Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Ιερομόναχος Ευφρόσυνος:Ένας Αγιοταφίτης που ομολογεί Χριστό

Τούτο τον πονηρό καιρό είδαμε να διώκεται  ο εν λόγο πατήρ ,ο Θεός να τους  ελεήσει.

 Γράφει ο ίδιος
Μόλις χθες πληροφορήθηκα την ξαφνική,δίχως προειδοποίηση,άκυρη νομικά και πνευματικά καθαίρεση μου ως κληρικού και μοναχού ,από την Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Δόξασα και δοξάζω τον άγιο Τριαδικό Θεό και την γλυκιά μας Παναγία,την κυρία Θεοτόκο,γιατί με αξίωσε υπέρ της αλήθειας και της δικαιοσύνης να διωχθω και μάλιστα την ημέρα του Ευαγγελισμού της Μεταστασεως της.Θελω με κάθε ειλικρίνεια να ενημερώσω τον ορθόδοξο λαό μας,πως ξεκινάει ένας πιο σκληρός διωγμός σε κάθε έναν απλό και πιστό ιερέα ,που θα τολμήσει με παρρησία και διάκριση να ομολογήσει την αλήθεια της πίστεως,και να καταγγείλει την πλάνη των αιρετικών και αιρετιζοντων Πατριαρχών και επισκόπων ,που υπηρετούν πιστά τα σχέδια του Οικουμενισμού.Σε λίγες μέρες θα δημοσιευθεί το κείμενο της ταπεινής μου ομολογίας προς τον Πατριάρχη,το οποίο ψευδώς απέκρυψαν,και στο οποίο εξηγώ τους λόγους για τους οποίους δεν μπορώ πια να υπηρετώ ένα τετοιο εκκλησιαστικό κατεστημένο.Απλως θα ήθελα προς όλους τους φίλους των Αγίων Τόπων ,αλλά και σε όλους ,όσοι με γνωρίζουν προσωπικά,να τους πω:Μη σκανδαλισθειτε ο,τι και αν ακούσετε,ο,τι κι αν σας πούνε.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι υπάρχει μένος κατά των ανθρώπων του Θεού και όσων αγωνίζονται θυσιαστικα,από τον διάβολο και τα όργανα του.Τοσα χρόνια σιωπούσα και θα σιωπω,εφ όσον αδικουμαι προσωπικά.ΟΜΩΣ,επειδή τώρα φιμωνεται η αλήθεια και λοιδορείται δημόσια η Πίστη μας,έχω χρέος ως ιερεύς και μοναχός,όπως έκανε ο άγιος Σάββας και όλοι οι Όσιοι της ερήμου,να διαμαρτυρηθώ και καταγγειλω την πονηρή αλλοίωση της Πιστεως και την ενεργουμένη βλασφημία του Αγίου Πνευματος. Ήθελα να ενημερώσω και ως πρώην καθηγητής της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών τους γονείς και μαθητές,να προσέχουν που στέλνουν τα παιδιά τους,και ποιους διακονούν.

Τα Προσκυνήματα μας δεν έχουν αξία όταν έχουμε απεμπολησει την πίστη,φώναζε ο άγιος Σάββας και όλοι οι μοναχοί σε επιστολή τους προς τον Αυτοκράτορα.

Ειδικα τώρα ζούμε σε αποκαλυπτικούς χρόνους εσχάτης ανομίας,και οι νέοι που θα θελήσουν να αφιερωθούν στο Θεό να προσέξουν,διότι τα Μοναστήρια μας έχουν αλωθεί σχεδόν όλα από την αίρεση και τη διαφθορά.Οποιος θέλει να αγωνιστεί κατά Θεόν θα υποστεί διωγμούς! 

Κλείνοντας αυτήν την πρώτη και πρόχειρη ενημέρωση,σας παραθέτω απλά, γιατί η ποινή της καθαίρεσης που μου επιβλήθηκε είναι εντελώς άδικη και παράνομη σύμφωνα με τους ιερούς Κανόνες. 
α)Διότι η αποχώρησή μου συνοδεύτηκε απο επιστολή ομολογίας Πίστεως και λόγους μοναχικής συνειδήσεως.Αυτος ο λόγος είναι και η μοναδική αιτία αποχώρησης μου,επομένως είναι άκυρη. 
β)Η δήθεν ξαφνική και δίχως ενημέρωση φυγή μου, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ιεροκανονικό παράπτωμα προς καθαιρεση. γ)Είναι αντικανονικός και αδιανόητος ο αποσχηματισμος και μάλιστα Μοναχού ,που φέρει το Μέγα Αγγελικό Σχημα.
 δ)Δεν τιμωρειται ιεροκανονικά το υποτιθέμενο παράπτωμα της φυγής με δύο ταυτόχρονες ποινές(δηλ.καθαιρεσης και αποσχηματισμου). 
ε)Δεν προηγήθηκε νόμιμη διπλή προειδοποίηση και δικαστήριο για την επιβολή της ποινής. Όλα αυτά,μετά την εορτή της Παναγίας θα δημοσιευτούν αναλυτικά και κατοχυρωμένα προς απάντηση στην παράνομη τιμωρία.Εως τότε,ευχαριστούμε τον Θεό για το στεφάνι της ομολογίας και προτρέπουμε ταπεινά όλους να κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους από τις βλάσφημες σειρήνες της ψευτοαγαπης του πλησίον,που καθημερινά ξεφυτρώνουν στο διαδίκτυο προβάλλοντας την άκριτη υπακοη ως αρετή και μίμηση της οδού των Αγίων!

Όλοι οι Άγιοι μας ,παλιοί και νέοι,κατήγγειλαν την παναιρεση του Οικουμενισμού ως δυσωδη ,γεμάτη δαιμόνια,και δημόσια έλεγαν ότι η μόνη έλλειψη της Ορθοδοξίας είναι η έλλειψη σοβαρών και Πατερικών Ιεραρχών!(άγιος Παΐσιος).
Θα το επαναλαμβάνουμε συνεχως,κιας καίει και σκανδαλίζει πολλούς,όμως είναι η καθαρή αλήθεια.
Ολα όσα γίνονται στους ναούς μας με μάσκες,αντισηπτικά,αποστάσεις,κορδέλες στις εικόνες,μη ασπασμό της χειρός του ιερέως,σακουλάκια με αντίδωρο,και ιδιαιτέρως πολλά κουταλάκια μιάς χρήσεως στην Θ.Κοινωνια,είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος,και δεν συγχωρείται,παρά μόνο μετά απο δημοσια μετάνοια και ομολογία. 
Η Παναγία να μας σκεπάζει,φωτίζει και καθοδηγεί!!!
Ελάχιστοι οι σωζόμενοι,μην το ξεχνάμε!!
Ιερομ.Ευφροσυνος.
Θυμίζουμε την παρέμβασή του την περίοδο με το κλείσιμο των εκκλησιών .
περισσότερα...

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κυρία Θεοτόκος θα τον Ενδυναμώσει στην Ομολογία του, θα τον σκεπάσει από το Φθόνο και θα τον Καθοδηγήσει μέχρι το τέλος...

Unknown είπε...

Άξιος!Άξιος!Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

όταν λέει φεύγει που πάει εκτός εκκλησίας; στους παλαιοημερολογήτες; που;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θυμάμαι γιατί ο γέροντας Εφραίμ Αριζόνας πριν έξι χρόνια μουχε πει,σε όλα τα Ιεροσόλυμα μόνο αυτός αξίζει και θα αγιασει.ο άγιος Σάββας και η Παναγία μας τουδωσε τόση χάρη ώστε θα γινει μέγας ομολογητής και θα κατατροπωσει τους διωκτες του.θα ανήκει στην χωρια των ομολογητών όπως οι ιεράρχες Χρυσόστομος, Αθανάσιος, Βασίλειος.οσο γιαυτους που θα τον διώξουν τους περιμένει κόλαση.αλλα κι όσοι τον στηρίξουν και τον αγαπήσουν θαχουν μισθό Αγίου.ποσο λυπάμαι τους διώκτες του.ολοι τους λυπόμαστε.τι τους περιμενει.θα παραλύσει το χέρι που υπέγραψε καθαίρεση τέτοιου ανθρώπου.βεβαια η καθαιρεση από αιρετικούς οικουμενιστες είναι άκυρη κατά τους Αγίους πατέρες.και μισθό πήρε και άγιος θα γίνει προς καταισχυνη του οικουμενιστη πατριάρχη του.ολοι οι χριστιανοί καταλάβαμε τι είναι και οι Πατριάρχες και οι αρχιερείς.τετοιοι ήρωες σαν τον π.ευφροσυνο θα κρατήσουν την ορθοδοξία μας!!!!!!Άξιος!!!

Ανώνυμος είπε...

μου κάνει εντύπωση που υπέγραψε και ο Γέρων Ιουστίνος του φρέατος του Ιακώβ αυτήν την άδικη και ανίερη "καταδίκη" του π. Ευφροσύνου...!!!!

Σημεία των καιρών? Αλτσχάιμερ? δεν ξέρω τι να πώ.... μωραίνει Κύριος?

Ελένη Μπιτάδου είπε...

Άξιος πολλών επαίνων είναι ο ιερομόναχος Ευφρόσυνος,που τόλμησε,με παρρησία,να ομολογήσει την αλήθεια της Πίστεως και να καταγγείλει την πλάνη αιρετικών και αιρετιζόντων ιερωμένων,που υπηρετούν πιστά τα σχέδια του Οικουμενισμού.Μιμήθηκε τον Μέγα Αθανάσιο,τον Θείο Χρυσόστομο και άλλους Ομολογητές Αγίους,που επειδή εναντιώθηκαν στις αιρέσεις, συκοφαντήθηκαν,εκδιώχθηκαν και υπέστησαν άδικη και άκυρη καθαίρεση!Τιμή και δόξα Ομολογητού αρμόζουν στον πάτερ Ευφρόσυνο! Άξιος! Άξιος! Άξιος!

'Αννα-Μαρια είπε...

Δεν είμαστε με τα καλά μας...!!!
Υπάρχουν τόσοι πλανεμένοι και προβληματικοί,-ές στους χώρους τού μοναχισμού, τής Εκκλησίας γενικότερα για καθαίρεση και αποσχηματισμό...
Έχουμε χάσει πια τη πραγματική Θεολογία.
Προσευχή, γιατί το θέμα είναι αμιγώς Πνευματικό.

Ανώνυμος είπε...

Νά σε σκεπάζει η Παναγία παιδάκι μου !

Unknown είπε...

Όχι φίλε,δεν κάνει σχήμα.η εκκλησια δεν βλέπεις ότι πρόδωσε;μόνος ως άλλος Μάρκος ευγενικός ομολόγησε υπέρ της πίστεως της αιρεσης του οικουμενισμού .λίγοι οι ανδρείοι που θα κρατήσουν την ορθοδοξία και πάλι.ξυπνηστε

Unknown είπε...

Μωράκι ει κύριος ον βουλετσι απολέσει.τωρα θα φανούν ποιους είχαμε αγίους και ποιοι είναι στην πραγματικότητα

Ανώνυμος είπε...

Αγιος και αγνος αγωνιστης του Χριστου.Τον γνωριζω απο παιδι.
Ειναι τιμη του και ευλογια αυτος ο διωγμος.

Unknown είπε...

Δεν έφυγε από την εκκλησία για να πάει σε άλλη η σε σχισματικούς παλαιοημερολογητες.εφυγε από το περιβάλλον της αίρεσης,μένοντας άμισθος,κάνοντας υπομονή,μέχρι να φύγουν όλοι οι οικουμενιστες και να λάμψει η ορθοδοξία.γιατι θα λάμψει!

Unknown είπε...

Έτσι πρέπει να κάνει κάθε ιερέας.να μην μνημονεύει αιρετικό επίσκοπο και να περιμένει εν διωγμω με υπομονη

Unknown είπε...

Τι εννοείτε Άννα Μαρία;δεν καταλάβατε ότι είμαστε στην παναιρεση του οικουμενισμού που προωθούν όλοι πατριάρχες και αρχιερείς;οποίος ομολογεί αγιαζει!

Unknown είπε...

Όπως τα λες.μπραβο σου οποίος Κιαν εισαι

Κάλλη είπε...

Πάτερ, Ευφρόσυνε, ευλογείτε.
Επειδή είμαι σίγουρη ότι θα διαβάσετε το σχόλιο, σας παρακαλώ προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τον ιερέα σύζυγό μου.
Προσπαθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει.
Ευχαριστώ

Κάλλη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
D.K. είπε...

Τον γνωρίζω εδώ και χρόνια απ' τον άγιο Σάββα....
Πανευλογημένη μορφή.....
Την ευχή του νάχουμε.....

ΜΙΛΤΙΆΔΗΣ είπε...

Την ευχή σου πάτερ μου, ο Θεός και η Παναγία μας να σε ευλογεί και να σε ενισχύει...

Μαρία είπε...

Γέροντα την ευχή σας.
Λυπηρά τα όσα λέτε.
Λυπηρά τα όσα περιγράφετε.
Λυπηρά τα όσα διαδραματιζονται και όσα ακόμα έρχονται...
Ειναι φοβερά οσα συμβαίνουν, έμεινα άναυδη διαβάζοντας το κείμενο σας.
Επισκέφτηκα την Αγία Γη πριν 1,5 χρόνο και ομολογώ πως έχω ξεχάσει τη ζωή μου πως ήταν πριν. Έτσι απλά χαριτι Θεου! Από κει και μετά έγινε τομή στη ζωη μου και ζω τόσο έντονα τη παρουσία του Κυριου στη ζωη μου.
Εχει πολλη χαρη αυτός ο τόπος.. περπάτησε ο Κυριος, πως άλλωστε να μην εχει!
Και είναι να απορείς πόση πλανη όμως υπάρχει σε ορισμένους υψηλά ισταμενους.. και απορώ γιατί υπακουν στις εντολές των οικουμενιστων.. ; αν εμείς θα κριθούμε σαφώς αυστηρά στην τελευταία κρίση, οι ποιμεναρχες που έχουν ευθύνη για το ποίμνιο, πως θα κριθουν; ο Θεος να φυλάει. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Ας προεευχηθουμε θερμά ο Κυριος και η Παναγια μας να δώσουν ότι είναι ευλογημένο και να ξεχωρίσει η ηρα από το σιτάρι.. Άλλωστε η ορθοδοξία ποτε δεν χάθηκε. Και ούτε θα χαθεί. Ειναι η μόνη αληθινή πίστη! Ας μας συγχωρέσει ο Κυριος. Είμαστε αληθινά αμαρτωλοί...
Γεροντα Ευφροσύνης, την ευχουλα σου. Η προσευχη μου είναι μαζι σου.
Σε ευχομαι!
Αμην

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ είπε...

Δυναμις!!!
Η Παναγία μαζι σου!!!!
Και ημεις οι ελάχιστοι μαζι σου!!!

vivian είπε...

Άξιος, να συνεχίσει τον αγώνα και να μας ενημερώνει συνεχώς.

Unknown είπε...

Άξιος ,άξιος.....αχ Πάτερ μου.... που είσαι??είμαι κοντά σου....ευχου

Ελένη Μπιτάδου είπε...

Ω...τί άτοπο και ασεβές ερώτημα θέτεις προς έναν Ομολογητή ιερομόναχο,που διώκεται για την αγάπη του Χριστού!!!
Φυσικά και δεν θέλει καμία σχέση με τους Γ.Ο.Χ.Εκείνος δεν βλασφήμησε το Άγιο Πνεύμα,όπως αυτοί που προσχώρησαν στους Γ.Ο.Χ. και ξαναβαπτίστηκαν!
Ο πάτερ Ευφρόσυνος θα μείνει άμισθος,διωκόμενος και θα υπομένει,μέχρι να ξαναλάμψει η Ορθοδοξία!Γιατί,θα ξαναλάμψει!!!
Επειδή,όπως φαίνεται,δεν γνωρίζεις τίποτα από την Εκκλησιαστική Ιστορία μας και από τους βίους των Αγίων Ομολογητών μας,μάθε τα εξής:
Είναι σύνηθες γεγονός στην Εκκλησιαστική Ιστορία Ψευδο-σύνοδοι να καταδικάζουν Ορθοδόξους κληρικούς σε καθαίρεση, η οποία, όμως, είναι εκκλησιολογικώς και κανονικώς ανυπόστατη, επειδή διενεργείται από αιρετικούς επισκόπους (π.χ. η Ψευδο-σύνοδος της Ιερείας του 754 καταδίκασε σε καθαίρεση και αφορισμό τον ιερομόναχο Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, η Ενδημούσα Ψευδο-σύνοδος του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννη Καλέκα, με τη συμμετοχή των Πατριαρχών Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, του 1344, καταδίκασε σε καθαίρεση και αφορισμό τον τότε ιερομόναχο Άγιο Γρηγόριο Παλαμά).Τούτο σημαίνει ότι,εάν μια Σύνοδος που ακολουθεί μια αίρεση, καταδικάσει σε καθαίρεση έναν Ορθόδοξο Ιερέα που ομολογεί και κηρύσσει δημοσίως τα Ορθόδοξα δόγματα και ασκεί θεολογική κριτική της ψευδο-συνοδικώς εισαχθείσας αιρέσεως ή της αιρέσεως που κηρύσσεται δημοσίως από τον Επίσκοπο, και παύει το μνημόσυνο του Επισκόπου, επειδή εκείνος ακολουθεί τις αιρετικές αποφάσεις της Ψευδο-συνόδου ή επειδή εκείνος κηρύσσει δημοσίως την αίρεση, τότε ο εν λόγω Ιερέας που καταδικάστηκε σε εκκλησιολογικώς και κανονικώς ανυπόστατη καθαίρεση, εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, χωρίς να αναμένει την άρση της καθαιρέσεώς του από Ορθόδοξη Σύνοδο ή από Ορθόδοξο Επίσκοπο.

Ανώνυμος είπε...

Τί δεν καταλαβαίνεις;Ο άνθρωπος αυτός,ο άξιος Ομολογητής του Χριστού,εναντιώθηκε στις αιρέσεις και στον αιρετικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων και στην ομοίγυρή του και τον καθαίρεσαν!Όμως:Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!Ποιος είναι πλανεμένος και προβληματικός κυρία Άννα-Μαρία;Ο άγιος γέροντας,ιερομόναχος Ευφρόσυνος ή οι βλάσφημοι, αιρετικοί Πατριάρχες και ε
Επίσκοποι;;;

Unknown είπε...

Άξιος!!!! μπράβο Πάτερ Ευφροσυνε η Παναγία μας σίγουρα είναι δίπλα σας και σας καθοδηγεί,χαίρομαι πολύ που ο Θεός μου έστειλε έναν τέτοιον άνθρωπο στον δρόμο μου, πέρυσι το Πάσχα σας γνώρισα στον τάφο της Παναγίας μου δώσατε την παράκληση της Παναγίας που γράψατε εσείς ο ίδιος μου μιλήσατε με τόση αγάπη για την Παναγία παρόλο που ειχε τόσο πολύ κόσμο εσείς καταλάβατε την ανάγκη που είχα να μιλήσω καπό με συμβούλεψε σε πολλά θέματα ευχαριστώ την Παναγία που σας γνώρισα εύχομαι να σας δώσει δύναμη να βγείτε εύκολα από αυτή την δοκιμασία εμείς οφείλουμε από την μεριά μας να κάνουμε προσευχή στην Παναγία μας να βοηθήσει την ευχή σας

Unknown είπε...

Μπράβο έτσι ειναι

Ανώνυμος είπε...

Μόλις πληροφορήθηκα τα δυσάρεστα!Εύχομαι από καρδίας καλή μετάνοια κ επιστροφή στους κόλπους της εκκλησίας!Η υπακοή στην εκκλησία είναι το παν!καλό φωτισμό!
με πόνο και αγάπη Χριστού,
μια ψυχή που σας γνωρίζει από τα φοιτητικά σας χρόνια.

Unknown είπε...

Η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος είναι η απόδοση των θαυμασίων του Θεού στις δαιμονικές δυνάμεις και ΔΕΝ συγχωρείται.Το λέγει ο ίδιος ο Κύριος στο Ευαγγέλιο.Να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο που και που δεν βλάπτει και μετά να μιλάμε.
Αλλά μάλλον πολλοί έχουν εθιστεί στις θεολογικές αρλούμπες τις οποίες ξεστομίζουν μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την θλιβερή ύπαρξη τους.