Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Οι αφίσες κατεβαίνουν και αυτό λέγεται...δημοκρατία!

Και κάπως έτσι η "δημοκρατία" νίκησε!

Οι αφίσες κατά των εκτρώσεων στο Αττικό Μετρό κατεβαίνουν, με υπουργική απόφαση. 

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών «Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. 

Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

   Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών

Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.

  Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

Δηλαδή η "υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία" επιτάσσουν να ονομάσουμε δικαίωμα τον φόνο όταν πρόκειται για ανθρώπινο έμβρυο ενώ όταν πρόκειται για θανάτωση ζώου επιβάλλεται (και καλώς) χρηματικό πρόστιμο.

Το ζήτημα των αμβλώσεων διχάζει ενώ π.χ. η ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια ενώνει;

Όσο για τις "γυναίκες που έχουν αναγκασθεί σε μια τέτοια επιλογή" γιατί να προσβάλλονται επειδή άλλες επιλέγουν την ζωή των σπλάχνων τους; Το γεγονός ότι πολλές προτιμούν την έκτρωση, δεν την αναγορεύει σε αρετή. Όπως επίσης δεν παύει να είναι εφάμαρτη κατάσταση (για όσους βέβαια πιστεύουν σε Θεό) το ότι νομιμοποιήθηκε. Βλέπετε οι νόμοι των ανθρώπων και του Ευαγγελίου δεν συμπίπτουν πάντα. Από κει και πέρα είναι ζήτημα επιλογής....

Η μητρότητα οπωσδήποτε δεν είναι υποχρεωτική όπως και η άμβλωση δεν είναι υποχρεωτική. 

Η διαφορά έγκειται στο ότι διαλέγοντας την δεύτερη, έχεις διαλέξει μεν κάτι νόμιμο αλλά όχι κάτι ευάρεστο και άριστο. Γιαυτό και μέχρι προ ετών (όπου είχαν διασωθεί κάποια ίχνη αιδούς) η γυναίκα που "έριχνε" το παιδί δεν ήταν υπερήφανη για την πράξη της ενώ εκείνη που εγκυμονούσε έδειχνε, με χαρά και τρυφεράδα, την κοιλιά της που μεγάλωνε με το μωρό της.

Όλοι ξέρουμε πολύ καλά για τι ακριβώς μιλάμε!

Εκείνο που μένει είναι να λιγοστέψουμε την υποκρισία, να έχουμε τα κότσια να πούμε αλήθειες, να μην ονομάζουμε τον φόνο ελευθερία και να μην ξεπουλάμε το δικαίωμά μας στην δική μας αλήθεια, ιδιαίτερα όταν έχουμε την τιμή να είναι η δική Του Αλήθεια...... 


 Μέλη της δαιμονόπληκτης Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «έκρυψαν» αφίσες για το αγέννητο παιδί και τις εκτρώσεις  που είχαν τοποθετηθεί στον σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο.
 Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «έκρυψε» την αφίσα κατά των αμβλώσεων στο μετρό ΜεταξουργείοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

σχόλιο :
 Ρέ ἄχθη ἀρούρης, ρέ κομματικά παράσιτα, δέν ξέρετε νά ξεχωρίζετε τό ΔΙΚΑΙΩΜΑ στήν ἔκτρωση ἀπό τό δικαίωμα τῆς ἐπιλογῆς; Θά φιμώσετε καί τήν Ἰατρική γιά τήν νεοταξίτικη πολιτική ὀρθότητα τῆς ἐθνοκτονίας; Φυσικά φταῖμε πρωτίστως ἐμεῖς πού ἀνεχόμαστε ἀκόμα τίς πρόστυχες κομματοσυμμορίες σας πού διέλυσαν τή χώρα. Ἔσσεται ὅμως ἦμαρ γιά κάθε ἀνελλήνιστο κνώδαλο... 
 Ηλίθιοι γιατί δεν κάνετε και μια διαδήλωση για το δικαίωμα στο τσιγάρο. 
Τα πνευμόνια μας ανήκουν!

12 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Το δικαίωμα(;)στη βλακεία
πάντως, τούς το παραχωρούμε.

Δικό σας παιδιά
και σε καλή μεριά!

Ν/Α είπε...

Η έκτρωση είναι θάνατος ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου, πρίν ακόμη δει το Φώς της Ζωής.
Ηταν, είναι, και θα είναι Φόνος, ένα απεριόριστο Φρικτό έγκλημα, που ουδέποτε δικαιώνεται, επισύρει ποινικές ευθύνες, καί ποτέ δεν μπορεί να στέκεται υπό το βάθρο τής νομιμότητας και τού δικαιώματος.
Το Δικαίωμα έχει αντικείμενο μόνο τη νομιμότητα, ποτέ τήν παρανομία, και ας υποστηρίζεται από νόμους δικαίωσης και από δικαστικές αποφάσεις.
Οι εκτρώσεις είναι η σύγχρονη σπάθα τού Ηρώδη..

Ν/Α είπε...

"Τα σώματα τούς ανήκουν", γράφουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, όμως θα ήταν δίκαιο καί Τίμιο, να πήγαιναν να άνοιγαν έναν Τάφο ξεχασμένο σε ένα παλαιό νεκροταφείο, να ευφρανθούν τίς κτήσεις τους, τίς αιώνιες, καί νά γευτούν γεύσεις από οπτικές που ούτε στα όνειρα δεν είδαν.

Ανώνυμος είπε...

Αν σκεφτόταν σαν κι εσάς οι γονείς σας δεν θα υπήρχατε...

Τρελαντώνης είπε...

Με την ίδια λογική θα πρέπει να απαγορευτεί κ η καμπάνια εναντίον του τσιγάρου.δικο μου είναι το σώμα κ αν θελω το καταστρέφω με το κάπνισμα.ειναι προσβολή έναντι των καπνιστών κάθε αφίσα που με φωτογραφίες
δείχνει τις επιπτώσεις του τσιγάρου στο ανθρώπινο σώμα

Ανώνυμος είπε...

Η κομματική κατάντια στα κόκκινα,μετά από αυτό πόσο άλλο προς τα κάτω θα πάνε δεν έχει άλλο. Για να έχει γίνει τέτοιος ντόρος πάντως κάποια κονόμα θα παίζει.
Δημοκρατία ωστόσο μπορούν να έχουν τα κυρίαρχα κράτη έστω και κουτσή, οι αποικίες δεν έχουν τέτοια, κι αν αντιδράσει και κανείς πίπτει ράβδος για να μην ξεχνιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η χρήση του όρου "δαιμονόπληκτη", για τη νεολαία του πλέον διεστραμμένου ιδεολογικά κόμματος που εμφανίστηκε ποτέ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αποδίδει εναργώς τη θλιβερή πραγματικότητα...
Λ.Ν.

Μαρία Π. είπε...

Πρόκειται για φρικτή τραγωδία στην οποία συμμετέχουν εξίσου όλοι όσοι εμπλέκονται, κυρίως η μητέρα αλλά και ο πατέρας που πολλές φορές συμβαίνει να έχει πιέσει εκείνος την γυναίκα του, όπως επίσης εξίσου συνυπεύθυνοι είναι και οι γιατροί που το κάνουν.
Οι περιπτώσεις βέβαια πολλές φορές είναι εντελώς διαφορετικές. Υπάρχουν οι συνειδητοί εγκληματίες οι οποίοι γνωρίζουν τι κάνουν και όμως το κάνουν, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις γυναικών που δεν ήθελαν να το κάνουν και υπέφεραν πάρα πολύ, αλλά τελικά πιέστηκαν απ΄τους γιατρούς και το έκαναν.
Οι πνευματικοί οφείλουν να πουν την ωμή αλήθεια στον κόσμο, ότι δηλ. πρόκειται για ένα ΕΓΚΛΗΜΑ, στο οποίο δεν πρέπει να πέσει ο άνθρωπος.
Να αναφέρω όμως και μια άλλη παράμετρο του θέματος.
Κάποιοι κληρικοί ενώ πολύ σωστά λένε ότι πρόκειται για έγκλημα, δυστυχώς λένε επιπλέον στα κηρύγματα ότι τα έμβρυα αυτά δεν σώζονται γιατί είναι αβάπτιστα.Ενώ δεν θα σωθούν όσοι το έκαναν όπως και οι συνυπεύθυνοι γιατροί αν δεν μετανοήσουν.
Όσα λένε είναι αυτοαναιρούμενα γιατί υπάρχει και το θέμα των αποβολών όπου ο Θεός παίρνει πρόωρα μια ψυχή πριν γεννηθεί. Έχει συμβεί σε πολλές γυναίκες να πεθάνει το έμβρυο σε οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης. Τι γίνεται με αυτά τα έμβρυα; Δεν σώζονται;
Είναι σαν να λέμε ότι ο Θεός επέτρεψε να πεθάνει ένα πλάσμα πριν προλάβει να βαπτιστεί και μετά το πέταξε στην Κόλαση; Αυτή είναι μια δυσφήμιση του Θεού.
Σήμερα έχει διαπιστωθεί από μετρήσεις ορμονών ότι τα μισά περίπου γονιμοποιημένα ωάρια λίγων ωρών δεν εμφυτεύονται ή εμφυτεύονται αλλά πεθαίνουν μετά από λίγες μέρες και αποβάλλονται χωρίς να γίνει αντιληπτό (αυτά είναι άνθρωποι εξ άκρας συλλήψεως, και μιλάμε για το 50% των συλλήψεων). Ένα ακόμα ποσοστό γύρω στο 10-15% δεν θα καταλήξουν σε γέννηση λόγω αποβολής.
Επιπλέον υπάρχουν τα χιλιάδες έμβρυα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, που σε κάθε προσπάθεια εμφυτεύονται γύρω στα 5 με 7, εκ των οποίων όλα σχεδόν αποβάλλονται, όπως επίσης πολλά καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν έως και 10 χρόνια, ή να πεταχτούν.
Όλα αυτά ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά δυστυχώς η λεγόμενη Βιοηθική, τα βλέπει ως μάζα κυττάρων.
Ζούμε σε μια φρικτή εποχή από κάθε πλευρά και άποψη.
Γι αυτό είναι εξίσου φρικτό να ακούμε σε κηρύγματα έτσι γενικά και σύμφωνα με το γράμμα ότι 'όποιος είναι αβάπτιστος δεν σώζεται'.
Τα πρώτα 300 χρόνια οι Χριστιανοί βαπτίζονταν σε μεγάλη ηλικία. Πόση παιδική θνησιμότητα υπήρχε τότε; Τεράστια. Αυτά δεν σώθηκαν; Τα σφαγιασμένα απ΄τον Ηρώδη δεν σώθηκαν;
Θα πάω και λίγο παραπέρα. Τα παιδάκια στην Αφρική που πεθαίνουν κατά εκατομμύρια, θα πάνε στην Κόλαση;Μπορούμε να το δεχτούμε αυτό.
Μπορεί να μην ανήκουν στην Εκκλησία με την έννοια 'του πιστού'αλλά δεν παύουν να είναι πλάσματά Του, χωρίς προσωπικές αμαρτίες, σε κατάσταση καθαρότητας, που μπορεί να δεχτεί τον φωτισμό όπως μας λένε οι Πατέρες.
Υπάρχει αυτό το διαφωτιστικό κείμενο με αποσπάσματα από τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης, για όποιον θέλει να το διαβάσει και να το πει και σε όσους κληρικούς βλέπουν τα πράγματα με τον λατινόφρονο τρόπο των παπικών:
Ο θάνατος των νηπίων
https://alopsis.gr/ο-θάνατος-των-νηπίων-μητροπολίτης-ναυ/

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

"Δημοκρατίες σοβαρές",
αποικίες και θλιβερά
προτεκτοράτα

δεμένα χειροπόδαρα
μ'"ελευθερίες"

και δικαιώματα
ανήκουστα για άνθρωπο...

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε γεμίσει ανθρώπινα σκουπίδια στην Ελλάδα, που έχουν και δημόσιο βήμα και μιλάνε με ύφος 10000000 πιθήκων και βρίζουν όποιον έχει αντίθετη άποψη γράφοντας μπούρδες.

Το θέμα με την άμβλωση είναι απλό. Είναι ΦΟΝΟΣ. Δεν τίθεται συζήτηση. Επειδή είναι νομικά κατοχυρωμένος φόνος, δε σημαίνει πως δεν είναι φόνος. Και όπως όλοι οι νόμοι, είναι απλά μια πολιτική απόφαση, σε μια δημοκρατία μπορούμε να απαιτούμε να αλλάξει. Αλλά οι φασίστες δε μας επιτρέπουν καν να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, γιατί υπάρχουν πολλά δαιμονικά και οικονομικά συμφέροντα από τις αμβλώσεις....

Ακόμη και σε "αθλητικά" σάιτ, βάζουν τη βρώμικη προπαγάνδα τους γεμάτη προσβολές, σφάλματα λογικής, και κακία. Πάρτε ένα παράδειγμα:

http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1434805/t-anthropina-dikaiomata-den-tha-ta-amfisviteis-t-anthropina-dikaiomata

Αυτό το καθίκι μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα, όταν αφαιρεί από τους άλλους το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, απλά επειδή διαφωνεί....

Και δε σε αφήνει να έχεις αντίλογο, γιατί σου φιλτράρει όσα ευπρεπή σχόλια κάνεις για να τον αντικρούσεις, και δε τα αναρτά.

Αυτό το σκουπιδοσάιτ βάζει συνέχεια συριζοπροπαγάνδα. Ούτε καν όταν θες να διαβάσεις για ποδόσφαιρο δε μπορείς να ξεφύγεις.....

Ανώνυμος είπε...

Να απαντήσω και σε λίγα σχόλια:

1) Στο φίλο που επισημαίνει "κάποια κονόμα παίζει". Φυσικά και παίζει. Πρώτα από όλα των γυναικολόγων. Το βασικό τους εισόδημα είναι η άμβλωση, 300.000 το χρόνο στην Ελλάδα, βάλε πόσα κατοστάρικα η κάθε άμβλωση, κάνε τη σούμα.... Επίσης τα σώματα των εμβρύων πωλούνται σε πολυεθνικές, έχουν πάρα πολλές χρήσεις, για αυτό άλλωστε και σχεδόν ποτέ δε τα δίνουν στις μητέρες.... Χρησιμοποιούνται σε φαρμακευτικά προϊόντα, σε πειράματα, ακόμη και για σατανιστικούς σκοπούς.

2) Στη Μαρία Π, θα απαντήσω πως: Το βάπτισμα της Εκκλησίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια συμβολική τελετή. Καλό είναι να υπάρχει αυτή η τελετή, κι εγώ έχω βαπτιστεί, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά νερό και λάδι και μερικά λογάκια. Ο Κύριος αποφασίζει ποιός θα βαπτιστεί με Πνεύμα Άγιο και αυτό δεν γίνεται απαραίτητα την ώρα της βαπτίσεως. Εγώ βαπτίστηκα με Πνεύμα Άγιο πολύ αργότερα. Φυσικά το ιερατείο κάνει μέγα θέμα τη τελετή για τους δικούς του λόγους και πολλές φορές κολλάνε σε ανοησίες. Μη μπερδεύεις τη θρησκεία, δηλαδή τις παραδόσεις ανθρώπων, με την αλήθεια του τριαδικού Θεού. Το Άγιο Πνεύμα, ο Παράκλητος, ορθά σε καθοδηγεί στη σκέψη σου. Λες αλήθεια, φυσικά ούτε τα παιδάκια στην Αφρική είναι "καταραμένα" επειδή δε βαφτίστηκαν, ούτε τα παιδιά από τις αμβλώσεις. Ο Πατέρας μας θα ήταν ένας άδικος Θεός αν αυτό ίσχυε. Το πιθανότερο είναι (αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη) πως ο Θεός δίνει άλλη ευκαιρία σε αυτές τις ψυχές, σε νέα σώματα, με νέους γονείς, στο μέλλον. Όταν σπάσει η γλάστρα που πας να τοποθετήσεις ένα νέο φυτό για να μεγαλώσει, πετάς το σπόρο και το χώμα; Όχι. Απλά το βάζεις σε μια νέα γλάστρα. Και αυτό είναι το σώμα, απλά ένα δοχείο που φιλοξενεί τη ψυχή και το πνεύμα μας. Και το Άγιο Πνεύμα, για όσους το φιλοξενούμε και μας έχει δοθεί από ψηλά.

Μαρία Π. είπε...

Aγαπητέ Αν. 12.46 π.μ. , το Βάπτισμα δεν είναι μόνο συμβολική τελετή, αλλά ουσιαστική πράξη, στην οποία γίνεται απόταξη του Σατανά και πρόσληψη του Χριστού.
«Ὅσοι εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε».
Στους πρώτους Χριστιανούς (τα πρώτα 300 χρόνια), ήταν απαραίτητη η πίστη και η Κατήχηση και μετά ερχόταν το Βάπτισμα. Ο νηπιοβαπτισμός ήρθε αργότερα.
Ως προς το βάπτισμα με Πνεύμα Άγιο αν μπορείτε θα ήθελα να μου το εξηγήσετε για να μην το μπερδεύουμε με όσα λένε οι Πεντηκοστιανοί.
Τι εννοείτε; Ότι υπήρξε σ΄εσάς αργότερα το Χρίσμα,΄ή η αίσθηση πλήρωσης με Άγιο Πνεύμα;
Ως προς την ενοίκηση σε άλλο σώμα, αυτό δεν θυμίζει την μετενσάρκωση;
Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι ολοκληρωμένος ως προς την μία φύση του, που αποτελείται από σώμα ψυχή και πνεύμα (νους).
Πως είναι δυνατόν η ψυχή του να μπει σε άλλο σώμα; Θα πάει στον Θεό.
Μήπως τα έχετε κάπως μπερδέψει τα πράγματα.
Οδηγούμαστε σε μη χριστιανικά συμπεράσματα αν σκεφτόμαστε έτσι.