Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

«Ειρήνευσον εν σεαυτώ, και ειρηνεύσει σοι ο ουρανός και η γη»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Αββας Ισαάκ ο Σύρος

5 σχόλια:

  1. Μέσα στον ορυμαγδό δεν πρέπει νά χάνουμε την ειρήνη της καρδιάς μας . Αυτοί θέλουν νά μας πάρουν το χαμόγελο απο τα χείλη , την χαρά της καρδιάς , ίσως νά μας πεθάνουν . Ουχ ούτως ! Πρέπει νά δημιουργούμε στον εαυτό μας ευχάριστες ανάπαυλες , νά μήν μας κλέβουν την χαρά , την ειρήνη , το χαμόγελο . Η ζωή , ο χρόνος , η ημέρα , το φώς του ήλιου , τα χρώματα του ουρανού , ο υετός , τα λουλούδια , τα φυτά , οι μουσικές νότες είναι δώρα του Θεού . Ας τα απολαμβάνουμε .

    Ο καθένας ας συμμετέχει στα θλιβερά όσο αντέχει και πάλι νά αποτραβιέται στο ταμιείο του , όπως το σαλιγγάρι κουλουριάζεται μέσα στην ασφάλεια του κοχλία του . Το παίρνει ο άνεμος το πάει μακρυά , αλλά αυτό έχει το τροχόσπιτό του . Δεν πρέπει νά χάνουμε την συγκρότησή μας και την δημιουργικότητά μας .

    Ο Χριστός είναι η ζωή . Αυτοί δεν έχουν Χριστό , γι αυτό είναι τόσο άδειοι και προδίδουν τά ιερά για νά γεμίσουν το κενό τους μέ ξυλοκέρατα . Είναι δυστυχείς οι καημένοι . Νεκρές ψυχές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πνευματικό Ἀλφάβητο, Αγίου Επισκόπου Δημητρίου του Ροστώβ. (27 ομιλίες).

    Μιλά ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Ἁγιορείτης.

    https://www.youtube.com/playlist?list=PL1IyRFUYI0Q24sUcyGmvGZykCRx0X8RV-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Αββάς Ισαάκ Σύρος, Εισαγωγικά Β, Αρχιμανδρίτου Σάββα Αγιορείτου:

    https://www.youtube.com/watch?v=tR9D3I8UfCU

    2) Εἰσαγωγή στούς Ἀσκητικούς λόγους τοῦ Ἁγίου Ἰσαάκ Σύρου, (20-11-2022), Ἀρχιμανδρίτου Σάββα Ἁγιορείτου:

    https://www.youtube.com/watch?v=Y3LhnxCVrrw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βίος καί ὀρθοδοξότης τοῦ Ἁγίου Ισαάκ Σύρου, (13-11-2022), Ἀρχιμανδρίτου Σάββα Ἁγιορείτου:

    https://www.youtube.com/watch?v=TFTFpCetu2w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλιπ. 4,7 καὶ ἡ εἰρήνη τοῦ Θεοῦ ἡ ὑπερέχουσα πάντα νοῦν φρουρήσει τὰς καρδίας ὑμῶν καὶ τὰ νοήματα ὑμῶν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.

    Φιλιπ. 4,7 Και η ειρήνη, που χαρίζει ο Θεός στους ανθρώπους του και η οποίαν, καθ' ο τελεία και υπερφυσική, ξεπερνάει κάθε νουν ανθρώπων και αγγέλων, θα φρουρήση τας καρδίας σας, τα φρονήματα και τας σκέψεις σας δια του Ιησού Χριστού.

    Φιλιπ. 4,8 Τὸ λοιπόν, ἀδελφοί, ὅσα ἐστὶν ἀληθῆ, ὅσα σεμνά, ὅσα δίκαια, ὅσα ἁγνά, ὅσα προσφιλῆ, ὅσα εὔφημα, εἴ τις ἀρετὴ καὶ εἴ τις ἔπαινος, ταῦτα λογίζεσθε·

    Φιλιπ. 4,8 Λοιπόν αδελφοί, όσα είναι αληθινά, όσα είναι τίμια και σεβαστά, όσα είναι δίκαια ενώπιον του Θεού, όσα είναι αμόλυντα και καθαρά, όσα είναι αγαπητά και ευάρεστα στον Θεόν και τους ανθρώπους, όσα έχουν και δίδουν καλήν φήμην και υπόληψιν, κάθε αρετήν και κάθε τι το άξιον επαίνου, αυτά και μόνα να συλλογίζεσθε.

    Φιλιπ. 4,9 ἃ καὶ ἐμάθετε καὶ παρελάβετε καὶ ἠκούσατε καὶ εἴδετε ἐν ἐμοί, ταῦτα πράσσετε· καὶ ὁ Θεὸς τῆς εἰρήνης ἔσται μεθ᾿ ὑμῶν.

    Φιλιπ. 4,9 Αυτά που εμάθατε και παρελάβατε και έχετε ακούσει από την προφορικήν μου διδασκαλίαν, και αυτά που είδατε εις την όλην μου ζωήν και συμπεριφοράν, αυτά να πράττετε. Και ο Θεός, ο θησαυρός και ο χορηγός της ειρήνης, θα είναι μαζή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή