Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κατέβασαν ανάρτηση γιατρού στο Facebook όταν διαφώνησε με τα μέτρα

Κατέβασαν ανάρτηση γιατρού στο Facebook όταν διαφώνησε με τα μέτρα

Ο γιατρός Φαίδων Βοβολής, πετυχημένος επιστήμων στον χώρο της καρδιολογίας με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, αποφάσισε να εκφράσει τις διαφωνίες του σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο Φαίδων Βοβολής, ξεκαθαρίζοντας εξαρχής πως το ζήτημα είναι να υπάρξει διάλογος ή έστω και έντονη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιστημόνων, προκειμένου η επιστημονική κοινότητα να καταλήξει σε μία κοινά αποδεκτή στρατηγική έναντι του κορωνοϊού, επιχειρεί να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του όσον αφορά αφενός την καλλιέργεια της υπερβολικής ανησυχίας έναντι της πανδημίας και αφετέρου τη λήψη μέτρων ακραίου περιορισμού των πολιτών και απομόνωσής τους.
Η επιχειρηματολογία του Φαίδωνα Βοβολή εφάπτεται σε αρκετά σημεία με τα επιχειρήματα που έχουν διατυπώσει και άλλοι γνωστοί επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καυτηριάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν τα κράτη, αλλά και την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες της διοικητικής ελίτ στην Ευρώπη.
Τις αντιρρήσεις του ο Φαίδων Βοβολής τις ανάρτησε στο Facebook. Όμως αυτή η ανάρτηση «κατέβηκε» από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προφανώς κατόπιν κάποιων ενεργειών και «συντονισμένων διαμαρτυριών». Επισημαίνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατήγγειλε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά, «άτομα που επιχειρούν να κερδίσουν μερικά κλικ στο διαδίκτυο». Είναι προφανές ότι αναφερόταν στη συγκεκριμένη ανάρτηση.
Ο τρόπος διαχείρισης των αντιρρήσεων και των επιστημονικών διαφωνιών έχει οριστεί ξεκάθαρα από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και από τον τρόπο λειτουργίας των δημοκρατιών. Το μόνο που απαγορεύεται σε αυτή τη διαδικασία είναι… απαγορεύσεις. Τουλάχιστον αυτό έχει κατακτήσει η δημοκρατική ανθρωπότητα ευτυχώς εδώ και αρκετό καιρό. 
η συνέχεια...

1 σχόλιο:

  1. https://www.in.gr/2020/03/25/politics/minyma-mitsotaki-gia-tin-25i-martiou-oi-oplarxigoi-tou-kairou-mas-einai-oi-giatroi/
    Ούτε λέξη για Θεό και για τη θρησκευτική διάσταση της σημερινής γιορτής στο μήνυμα του Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου.
    Η απόλυτη τραγικότητα του πολιτικού κόσμου της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή