταν αγιος ,ηταν ομως ενας φυσιολογικος αυθεντικος ανθρωπος του θεου ,που εκφραζοταν αγιαστικα ,καθως και δεν τον ενδιέφερε τι λενε οι αλλοι γιαυτον και πως κρινουν τς πράξεις του .Δεν μιλαμε για πτωσεις μιλάμε για σ υ μ π ε ρι φο ρ ε ς που μας ξυνιζουν στην στενάχωρη οπτική μας .Η τοποθετηση σου θυμιζει οργανωσιακες μίζερες συμπεριφορες και μην ορθοδοξη αρχοντια ..συμπαθα με !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εδώ τί είναι ? Η γειτονιά των αρχόντων βρέ Δημήτριε Κ. ?

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε άσε και κανέναν ήσυχο. Όλους στην κατάκριση τους έχεις.

      Διαγραφή
  3. Νομίζουμε τους οιομένους είναι άρχοντας , νά αφήσουν τις ψυχούλες ήσυχες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο οφθαλμός σου καθαρός εστί όλο το σώμα σου καθαρόν έσται . Αν ο οφθαλμός σου πονηρός εστίν όλο το σώμα σου πονηρόν έσται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή