Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Τι λέει ο ανόητος, ένα ακόμη παιχνίδι εντυπωσιασμού...

Ειρωνικός όπως πάντα : «ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ...ΚΑΣΤΑΝΙΣΙΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ»

Αγαπητέ κύριε Α......,
Παρευρέθηκα στην κατανυκτικότατη αγρυπνία προς τιμήν του αγίου Παϊσίου, στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου πολλές εκατοντάδες πιστών, πολλοί νέοι, αρκετοί νέοι οικογενειάρχες με μικρά παιδιά παρέμειναν μέχρι το τέλος και κοινώνησαν πάρα πολλοί.Η ατμόσφαιρα θύμιζε πρωτοχριστιανική εποχή, διότι εκτός των άλλων ο εν λόγω ιερέας κατάφερε να εμπνεύσει την ενορία, ώστε να συμμετέχει σύσσωμη σε κάθε ιεραποστολικό και κοινωνικό κάλεσμά του .Έτσι, 100 και πλέον εθελόντριες ,από το Δεκέμβριο του 2011, μαγειρεύουμε ασταμάτητα ,καθημερινά για 250 αδελφούς σε αδυναμία.Με την πρωτοβουλία του και την ανύστακτη φροντίδα του λειτουργεί, εδώ και πέντε χρόνια, κοινωνικό φροντιστήριο με 500 παιδιά και 60 εθελοντές καθηγητές.Έχει μια ενορία σε άνθηση και όχι σε "εξηλιθίωση".
Ως προς την επίμαχη τώρα ενέργεια του ιερέα να αναφερθεί στο κάστανο-δώρο του αγίου Παϊσίου και να μας καλέσει να το προσκυνήσουμε τιμητικά, σας διαβεβαιώνω ότι με τη στοιχειώδη εκκλησιαστική παιδεία μας όλοι οι παριστάμενοι πιστοί γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αποδίδοντας απλή τιμή στο αντικείμενο αυτό, δεν του αποδίδαμε λατρευτική προσκύνηση ,που ανήκει μόνο στο Θεό.


Αυτά είναι ,εδώ και αιώνες, λυμένα από την εκκλησία μας.

Άλλωστε η απλή προσκύνηση (υπόκλιση μπροστά σε κάτι ή ο ασπασμός αυτού) είναι κάτι το σύνηθες και στον ευρύτερο κοινωνικό μας βίο, όπως για παράδειγμα το προσκύνημα εθνικών κειμηλίων και ιερών συμβόλων ή το λαϊκό προσκύνημα σε κηδευόμενους αδερφούς μας, που μπορεί να είναι οικείοι μας, αλλά και πολιτικοί, καλλιτέχνες κ.λ.π..Εκεί, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι δεν προσφέρουμε λατρεία, ενώ εδώ μας σκανδαλίζει η τάχα μεσαιωνική ειδωλολατρική εκτροπή ενός ευλαβούς κληρικού;
Αν αγαπητέ κύριε Α..... η ενέργεια του ιερέα σας φαίνεται παράλογη, η δική σας "πρωτότυπη "προσφυγή στη δικαιοσύνη για προσβολή της ορθόδοξης εκκλησίας είναι πολλαπλάσια παράλογη και θα πέσει στο κενό.Και θα γίνετε αιτία περαιτέρω διασυρμού του αγίου και της εκκλησίας για το κύρος της οποίας αγωνιάτε.Αφήστε που θα βρεθείτε αντιμέτωπος με τους πιστούς ενορίτες οι οποίοι και θα αντιδράσουν στην άδικη συκοφάντηση του ιερέα τους.
Ελένη Μούρτη -Συνταξιούχος Φιλόλογος 


μας τόστειλε το mail

2 σχόλια:

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Κυριε ελεησον!!!

Ανώνυμος είπε...

Και άλλον θα μυνήσει η δικομανής πατρινιά; Είναι κωμικοτραγική περίπτωση. Ας όψονται οι υπεύθυνοι κάποιας κεντρικής μονής των Αθηνών που την κρατάνε για τραγουδιάρα... Εννοείται ότι το ανθρωπάκι είναι άθεος μέχρι το κόκκαλο και παριστάνει τον χριστιανό κοροϊδεύοντας πρώτα-πρώτα τον εαυτό του. Εντάξει, δεν συμφωνώ με το κάστανο σε προσκύνηση, αλλά η Δικαιοσύνη πού εμπλέκεται; Και ποιος όρισε αυτή τη θηλυπρεπή ψευδή τραγουδιάρα να διαφαντεύει την τάξη της Ορθοδοξίας (και την τιμή του Ελύτη...) με μυνήσεις; Κανένα φίλο δεν έχει να την μαζέψει;