Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

«Ράπισμα» από τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην ελληνόφωνη κυβέρνηση για lockdown: «Παραβιάσατε τις ελευθερίες»!

 «Ράπισμα» από τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε ελληνική κυβέρνηση για lockdown: «Παραβιάσατε τις ελευθερίες»!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απηύθυνε ερώτηση-ράπισμα προς την ελληνική κυβέρνηση για αχρείαστη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών κατά τη διάρκεια των lockdown, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που όλη η κοινωνία «φωνάζει» εδώ και καιρό. Πλέον η ελληνική κυβέρνηση καλείται να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου με μία ενδεχόμενη καταδίκη της να έχει πολιτικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα η ελληνική Κυβέρνηση καλείται στο δικαστήριο για τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε το περασμένο Πάσχα στις εκκλησίες, των οποίων η συνταγματικότητα δεν κρίθηκε εγκαίρως από το Συμβούλιο της Επικρατείας με αποτέλεσμα να εφαρμοστούν δίχως το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα τους.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε το Ιεραποστολικό Σωματείο «Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Υπακοής» καταγγέλλοντας καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων των πιστών της πατρίδος και στέρηση της θρησκευτικής ελευθερίας.

Το σωματείο προσέφυγε σχετικά με τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των εκκλησιών, βάσει κοινών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες απαγορεύτηκε η «συλλογική άσκηση λατρείας» από τις 16 Μαρτίου έως τις 16 Μαΐου 2020, συμπεριλαμβανομένης και αυτής κατά την περίοδο του Πάσχα.

Η «Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Υπακοή» είχε υποβάλει αίτηση ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων στο ΣτΕ στις 30 Μαρτίου 2020, μαζί με αίτημα για αναστολή εκτέλεσης και προσωρινή διαταγή για την μη εφαρμογή της απαγόρευσης.

Όμως το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση στις 23 Ιουνίου 2020 κατόπιν εορτής, κυριολεκτικά μετά το Πάσχα και ενώ δεν βρισκόταν πλέον σε ισχύ η προσβαλλόμενη διοικητική πράξη… Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν εξέτασε την ουσία της υπόθεσης, αλλά «κατάργησε την δίκη» λόγω έλλειψης αντικειμένου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το σωματείο προσέφυγε στο ΕΔΑΔ για παραβίαση του δικαιώματος πρόσβασης σε δικαστήριο (άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ) και του δικαιώματος στην θρησκευτική ελευθερία, ως προς το ότι δεν ήταν επιτρεπτός ο συγκεκριμένος περιορισμός που επιβλήθηκε από την Ελλάδα για λόγους δημόσιας υγείας (άρθρο 9 παρ. 2 της ΕΣΔΑ).

Το ΕΔΑΔ απευθύνει στην Ελλάδα δύο ερωτήματα:
«Έχει τηρηθεί το δικαίωμα του προσφεύγοντος για πρόσβαση σε δικαστήριο, στην προκειμένη υπό κρίση περίπτωση, όπως το δικαίωμα αυτό κατοχυρώνεται από το άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ;Παραβιάστηκε η θρησκευτική ελευθερία του προσφεύγοντος συλλόγου κατά την έννοια του άρθρου 9 της Σύμβασης; Ειδικότερα, ήταν αναγκαία η παρέμβαση στην άσκηση αυτού του δικαιώματος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 2»;

 σχόλιο :Ένα μεγάλο μπράβο στον π.Βασίλειο Βουλουδάκη τον πνευματικό υπεύθυνο των εκδόσεων υπακοή ,που παρόλο τον πόλεμο από εκκλησιαστικούς και ανισόρροπους  ανευ-λαβής λαϊκούς κατήγορους του , κατάφερε αυτός ένας απλός ιερέας να κάνει ότι δεν τόλμησαν Δεσποτάδες με εξουσίες και  χαϊμαλιά...Έστω και σημειολογικά ή αντίχριστη  Νέα (μαύρη) Δημοκρατία να νοιώσει ένα μπάτσο ... 

Συμπέρασμα:Πολεμάμε το σύστημά τους, με τα εργαλεία τους!

6 σχόλια:

 1. μπραβο στον π.βασιλειο μπραβο και στο ιστολογιο σου τρελε για τα ευστοχα σχολια σου ,μερες δισκολες να βρεις νηφαλιες ψυχες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οπωσδήποτε, τέτοιες ενέργειες

  ξεμπροστιάζουν

  την ύπαρξη τών δήθεν
  πολιτκών δικαιωμάτων

  πού μόνον όταν συμφωνούν
  και ταιριάζουν με την...
  ...γνωστή μας... άγνωστη "ατζέντα"
  όπως κάτι...
  προωθούμενες "διαφορετικότητες"...

  τότε , η κρατική μηχανή,
  σάν καλολαδωμενο...μοτόρι
  α υ τ ο μ ά τ ω ς
  και
  α υ τ ε π α γ γ έ λ τ ω ς

  επεμβαίνει με την ....
  α ν θ ρ ω π ι σ τ ι κ ή της
  μ ο υ τ σ ο ύ ν α
  φορεμένη διπλή - μεχρι τ'αυτιά-

  σώζωντας τα... "ακριβά" της...
  -τα χαϊδεμενα της...κουμάσια-

  που "τρέχουν€" γιά χάρη της

  -βουτηγμένα σε ρυπαρά πάθη,
  ...κι αιχμάλωτα ...παντιοτρόπως...

  τα ανόσια προγράμματα (πρότζεκτς)
  τής... αρχαικάκως... νέας...
  και νοσηρής...
  τάχα κανονικότητας... !

  Αλλιώς...
  τρέχεις στά δικαστήρια
  για να βρείς το δίκιο σου...

  γινόμενος μπαλάκι...

  Καλό ξεμάσκωμα λοιπόν...
  Ο Θεός να τούς στηρίξει
  να το πάνε μέχρι τέλους...
  (χωρίς ψευδαισθήσεις...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αδελφέ μας τρελογιαννη ποιους αποκαλείς στο σχόλιο σου " εκκλησιαστικούς και ανισόρροπους ανευ-λαβής λαϊκούς κατήγορους "του π.Βασιλείου, ποιοι είναι αυτοί;??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχουμε πολλάκις ξεκαθαρίσει την θέση μας ότι δεν υιοθετούμε πολλα απο αυτά που λέγει και πρατει ο π.Βασιλειος απ την αλλη δεν θελουμε να κλείνουμε τα μάτια μας ότι είναι ο μόνος ο μόνος Ελλαδίτης ιερέας που έχει τσαγανό . Αυτό τελεία και παύλα .

  Γεια τους παρθένους μεν αλλά φρενοβλαβείς που γράφουν στο διαδίκτυο θα κάνουμε κάποια στιγμή μια ειδική ανάρτηση με φωτογραφίες και θα κλάψει κάθε πικραμένος ..είπαμε να μην το κακουμε σαρακοστιάτικα !

  Σου απαντήσαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Περιμένουμε με ανυπομονησία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή