Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Σαμιώτης παπάς. Όχι παίζουμε...

Ο ευλογημένος στοιχειώδη αγνοεί πράματα ορθοδόξου πατερικής εμπειρίας...
Κάποιοι άνθρωποι, προσπαθώντας να ταιριάξουν την Αγία Γραφή με τις επιστημονικές ανακαλύψεις τής εποχής μας, για την καταγωγή τού ανθρώπου, καταλήγουν να θεωρήσουν τον Αδάμ ως συμβολικό πρόσωπο, αγνοώντας την σωστή διάσταση τής Ορθόδοξης πίστης. Δεν συνειδητοποιούν, ότι οποιαδήποτε υποτίμηση τής προσωπικότητας τού Αδάμ, δεν πλήττει απλώς την αξιοπιστία τής Αγίας Γραφής και τών συγγραφέων της, αλλά ολόκληρο το Χριστιανικό Ευαγγέλιο! Γιατί αν ο Αδάμ δεν ήταν αληθινό πρόσωπο, ολόκληρη η Χριστιανική πίστη είναι ένα ψέμα! Όμως ο Αδάμ υπήρξε πραγματικά, και είναι τόσο αληθινό πρόσωπο, όσο και τα ευρήματα τής επιστήμης!
Και άντε οι άσχετοι ,να τα λέει αυτά παπάς;;
Θλίψη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε είπα να τον ακούσω αλλά σταμάτησα ... η γη γυρίζει ο ήλιος είναι ακίνητος...ο άνθρωπος είναι στοιχείο όπως το πουλί όπως το κλήμα... κάπου πετάχτηκε κι ο Πυθαγόρας..εντάξει έλεος. Ναναι καλά ο παπούλης αλλά αν δεν τα έχει τσούξει δεν ξέρω τι παίζει. Ίσως να κάηκε λίγο με τα χρόνια. Ο θεός να τον φυλάει!

Ανώνυμος είπε...

Διαβασμένος , ψαγμένος ο παππούλης ......! Και ο Κατσαντών'ς ο Σαρακατσάνος ; Το άσμα ειναι καθαρά κλέφτικο ! Υπήρχαν κλέφτες στην Σάμο ; Μάλλον η παπαδιά ήταν από τη Σάμο και Σαμιώτισσα , Σαμιώτισσα βρέθηκε ο παπάς στην Σάμο .....