Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Τελικά θα έλθει καιρός πού θα βάλουν μπροστά σας τον ΣΤΑΥΡΟ και το ΨΩΜΙ και θα σας πουν «Διαλέξετε!», δεν πρέπει να φοβάται κανείς τίποτα, όσο φοβερό και αν φαίνεται αυτό. Όλα θα τα κανονίσει ο ίδιος ο Κύριος Αγία Ματρώνα η Τυφλή της Μόσχας

 

«ανδρίζου, και κραταιούσθω η καρδία σου, και υπόμεινον τον Κύριον» (Ψλ. 27,14).
«σχυε καὶ ἀνδρίζου, μὴ δειλιάσῃς, μηδὲ φοβηθῇς, ὅτι μετὰ σοῦ Κύριος ὁ Θεός σου εἰς πάντα, οὗ ἐὰν πορεύῃ»
 λάβε δύναμιν και ανδρείαν, μη δειλιάσης ποτέ, μη φοβηθής κανένα, διότι εγώ, Κυριος ο Θεός σου, είμαι μαζή σου εις όλας τας ενεργείας σου και όπου θα πορευθής”.(ΙτΝ. 1,9).

Ρ
ώτησε κάποτε η Ζηναΐδα Ζδάνοβα την Αγία Ματρώνα την Τυφλή της Μόσχας:
Γιατί επέτρεψε ο Θεός να κλείσουν και να γκρεμίσουν τόσες Εκκλησίες; και απάντησε με τα παρακάτω λόγια,
Αυτό ήταν το θέλημα του Θεού. Ο αριθμός των ναών ελαττώθηκε, επειδή οι πιστοί θα είναι ολίγοι, δε θα υπάρχουν και ιερείς γι’ αυτές τις εκκλησίες.
‘‘Μα γιατί κανένας δεν αγωνίζεται;’’ ρώτησε η Ζηναΐδα. ”Ο λαός είναι σαν υπνωτισμένος, έχει χάσει τα νερά του. Μία φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπεί σε δράση. Βρίσκεται στον αέρα, και διεισδύει παντού. Παλιά, η δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στα έλη και στα πυκνά δάση, επειδή οι άνθρωποι πήγαιναν τακτικά στην εκκλησία, φορούσαν και τιμούσαν τον σταυρό. Τα σπίτια τους ήταν προστατευμένα από τις εικόνες, τα κανδήλια πού έκαιγαν, τον αγιασμό πού έκαναν… Τα δαιμόνια πετούσαν μακριά και φοβόντουσαν να πλησιάσουν… Σήμερα όμως, τα σπίτια αυτά αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουνε γίνει κατοικητήριο δαιμόνων για την απιστία τους, και την απομάκρυνσή τους από τον Χριστό…
«Πως σας λυπάμαι, ως τους έσχατους καιρούς έτσι θα ζήσετε. Η ζωή θα γίνεται όλο χειρότερη. Τελικά θα έλθει καιρός πού θα βάλουν μπροστά σας τον ΣΤΑΥΡΟ και το ΨΩΜΙ και θα σας πουν «Διαλέξετε!»
Θα διαλέξουμε τον Σταυρό, της έλεγαν, αλλά πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε..;
-«Ε, θα κάνουμε προσευχή, θα πλάσουμε βώλους λίγο χωματάκι, θα προσευχηθούμε στον Θεό, θα φάμε και θα χορτάσουμε! » αποκρινόταν προφητικά η Αγία Ματρώνα, ενώ αλλού έλεγε:
“Θα πάρετε χώμα, θα κάνετε κουλουράκια, θα τα σταυρώνετε, και θα είναι σαν ψωμί!”
 Έλεγε: «δεν πρέπει να φοβάται κανείς τίποτα, όσο φοβερό και αν φαίνεται αυτό. Βλέπεις, κουβαλάνε ένα μωρό με το ελκηθράκι και δεν το νοιάζει τίποτα! Όλα θα τα κανονίσει ο ίδιος ο Κύριος!».
Έλεγε: ʽʽΝα θωρακίζεται κανείς με τον Τίμιο Σταυρό, με προσευχή, με Αγιασμό, με συχνή Θεία Μετάληψη… Να έχετε μπροστά στις εικόνες αναμμένα κανδήλιαʼʼ.
«Εάν ένα έθνος χάσει την πίστη του στον Θεό, αντιμετωπίζει μάστιγες και αν δεν μετανοήσει, εξαφανίζεται από τη γη. Πόσοι λαοί έχουν εξαφανιστεί, αλλά η Ρωσία υπήρχε και θα υπάρξει. Προσευχηθείτε, παρακαλέστε, μετανοήστε! Ο Κύριος δεν θα σας εγκαταλείψει και θα κρατήσει τη γη μας! “
 iconandlight

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΙΝ από την πτώση του Αδάμ και της Εύας, στον Παράδεισο του Θεού, οι δυο πρωτόπλαστοι ΔΕΝ ήταν ΥΠΟΧΕΩΜΕΝΟΙ να τρώνε (τους συντηρούσε η Χάρη και η Δύναμη του Θεού), απλά ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ (ΕΑΝ και ΟΤΑΝ ήθελαν) να τρώνε.

    Ο Ιησούς Χριστός είπε όταν εμφανίστηκε σε όραμα, στην οσία Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου:

    Θα σώσω ΜΟΝΟ όσους με ακολουθούν, και σε αυτούς θα δώσω (στις δύσκολες στιγμές, ΟΤΑΝ χρειάζεται) να ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ με την αναπνοή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή