Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ενας Μητροπολίτης σήκωσε το γάντι και απαντά στην Έλενα Ακρίτα

 

Με εναν ιδιαίτερο τρόπο σήκωσε το γάντι της γνωστής αρθρογράφου Ελενας Ακρίτα ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος δίνοντας μια ουσιαστική απάντηση εκ μέρους των ανθρώπων της Εκκλησίας στα όσα έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα εις βάρος των θρησκευόμενων Ελλήνων.

.................... 

Εσείς, περιορίζοντας την ύπαρξή σας, ως και την νοημοσύνη των αναγνωστών σας, ζητάτε από τις εξουσίες του κόσμου τούτου να μας φυλακίσει για τις «παρασπονδίες» μας! Να μας απαγορεύσει την κυκλοφορία! Να μας καταδικάσει! Να μας εξοστρακίσει! Άραγε τι άλλο θα θέλατε, ως δημοκρατικός πολίτης, γιά υποδειγματική τιμωρία κάθε πιστού ανθρώπου; Να εξορισθούμε σε ένα ξερονήσι; Εκτός εάν υιοθετείτε την τακτική της εξουσίας που στηρίζει «το αρχιπέλαγος Γκουλάγκ». Θα είσασταν τότε ιδανική για υπουργός Δικαιοσύνης ή Προπαγάνδας ή Αρχηγός Στρατοπέδων για πολίτες που είναι Χριστιανοί ή οπαδός των Γραμματέων και των Φαρισαίων που είχαν την ευθύνη να αποφαίνονται για το ποιός είναι «λεπρός» και ποιός όχι! 


η συνέχεια ...

2 σχόλια:

  1. Για το ποιός ήταν λεπρός
    πάντως,

    αποφαίνονταν οι ιερείς

    βάσει συγκεκριμένου κριτηρίου

    που περιγράφεται στην
    Γραφή (ΠΔ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τι αυτή η γλυκύτητα; Μια αγράμματη είναι η Έλενα Ακρίδα. Μια αγράμματη που στην παρακμιακή μετα-Νεοελλάδα από ημίγυμνη τηλεπαρουσιάστρια μοστράρει και για συγγραφέας. Απ' αυτή την επισήμανση οφείλει να ξεκινάει κάθε απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή