Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ο ένας εντέλλεται, ο άλλος εκτελεί και αυτό πονάει...εμάς


 Διαβάζουμε: 

"Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση στους πολίτες, ειδικά στους μεγαλύτερους, να εμβολιαστούν  σε νέα παρέμβασή του μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο Πρωθυπουργός, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ζητεί από τις πολιτικές δυνάμεις, την Εκκλησία, τους φορείς των συνταξιούχων και την κοινωνία των πολιτών να συνδράμουν την καμπάνια υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των Ελλήνων".

Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια, λέει τα δικά του (π.χ. ότι από τους 200 ηλικιωμένους πολίτες που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί αλλά δεν μας λέει άλλα νούμερα, όπως πόσοι είναι αυτοί που είχαν συνέπειες στην υγεία τους -μέχρι και θανατηφόρες- μετά τον εμβολιασμό).

Ενδιαφέρον έχει και η φράση του: "Ο εμβολιασμός είναι ο βασικός δρόμος για να μειωθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να τεθεί ξανά σε κίνηση η οικονομία". 

Σε απλά ελληνικά δηλαδή μας είπε ότι δεν υπάρχουν στο Ε.Σ.Υ. υποδομές για τόση...πελατεία και αν δεν αντέξει το Ε.Σ.Υ. δεν θα αντέξει και η κυβέρνησή του....Και επίσης να εμβολιασθούμε για να έρθουν οι τουρίστες σε μια "ασφαλή" χώρα (κυρίως αυτό σημαίνει η αναφορά στην οικονομία). 
Αλλά εμάς δεν μας πονάει ο κ. Μητσοτάκης καθώς οι εξουσίες των πολιτικών -δυστυχώς- πάντα έτσι είναι και η "δημοκρατία" είναι πάντα υπέρ τους.
Η στάση όμως του Αρχιεπισκόπου, να σπεύσει να συστήσει εμβολιασμό, πριν καν ανασάνει ο πρωθυπουργός, μας πικραίνει διότι δείχνει την σύμπλευση (πληρωμένη βέβαια-βλέπε επιχορηγήσεις) και την απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πνευματική του εξουσία (της αγάπης υποτίθεται) για να υποταχθούν οι πιστοί στους Καίσαρες (εγχωρίους και παγκόσμιους).
Αυτό πραγματικά μας ξενίζει, μας πονάει και μας οδηγεί σε θρηνώδεις ικεσίες.

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως θρηνώδης η ικεσία μας προς το Θεό να μας λυπηθεί και να μας απαλλάξει από τους ιεράρχες που έχουμε. Έτσι θα έπρεπε να είναι. Το κακό είναι ότι δεν είναι, γιατί κάπου κι εμείς συνηθίσαμε και κάπου ενεγράφη στην ψυχή μας ότι ανώτατος κληρικός σημαίνει αυτό που βλέπουμε σήμερα, "πλην ολίγων".

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η οικονομική πυραμίδα,

που μοιράζει τα ψίχουλα*
κ λ ι μ α κ ω τ ά
προς... τα κάτω επίπεδα,

μοιράζει ανάλογα
και τα συμφεροντάκια...

(άμα δεν έρθει τουρισμός...
καήκατε πουλάκια μου...

σα να λέμε...δηλαδή...περίπου...
ή... κούλης...ή...τα τάνκς)...

κι έτσι δεμένη η αγέλη,
σκύβει το κεφάλι της
μπροστά στο... κούλι το μασκούλι
ελπίζοντας να τούς δώσει πίσω

την λατρεμένη κανονικότητα,
όταν έρρεε ο σανός άφθονας
και το παχνί διέθετε...
ό λ α τα κ ο μ φ ο ρ...!

_________________________
* Αφού τα ρημάδια τα λεφτά...
πάντα λίγα είναι...

έτσι πού τόχουν στήσει
αυτό το δαιμονομασωνικό
οικονομικό σύστημα...

Unknown είπε...

Ιεραρχία χωρίς Χριστό! Ο σκοπός αγιάζει τα μεσα! Ιησουίτες του αισχιστου είδους! Η αποθεωσις του Σεργιανισμου!!! Δικαιωνονται οι αναρχικοι που έγραφαν στους τοίχους :"Δόξα τα λεφτά! Θεό εχουμε!!!". Ρε ραγια ανεγκεφαλε, περιμένεις απο τέτοιο ιερατείο να σε οδηγήση στην Βασιλεία των Ουρανών ;;;

Ανώνυμος είπε...

Ναι Γιαννάκη μου. Περιμένουνε οι Μακάκες!

hpt300@gmail.com είπε...

Με συγχωρείτε.. κατά το λαό (Ορθόδοξο γαρ..) οι δεσποταδες & ο επιλοιπος κλήρος ,δεν εξαιρω του λόγου μου