Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Διαλύουν την Συνοδικότητα, τά Δόγματα, τήν Θεολογία και Εκκλησιολογία και μας καλούν να τα αποδεχτούμε "ώς έργο του Παρακλήτου"!

     «Κλαίγεται, ὁ Μεσσηνίας, στὸ νέο του βιβλίο, διότι –λέγει– οἱ “νεοζηλωτές” ἀντέδρασαν δυναμικά, «με αποτέλεσμα να  επηρεαστούν πολλές Αποφάσεις (τῆς Κολυμπαρίου Συνόδου) και να μην εκφραστεί απόλυτα το μήνυμα της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο».
      Φανταστεῖτε τι θὰ γινόταν, ἂν δὲν ὑπῆρχαν κι αὐτὲς οἱ ἀντιδράσεις!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο ότι ένας άνθρωπος που σαν αρχιμανδρίτης ήταν μία απόλυτη σαπουνόφουσκα, ένας ιεροκήρυκας με ένα ξύλινο και ρηχό θεολογικό λόγο (αν και Πανεπιστημιακός...), ένας κληρικός που ο τρόπος που λειτουργούσε πρόδιδε εμφανέστατη βαρεμάρα, ένας άνθρωπος που η μορφή του και μόνο σε απωθεί, ένας παπάς στον οποίο κανείς δεν θα προσέτρεχε για εξομολόγηση (και που πιθανότατα, άλλωστε, δεν έχει θελήσει να εξομολογήσει κανένα...), αυτός ο απερίγραπτος δεσπότης εμφανίζεται ως βαρύ θεολογικό πυροβολικό της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος... Μακάρι ο Θεός να συγχωρέσει στον μακαριστό Χριστόδουλο αυτή την τραγική και τελευταία του επισκοπική χειροτονία...