Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Τι ζούμε ρε φίλε !

Ευτυχώς που στην ιστορία της Εκκλησίας μας δεν υπάρχουν μόνο οι ιερωμένοι σαν τον γέροντα Εφραίμ που λέει "αρπάξτε να φορέσετε τις μάσκες και σωπάστε" ...υπάρχουν και αυτοί σαν τον Παπαφλέσσα που δεν σιωπούσαν και αντί για μάσκα έπιαναν το σπαθί!!! σχόλιο :τόσο αφελής, Λέτεε;;

12 σχόλια:

  1. δεν ξέρω τί μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό και
    στην καρδιά του, ποιός μπορεί να το ξέρει??

    αλλά: έχοντας περάσει αμυγδαλίτιδα και ρευματικό πυρετό
    το 2015, και αφού πέρασα ό,τι δεν μπορεί να φανταστεί άνθρωπος,
    προσπάθησα να προστατεύσω την οικογένειά μου,
    κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην τους κολλήσω
    και... τα κατάφερα!!!!!
    Μέχρι που έτρωγα σε ξεχωριστά πιάτα και τα έπλενα με ξεχωριστό
    σφουγκαράκι...
    και χωρίς να μου το πεί κανείς έτσι για σιγουριά
    είχα αγοράσει μάσκες τις οποίες χρησιμοποιούσα!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ: Oι μάσκες στην συσκευασία τους έγραφαν
    ό,τι δεν σε προστατεύουν αποτελεσματικά από λοιμώξεις...

    άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις φοράμε,
    πόσο μάλλον όταν είμαστε υγιείς!!!!

    εάν ο γέροντας εχει δίκιο, τότε
    δεν θα υπήρχε Χριστιανός Ορθόδοξος
    από τον πρώτο, άντε βάλε από τον δεύτερο αιώνα...,
    α) λόγω λοίμωξης
    β) λόγω υπακοής.....

    Υ.Γ
    Η Ουκρανία και η ψευτοσύνοδος...
    ο Θεός μας ζητάει μετάνοια...

    Βοήθειά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του πήρε μια ζωή στο Άγιον Όρος για να εξισώσει τον οίκο του Θεού με το αεροδρόμιο!!! Αυτό το κάνει σε κλάσμα δευτερολέπτου ο κάθε άγευστος της Ορθοδόξου Πίστεως. Μόνο πόνο και θλίψη προκαλεί η θέση του. Πέρα από το πνεύμα του. Βάλε,ταπεινώσου, σιώπα...
    Επουσιώδες μπροστά στα παραπάνω αλλά ας τονίσουμε και το γεγονός ότι ομολογεί ακουσίως ότι η μάσκα είναι μέχρι την είσοδο του αεροπλάνου. Μετά γιοκ. Έχουν αποστάσεις εντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αύριο:
    Μην φιλάτε τις εικόνας βρε παιδιά. Δεν θα μας παρεξηγήσουν οι άγιοι.
    Μεθαύριο:
    Φέτε το κουταλάκι σου να κοινωνήσεις και σιώπα. Ταπεινώσου.
    Αντιμεθαύριο:
    Κάνε την προσευχή σου στο σπίτι και άσε για μετά τη Θεία Κοινωνία. Δέξου το ταπεινά...μην κολλήσεις κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού το βρίσκουμε ότι η μάσκα αντίκειται στη διδασκαλία της Εκκλησίας;;
    Επιστολή Β΄Προς Κορινθίους Γ 17-18.
    Και αυτό μόνο ενδεικτικά...
    Πέφτουν οι μάσκες όλων μας τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάλε μάσκα και σιώπα... φίμωτρο το λένε αυτό που φοράς για να σιωπάς. Δίκιο έχουν όσοι το λένε φίμωτρο δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είπε στην Εκκλησία πάντως, αλλά στο αεροδόμιο και προφανώς, σε ανάλογα μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε πρόσφατη Εξόδιο Ακολουθία που παραβρέθηκα η μάσκα ήταν υποχρεωτική και ακόμα και ο Ιερέας πριν ξεκινήσει την Ακολουθία, φορούσε. Αποφάσισα οτι δεν θα βάλω μάσκα μέσα στον Ναό και η πρόθεσή μου ήταν να βγω έξω αν μου γινόταν υπόδειξη να τη φορέσω. Ήθελα πολύ, βέβαια, να είμαι εντός του Ναού.Ήμουν ορατή και καθόμουν σε θέση πολύ κοντά στους Επιτρόπους, οι οποίοι υποδείκνυαν στους ελάχιστους μη μασκοφορεμένους που εισέρχονταν να βάλουν μάσκα. Εντυπωσιάστηκα που κανείς δεν μου είπε το παραμικρό και συγκινήθηκα στη σκέψη οτι αν δείξουμε την ελάχιστη πρόθεση να μην προσβάλλουμε το ανθρώπινο πρόσωπο, που όλοι φέρουμε, καλύπτοντάς το εντός του Ναού, ο Θεός θα σταθεί βοηθός μας και θα κάνει τα αδύνατα, δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιά ζωή UFO ήταν ο άνθρωπος ! Ήταν επόμενο νά δημιουργήσει το σκάνδαλο μέ την λίμνη έφταιγε δεν έφταιγε . Οι καλόγεροι μέ τις μπίζνες ! Τί περιμένετε νά ακούσετε ?? Καμιά στάση ορθόδοξη , ομολογιακή , μέ αγιορείτικο φρόνημα ? Μέ τέτοια τυπάκια εκκοσμικευμένους δεν πάει μπροστά το Αγιο Όρος ! Εξ όνυχος ο λέων ! Θυμάμαι πρό χρόνων αμνημονεύτων πρίν το σκάνδαλο μέ την Βιστωνίδα -- επαναλαμβάνω έφταιγε δεν έφταιγε -- σε μία υποτίθεται πνευματική ομιλία για νά μας μεταδώσει το αγιορείτικο βίωμα , βρήκε την ευκαιρία νά μας μιλήσει για τις υψηλές του γνωριμίες μνημονεύοντας την φιλία του μέ τον πρίγκηπα Κάρολο της Αγγλίας ! Είπα μέσα μου : δεν πάμε καθόλου καλά .... Έτσι θα έκανε ο Αμβρόσιος Μςδιολάνων ! Δεν λέω νά προγκάνε τους υψηλούς αξιωματούχους . Όχι ! Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ ! Περιμένεις όμως απο έναν ηγούμενο αγιορείτικης Μονής
    νά έχει ένα μεγαλύτερο δείκτη πνευματικότητος και ένα μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας και αποταγής απο τα ανθρώπινα πράγματα και απαθώς νά αντιμετωπίζει ακόμα και τον Κάρολο της Αγγλίας , ο οποίος είχε και σοβαρούς λόγους , λόγω του βεβαρημένου οικογενειακού βίου , νά προσέλθει στο Αγιο Όρος όχι ως βασιλιάς , αλλά ως προσκλαίων για τις αμαρτίες του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ το είδα το βίντεο αυτό και να πω την αλήθεια με προβλημάτισε...
    Διαφωνώ πάντως με τις κατηγορίες. Καταρχήν άνθρωπος είναι κι αυτός, δεν είναι παντογνώστης. Όποιος νομίζει το αντίθετο, είναι δικό του σφάλμα που συγχύζεται με τη θέση του. Επίσης, εφόσον ο ίδιος δεν φοράει παντού μάσκα, δεν έχει επηρεαστεί η πίστη του, επομένως είναι λάθος να τον κατηγορούμε. Νομίζω ότι καλά κάνει και σχολιάζει την πεισματική επιμονή ορισμένων ανθρώπων να δημιουργούν σκηνές μέσα στο χώρο της εκκλησίας. Μας το έχουν επιβάλει το μέτρο με τις μάσκες, τι να κάνουμε. Θέλουμε να μας τις κλείσουν τελείως; Δεν πάει να πει ότι το πιστεύουμε κιόλας, ότι πχ θα κολλήσουμε από τον ασπασμό της εικόνας. Υπάρχουν όμως όντως μερικοί που κοιτάνε να δημιουργούν πανικό από την πλευρά των πιστών! Ε προφανώς ούτε αυτό είναι σωστό. Την κριτική ευτυχώς είμαστε ακόμα ελεύθεροι να την ασκούμε. Και εννοείται ότι όπου δεν υπάρχει ισχυρή αστυνόμευση, οι πιστοί και οι κληρικοί πράττουν κατά τη συνείδησή τους και την πίστη τους, ελπίζω δηλαδή. Εδώ στην Κων/πολη οι Ορθόδοξοι κληρικοί δεν επιτρεπόταν να φοράνε ράσα, τι σημαίνει αυτό; Ότι ήταν αιρετικοί; Τι σχέση έχει ένας νόμος με την καθαρότητα της πίστης του καθενός; Το θέμα είναι μετά τι θέση έχουν οι αρμόδιοι πάνω στο ζήτημα... Πάντως ο π. Σάββας ο Αγιορείτης έχει πάρει θέση πάνω στο θέμα, και αναφέρει και Οικουμενικές Συνόδους κλπ (Ζ Οικ. Συν.: "η λατρεία πρέπει να γίνεται με το πρόσωπο ακάλυπτο", κάτι τέτοιο αν δεν κάνω λάθος).
    Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι ευθύνη των πιστών το θέμα της μάσκας, και δεν πρέπει ούτε να αλληλοκατηγορούμαστε, ούτε να πιστεύουμε ότι όποιος φοράει μάσκα είναι άπιστος. Αν βγάλουμε τη μάσκα αλλά έχουμε αλληλοσκοτωθεί εν τω μεταξύ, δώρον άδωρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή