Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ»


«Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη χώρα εν μέσω της πανδημίας, θα επεκταθούν και στην Εκκλησία, ο Μπορίσοφ γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τους Μητροπολίτες και τους κάλεσε να διαφυλάξουν όσο μπορούν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πιστών, αλλά και να απολυμαίνουν συχνά τους ναούς και τις ιερές εικόνες.
«Ξέρω ότι πολλοί άθεοι λένε: κλείστε τις εκκλησίες. Για όλα τα άλλα, έχω τη θέληση, έχω το θάρρος, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό», είπε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια μπορεί να ληφθεί μόνο από την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας .

Σχόλιο:Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει τουλάχιστον τσίπα τούτος εδώ...

4 σχόλια:

  1. Εύχομαι να μείνει στις απόψεις του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας. Πραγματικά να φανεί άξιος. Αυτή είναι η αλήθεια.
    Στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε κάποιον με παντελόνια;
    Μακάρι να μη κλείσουν οι εκκλησίες τους, να παραδειγματιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εβαλε τα γυαλιά στον ορθολογιστή πρωθυπουργό μας ο Βούλγαρος ομόλογός του.
    Ο δικός μας ούτε καταδέχθηκε να επικαλεσθή το Θεό, το ίδιο και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της "δημοκρατία ς".
    Ακόμη και εάν ξεπερασθή η συγκεκριμένη δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες ανθρωπίνων ζωών, η ηθική και πνευματική κρίση προβλέπεται να βαθύνη, με "ηγέτες" της "ποιότητας" του Μητσοτάκη και της Σακελλαροπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως, αν και αναμενομενο μετα την βρωμοσυνοδο στο κολυμπαρι, πρωτοστατες στον περιορισμο και στην ακυρωση ουσιαστικα των ακολουθιων και των λειτουργιων, στους ακομα ορθοδοξους ναους μας, ηταν οι επισκοποι με πρωτο στη σειρα τον σεβασμιωτατο μεσογαιας, εναν απο τους ελαχιστους με υψηλοτατη κατα κοσμω νοημοσυνη. Ενεσπειραν την αμφισβητηση και τον φοβο και στους πιστους για την ισχυ των μυστηριων και την ιεροτητα των εικονων ......οποτε τι περιμενατε απο πολιτικους φραγκεμενους ...... οταν η ιεραρχια δειλια και αμφισβητει ουσιαστικα την ιεροτητα και την δυναμη και την ευλογια των οσων επικαλειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω αλιτινοσ χριστιανός ορθόδοξος ΜΠΡΆΒΟ κιε χαρούμε παρα πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή