Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Έχουν ξεφύγει τελείως λέμε ...


Αργολίδος, 20/12/20 : «όποιος θέλει να λειτουργηθεί και να κοινωνήσει ενώ εμείς το απαγορεύσαμε, δουλεύει στον διάβολο και η Θεία Κοινωνία γίνεται εις κρίμα και εις κατάκριμα. Ακόμη και ο ιερέας, που παρά την γνώμη του επισκόπου λειτουργεί κρυφά και κοινωνεί κρυφά κάποιους λεγόμενους «πιστούς», «τῷ διαβόλῳ δουλεύει».
Τι να λέμε τώρα ...Φεύγετε αυτούς ως από όφεως, που γράφει ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός για τέτοιους «ποιμένες» ...
Κύριε Ελέησον !
 
 
Τι χαζοί που ήταν τότε οι Άγιοι της εκκλησίας μας!
Θα μπορούσαν να ρίξουν λίγο λιβάνι στα είδωλα και θα τους ελεούσε ο Κύριος...
Θα μπορούσαν να βγάλουν τον σταυρό σου τον λαιμό τους..και πάλι θα τους ελεούσε ο Κύριος..
Θα μπορούσαν να μην προσκυνούν τις εικόνες και πάλι θα τους ελεούσε ο Κύριος..
400 χρονια σκλαβιάς δεν βάλαμε φερετζέ .. Να βάλουμε τώρα για να μας ελεήσει ο Κύριος!
Αχ! ..Άγιοι του Θεού κοροϊδα πιαστήκατε ,εμείς είμαστε πιο έξυπνοι και πιο χριστιανοί από εσάς... !
Λίλα Μαστραντωνάκη
 
Τα άρρητα ρήματα εδω

 

 

 Και να η φρικώδης ψευτοθεολογία της μάσκας και της…ζακέτας, στην κορύφωση νομίζω του εωσφορικού της παραληρήματος. 

Διαβάστε στην παραπάνω υπερσύνδεση (όσο αντέξετε, γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολο) τι…ποιμαντικές συστάσεις δίνουν κάποιοι δύσμοιροι - φερόμενοι ως πνευματικοί ποιμένες - στο ταλαίπωρο λογικό ποίμνιο που είχε την τραγική δυστυχία να πέσει στα νύχια τους.

  Σταχυολογώντας μόνο κάποια: αναγκαίο μέτρο το κλείσιμο των εκκλησιών, υποταγή και τυφλή υπακοή στους «ειδικούς» και στο κράτος, ευγνωμοσύνη στο καθεστώς για τις υποχωρήσεις του λόγω των Χριστουγέννων, ανάγκη ευλαβικής τήρησης των εντολών για να μη μας…ξανακλείσουν, ύμνοι στο εμβόλιο ως δώρο του Θεού, οδηγίες επί οδηγιών για το πώς θα λειτουργούν (και θα αερίζονται) οι ναοί για να μην αρρωστήσουμε, συνεχής επίθεση (με ειρωνείες αλλά μέχρι και συγκεκαλυμμένες απειλές) προς τους ακραίους που επιμένουν να μην υποχωρούν τυφλά στην…αυθεντία του (και κατονομάζονται ως υβριστές του Χριστού αλλά και υπηρέτες και του διαβόλου), πλήθος διαβεβαιώσεων του τύπου «δεν χρειάζεται να ασπαζόμαστε την εικόνα και τα χέρια των ιερέων αυτό το διάστημα, αρκεί η υπόκλιση της κεφαλής» και φυσικά μανιασμένη επίθεση σε όλη τη συνωμοσιολογική πτέρυγα, με πλήρη ανάπτυξη όλης της νεοβαρλααμικής απόνοιας και τη νεοεικονομαχικής φρίκης των ημερών, με μπόλικη φυσικά σάλτσα από ψευτοθεολογικές σοφιστείες και διαστρεβλωμένα αγιοπατερικά χωρία. Και το όλο αποτρόπαιο κακογράφημα κλείνει με την εξής ξεκάθαρη παραίνεση: «Ελάτε λοιπόν, αδελφοί, να ικετεύσουμε τον Χριστό (και με μάσκα…δεν ενοχλείται) για να μας ελεήσει». Πλέον όμως είναι σαφές πως διαβάζοντας τέτοια πράγματα (που ολοένα και πολλαπλασιάζονται και υιοθετούνται κι από άλλους επισκόπους), δεν μπορούμε να μιλάμε απλώς για κάποιους κακόδοξους και αιρετίζοντες κληρικούς, για ποιμένες που επλανήθησαν ή για άλας που εμωράνθη.

 Οι άνθρωποι κοντεύουν να δαιμονιστούν κανονικότατα πια. Είναι να τους βλέπουμε και να τρέχουμε μακριά τους, κάνοντας τον σταυρό μας. Μακριά τους! 

Κινδυνεύουν θανάσιμα οι ψυχές μας από τον ζοφερό λυμεώνα που ενσαρκώνουν και τα λόγια και τα έργα τους, όλη τους γενικά η παρουσία.

 Ο σώζων εαυτόν…

Νεκτάριος Δαπέργολας

11 σχόλια:

  1. Διάβασα την εγκύκλιο του και ένιωσα ταραχή. Πρέπει να πάει σε κάποιο μεγάλο και διακριτικό γέροντα να τον συμβουλευτεί και να τον διαβάσει, εννοώ ο γέροντας να διαβάσει τον επίσκοπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν κοιμηθηκα καθολου!!! Με κατάθλιψη είμαι!!! Τον κ.Νεκτάριο Αντωνοπουλο και τον Ιλίου Αθηναγορα Δικαιακο τους ξέραμε ως αδελφούς της μονής Σαγματά εδω στην Θήβα... Γι αυτό τους εκανε δεποταδες ο Ιερώνυμος... Καλα ανθρωπακια αλλα τι το θες. Δεν κανουν γι αυτήν την δουλειά! Λιαν εκκοσμικευμενοι Λουθηροκαλβινιστες μοντέρνοι και μεταμοντερνοι θεολόγοι και κληρικοί... Ψευτοκουλτουριαρηδες... Εχθροί δε κάθε παραδοσιακου στοιχειου..

      Διαγραφή
  2. Λέτε να... διακτινιστήκαμε
    σε ... ταινία
    μ' εξωγήϊνους;

    Με μυαλά να κλέβονται...

    ...μυξαλέα... κομπιουτεράκια να εγκαθίστανται στη θέση τους

    και ιεράρχες σάϋμποργκ να περιφέρονται ως
    ζόμπι...
    σε δυστοπικά...
    ερεβώδη δελτία ειδήσεων...

    ζητώντας...
    τίνα...
    καταπίουν...

    ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ασχολήθηκα να διαβάσω την εγκύκλιο. Απ' αυτά που μεταφέρουν πάντως οι δύο ιστολόγοι, ναι μιλάμε για new low, ενός ανθρώπου που ήταν ήδη τραγικά κάτω.

    Αυτό που λέει ο κύριος Δαπέργολας, μακρυά από μας, μακρυά μακρυά μακρυά μακρυά.

    Δε νομίζω ότι μπορούμε πλέον να λέμε ότι είμαστε στην ίδια Εκκλησία μ' αυτόν τον τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα την εγκύκλιο χτες βραδυ και δεν κοιμηθηκα καθολου! Ο τύπος αυτός ο κυριος Νεκτάριος Αντωνόπουλος που παριστάνει τιν επίσκοπο συν τοις άλλοις απαγορεύει -λεει-την προσκύνηση των αγιων και ιερών εικόνων ως δυνάμει μολυσμενων, επειδή ανήκουν λεει στον υλικό κόσμο!!! Ένας οργανωσιακος κοσμικοτατος λουθηροκαλβινιστης προτεσταντης είναι... Πολέμιος της Ζ' Οικουμενικης Συνόδου και Νεοβαρλααμιτης, αρνητης και πολέμιος της ακτιστου και αϊδιου Χάριτος του Θεού και των Ησυχαστικων Συνόδων του ΙΔ' αιωνος!!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΘΑΙΡΕΘΉ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συν τοις άλλοις λεει πως "πρέπει να αποδεχτουμε την προσωρινή στερηση των προσωπικών μας ελευθεριων, αφού έχουμε πρηρη και τελεια ελευθερία εν Χριστώ"!!!! Ειρωνειες, βλασφημιες, υποτίμηση και χλευασμος της νοημοσυνης των πιστων και ελλήνων πολιτών!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελάτε λοιπόν, αδελφοί, να ικετεύσουμε τον Χριστό (και με μάσκα… δεν ενοχλείται) για να μας ελεήσει και να μας απαλλάξει από τέτοιους δεσποτάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφήστε εμάς να κοινωνούμε μυστικά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και ας πάμε στην κόλαση και κρατήστε εσείς τις εκκλησίες κλειστές για να πάτε στον Παράδεισο μην αναγνωρίζοντας ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το φάρμακο για κάθε ασθένεια ψυχική και σωματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας ηλίθιος και μισός ! Το κρανίο ακατοίκητο ! Προσωπικώς του εύχομαι νά αρπάξει φωτιά και νά καεί η γεννιάδα του , άντε και ένα μικρό έγκαυμα , όχι ανίατο , απο το καταναλίσκον πύρ της Θείας Κοινωνίας , που το αποκαλεί " εύφλεκτο υλικό " σαν τα σπίρτα , που τα αρπάζεις απο τα χέρια του μικρού παιδιού ! Αυτό το " εύφλεκτο υλικό " νά σε τσιρουφλήσει ασεβέστατε !

    Κάθε φορά που κατεβαίνω στην παραλία του Βόλου -- δεν θα βαρεθώ νά το λέω -- κάθονται στα πεζούλια κατα παρέες πρόσωπο μέ πρόσωπο ! 15 μέτρα πιό εκεί δεν μπορούμε νά καθήσουμε έξω απο τον ναό σε αποστάσεις ! Το διαλαλεί κιόλας ο ηλίθιος ! Δεν θα έχουμε ,λέει , τα μεγάφωνα ανοικτά !

    Απο ποιά εκκλησία νά φύγουμε " ? Απο τους κλειστούς ναούς ? Είμαστε ήδη φευγάτοι ! Η εκκλησία είναι μαζί μέ τους αγίους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. UnKnown Τι μπόμπες είναι αυτές αμολάς ρε φίλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σήκω και φύγε τώρα προδότη. Αρκετά έκανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή