Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ξεσηκώθηκε και το Βέλγιο.Το Φλαμανδικό Κόμμα (CD&V) απαιτεί μη υποχρεωτική μάσκα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αν οι τάξεις έχουν επαρκή εξαερισμό.Σε Γερμανία,Ολλανδία, Σουηδία η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική για μαθητές.

Coronavirus στο Βέλγιο : για το CD&V (Χριστιανοδημοκρατικό Φλαμανδικό Κόμμα Βελγίου), η μάσκα δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική στη δευτεροβάθμια όπου οι εγκαταστάσεις έχουν επαρκή εξαερισμό αναφέρει στις 24/8/20 η βέλγικη Ραδιοτηλεόραση (rtbf).

Το CD&V θέλει να καταργήσει την υποχρεωτική μάσκα στις σχολικές εγκαταστάσεις μ΄επαρκή εξαερισμό γράφει τη Δευτέρα η Het Belang van Limburg. Ο Φλαμανδός κοινοβουλευτικός Jo Brouns a interpellé τον τοπικό Υπουργό Εκπαίδευσης Ben Weyts (N-VA) à ce propos,καθώς οι ειδήμονες κρίνουν αυτήν την πρόταση “ανορθολογική“.

Τα σχολεία θ’ ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου και οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τις διασχίσουν μασκοφόροι. Στην πραγματικότητα, οι διάφορες κοινότητες συμφώνησαν στα μέσα Αυγούστου να διοργανώσουν μια νέα σχολική χρονιά υπό ένα κοινό καθεστώς «κίτρινου κώδικα», δηλαδή μια εβδομάδα πέντε ημερών μαθημάτων με τη χρήση μιας υποχρεωτικής μάσκας παντού εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες και κατά τη διάρκεια διαλειμμάτων. 

Οι Φλαμανδοί Χριστιανοδημοκράτες ζητούν τώρα να ρίξουν τη μάσκα και στις σχολικές εγκαταστάσεις, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

“Αν μετά από μια ανάλυση επικινδυνότητας πιστοποιηθεί ότι ένα σχολικό ίδρυμα (τάξεις) μπορεί να έχει επαρκή εξαερισμό μ΄εγγυημένες αποστάσεις ασφαλείας , ενδεχομένως μέσω ενός χωρίσματος plexiglas, οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας θα όφειλαν να εξουσιοδοτηθούν να βγάλουν την μάσκα τους“, εκτιμά ο M. Brouns.Ο βουλευτής φοβάται ότι η μασκοφορία στην τάξη δεν ευνοεί το κίνητρο των μαθητών για διαδραστικότητά με τον καθηγητή τους. 

Σ΄Ολλανδία και Γερμανία η μάσκα επίσης δεν επιβλήθηκε στα σχολεία επιχειρηματολογεί ο κοινοβουλευτικός.

Από την πλευρά του ο ιολόγος και Ομοσπονδιακός εκπρόσωπος τύπου για Covid-19 ο Steven Van Gucht υπενθυμίζει ότι τα διάφορα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση είναι συμπληρωματικά. “Η μάσκα μειώνει την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού μεταξύ μαθητών και καθηγητή, ενώ ο σωστός αερισμός μιας τάξης αποτρέπει τα σταγονίδια που μεταφέρουν τον ιό και γλιστρούν μέσω του πλέγματος της μάσκας να παραμείνουν στον αέρα.” Για τον βιοστατιστικολόγο Geert Molenberghs, των Πανεπιστημίων Hasselt και Louvain, η πρόταση του CD&V είναι “ανορθολογική“.Μια χαλάρωση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους ισοδυναμεί απλώς με την «οργάνωση της εξάπλωσης του ιού», καταλήγει.(rtbf)

To ολλανδικό μοντέλο…
Σύμφωνα με δημοσίευμα του indicator στην Ολλανδία δεν επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς δεν υπάρχουν «ενδείξεις ιατρικής αποτελεσματικότητας».«Από ιατρική άποψη, δεν υπάρχουν ενδείξεις ιατρικής αποτελεσματικότητας της μάσκας προσώπου, οπότε αποφασίσαμε να μην την επιβάλουμε ως εθνική υποχρέωση«, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ολλανδίας Ταμάρα βαν Αρκ, μετά από συνάντηση με εμπειρογνώμονες υγείας και δημάρχους.Η Αν Γουεσινγκ, ιολόγος στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης, κι άλλοι συνάδελφοί της αμφισβητούν το αν οι μάσκες θα «συμβάλλουν πραγματικά κάτι επιπλέον».Ο Γιαν Μπράουερ καθηγητής νομικής δήλωσε στο NRC ότι μια εντολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αντιβαίνει στο σύνταγμα..
Το ολλανδόφωνο τμήμα του Βελγίου το φλαμανδικό ξεσηκώνεται αφού και σε αυτήν την περίπτωση θέλει ν΄ακολουθήσει το ολλανδικό μοντέλο ως προς τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία….
To Σουηδικό μοντέλο..
Στη Σουηδία ποτέ δεν έκλεισαν τα σχολεία ακόμη κι όταν οι άλλες χώρες με ρυθμό ντόμινο τα έκλειναν η μια μετά την άλλη ούτε βέβαια είναι υποχρεωτική η μάσκα στην εκπαίδευση κι η επιδημία είναι πάντα σε πολύ χαμηλά ποσοστά….Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική πουθενά σε κλειστούς χώρους.Αντίθετα με το φιλανδικό μοντέλο που παρ΄ότι θεωρείται πρότυπο στα εκπαιδευτικά πράγματα αν και έκλεισε τα σχολεία Φιλανδοί μαθητές μολύνθηκαν κατά 4 φορές περισσότεροι απ΄ότι οι Σουηδοί… Το «Σουηδικό μοντέλο» έγινε το σύμβολο μιας προσέγγισης αφήνοντας το λαό ήσυχο ν΄αυτοδιαχειριστεί την κρίση μ΄επιστοσύνη στο πολίτη…
dimpenews.com

4 σχόλια:

  1. Με αυτή την υπόθεση έχω χάσει τον ύπνο μου. Παιδιά σε σχολική ηλικία δεν έχω, αλλά ξέρω τι θα έκανα αν είχα. Εάν οι γονείς καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, τότε παραδίδουν τα παιδιά τους έρμαιο της πολιτείας. Και όχι οποιασδήποτε πολιτείας, αλλά της συγκεκριμένης, αντιχριστης και μισάνθρωπης σιωνιστικής πόρνης. Έχω όμως επικοινωνία με γονείς νεώτερης ηλικίας που έχουν μικρά παιδιά, και εύχομαι ο Θεός να με φωτίσει να κάνω το χρέος μου. και νομίζω πρέπει όλοι να το κάνουμε, όπως μπορεί ο καθένας. Με ψυχραιμία και καλοζυγισμένα λόγια, σύντομα στην αρχή, και όταν υπάρξει θετική αντίδραση τότε συνεχίζουμε, χωρίς να πιέζουμε κανέναν, αλλά και χωρίς να χαριζόμαστε, πρέπει να τους ταρακουνήσουμε λίγο. Απλά πράγματα - η μάσκα αποδεδειγμένα συγκρατεί περίπου το 3% των ιών , άρα γιατί θα υποβάλω το παιδί μου σε έλλειψη οξυγόνου, και να βάλω σε κίνδυνο την υγεία του αφού μάσκα το αναγκάζει να εισπνέει όλα αυτά που απέβαλε κατά την εκπνοή. Να μην μιλήσουμε για ψυχολογική χειραγώγηση και δεν συμμαζεύεται... ακόμα και το μητρικό ένστικτο, όταν δεις το παιδάκι σου με το φίμωτρο, δεν ξέρω, πώς θα νιώσει κανείς - εμένα μου φαίνεται αδιανόητο. Αν υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις από τις σχολικές αίθουσες, τι θα κάνουν, μαζικό παιδομάζωμα; Αν οι μάνες δεν ξεσηκωθούν να υπερασπιστούν τα ίδια τα παιδιά τους, τότε τι να πω, ως Έλληνες έχουμε χαθεί. Ο Θεός να μας δίνει φώτιση, γιατί ζούμε ξύπνιοι σε εφιάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αν οι μάνες δεν ξεσηκωθούν να υπερασπιστούν τα ίδια τα παιδιά τους, τότε τι να πω, ως Έλληνες έχουμε χαθεί" Τα είπες όλα! Εγώ μία μανούλα που ξέρω ενός μικρού παιδιού, όποτε της κάνω νύξη για την αντίθετη άποψη από αυτήν που έχουν επιβάλλει τα κανάλια, μου λέει "συνωμοσιολογία, συνωμοσιολογία". Πραγματικά, ο Χριστός μας να βοηθήσει πρωτίστως τους γονείς. Όλοι τον χρειαζόμαστε, γιατί μας περιμένει ανήφορος. Όμως οι γονείς ακόμα περισσότερο, γιατί έχουν ευθύνη και για τα μωρά τους.

      Διαγραφή
    2. Ο θεός να μας φωτίσει,

      γιατί το... ως πρόβατα εν μέσω λύκων...προϋποθέτει
      την βαθειά πίστη -και μετάνοια-...

      που μάλλον δεν έχουμε καλλιεργήσει όσο θα έπρεπε...

      Ας βάλουμε αρχή, έστω και την... 12η ώρα...!

      Διαγραφή
  2. Και στο Κεμπέκ του Καναδά:
    (Huge crowds protest in #Québec, Canada, against mandatory mask mandates for children in school)
    https://twitter.com/SVNewsAlerts/status/1297612614080638982

    και στην Ιρλανδία:
    https://twitter.com/Jimcorrsays/status/1297167027019362304

    Ισπανία:
    https://twitter.com/ScottyKBF/status/1295229329035726848

    ΑπάντησηΔιαγραφή