Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Λιτανείες για απαλλαγή από τον κορωνοϊό

Λιτανείες για τη θεραπεία των ασθενών από κορωνοϊό και οριστική απαλλαγή από τον ιό τελούνται από χθες, 19 Νοεμβρίου 2020, στην Ιερά Μητρόπολη Βιδινίου, με την ευλογία του εντόπιου  Μητροπολίτη π. Δανιήλ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου, στην πρωτεύουσα της επισκοπής Βιδινίου, χθες, Πέμπτη, στις 11:30 π.μ. τελέστηκε αγιασμός και στις 12 άρχισε η λιτανεία.

Σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις 12:00 πραγματοποιείται λιτανεία στη Μοντάνα. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός μπροστά από την εκκλησία και ακολούθησε λιτανεία.

Επίσης, σήμερα στις 16:00 θα γίνει αγιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Μπερκόβιτσα. Στις 16:30, θα πραγματοποιηθεί λιτανεία, που θα ξεκινήσει από την εκκλησία, θα κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης και θα τελειώσει στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου από τις 17:00 θα εορτάζονται πανηγυρικά τα Εισόδια.

Οι ημερομηνίες για τις λιτανείες στις κεντρικές πόλεις Κούλα, Μπελογκραντσίκ και Λομ θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν.

Οι λιτανείες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλα τα μέτρα κατά της επιδημίας, ενώ η Επισκοπή Βιδινίου καλεί όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να λάβουν μέρος στις λιτανείες.

«Ας προσευχηθούμε επιμελώς στις ημέρες της νηστείας για τον Θεό, να δείξει το μεγάλο έλεος Του σε όλους όσους υποφέρουν, στους θεραπευτές, στους κυβερνήτες και σε όλους όσους εργάζονται στην τρέχουσα κατάσταση που περιπλέκεται από την επιδημία, και να μας δώσει μια επιτυχημένη «απελευθέρωση» από την ασθένεια για το φυσικό και πνευματικό μας όφελος και τη σωτηρία».

 πηγή

4 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω κάτι; Βούλγαρους , Ρώσους , Ρωσοπόντιους που είναι Ορθόδοξοι δεν έχετε γνωρίσει εδω στην Ελλάδα? Δεν γνωρίζετε το έγκλημα , την βία που φέρανε στην χώρα μας. Τέτοιους Χριστιανούς να τους βράσω.. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο , αν θέλετε διαφωτίστε με. Επίσης δεν έχω και μεγάλη σχέση με την εκκλησία. Είμαι ας το πούμε ακατήχητος. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως οι Έλληνες
      των ύστατων καιρών

      μεταλλαχτήκαμε

      πρώτα στην Αθήνα
      μετά στις μεγάλες πόλεις

      και μετά τον εμφύλιο,
      η μετάλλαξη εξαπλώθηκε
      πλέον σ' όλη τη χώρα

      και η πατρίδα μας
      κατήντησε ένας

      χ ώ ρ ο ς

      "ο ι κ ο ν ο μ ι κ ω ν"

      δ ρ α σ τ η ρ ι ο τ ή τ ω ν

      όπου το... πρώτο
      και σημαντικό, ήταν το
      ...μαμ...κοκό...και νάνι

      και ζούσαμε μ ό ν ο
      γι'αυτά...

      κάπως έτσι και οι γείτονές, μας αλλά σε πολύ χειρότερη μορφή
      λόγω κομμουνισμού...

      (που ηταν πιό σ κ λ η ρ ό σύστημα από τον ύπουλο
      καπιταλισμό

      που δεν σε...βιάζει παρά
      φύσιν...αλλά σε...
      ...καλοπιάνει με... καραμελίτσες και...δωράκια και σ'εκπορνεύει με το γάντι)

      Διαγραφή
  2. εαν εισαι ο ιδιος που εχεις απωθημενα η κολημα με ρωσοποντιους αλβανους ρωσσους κτλ σοου λεω οτι εχεις προβλημα ασχετα με τημ πιστη,φροντισε να το λυσεις...τωρα σου θυμιζω οτι στις χωρες αυτες οι καλοιτεροι μαφιοζοι και οι νταβαντζηδες ειναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ..εε θελω να σου πω λοιπον παντου υπαρχουν και και μεν και δε ..εσυ γινε μελισσα παρε μονο τα καλα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ βία και παρανομία όλοι αυτοί που ήρθαν απ' την πρώην Σοβιετική Ένωση φίλε κι ας είναι Χριστιανοί. Μετακόμισε στο Μενίδι και θα με θυμηθείς.. Να 'σαι καλά.

      Διαγραφή