Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Οι σχισματικοί της Ουκρανίας πάτησαν το πόδι τους και στην Κύπρο

Για αυτήν την συνάντηση η ιστοσελίδα των σχισματικών αναφέρει:

«Μία από τις σημαντικές ανάγκες που αισθάνονται οι Ουκρανοί στην Κύπρο είναι η ανάγκη για πνευματική φροντίδα από Ουκρανούς ιερείς και για θρησκευτικές λειτουργίες στη μητρική τους γλώσσα.» Αναφέρουν ότι μέρος της αποστολής του σχισματικού ήταν να συζητήσει με την τοπική ιεραρχία για την δημιουργία ουκρανόφωνου «κλήρου» στην Κύπρο για τις ανάγκες της ουκρανικής διασποράς!

Αναφέρεται επίσης ότι μετά από πρόσκληση του Κιτίου Νεκταρίου ο σχισματικός Συμεών «παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό» στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς.

 

Με την επίσκεψη του ΨευδοΚιέβου στην Καβάλα οι σχισματικοί προνόησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία του ταξιδιού για να κάνουν τις πρώτες δοκιμές επαφής και με την γειτονική Κύπρο. Για την αποστολή αυτή επιλέχθηκε ο Συμεών, ο οποίος είχε έλθει στην Ελλάδα και το 2019 με μία πολυπληθέστερη ομάδα. Τον συνόδευσε και ένας άλλος φιλοουνίτης σχισματικός, ο οποίος παρίστανε τον αρχιδιάκονο.

Οι σχισματικοί δεν έγραψαν στην ιστοσελίδα τους φυσικά ότι πάνε στην Κύπρο με θράσος να μολύνουν τα ιερά και τα όσιά της, αλλά ότι «Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνέχιση των επαφών και η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς και η πνευματική υποστήριξη από την OCU της τοπικής ουκρανικής διασποράς».

Οι συναντήσεις σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έγιναν την 7η και 8η Σεπτεμβρίου, κυρίως στην Λάρνακα και στην Λευκωσία.

Περισσότερα..

3 σχόλια:

  1. Χρήμα, δόξα των ανθρώπων, επίγειες ηδονές: γύρω από ΑΥΤΑ τα τρία αμαρτωλά πάθη, περιστρέφεται ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε σιγά βρε, αφήστε τους ιερούς κανόνες, πρέπει να έχουμε ενότητα πάνω απ όλα, να μην διακόπτουμε την Εκκλησιαστική Κοινωνία με τους Αιρετικούς και Σχισματικούς Οικουμενιστές.
    Να τους λέμε ότι Ορθοτομούν τον λόγο της Αληθείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.imfth.gr/news_events/sevasmiotatos-i-moni-alithini-aythentia-einai-i-aythentia-tis-agapis
    Είναι παντού! Αν θέλετε, βάλτε το σαν είδηση, μήπως μάθουν οι άνθρωποι ότι δεν πρέπει να λειτουργουνται όλοι μαζί.. Δείτε λαός στις φωτογραφίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή