Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΔΑΝΙΗΛ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΙΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Στο βίντεο που παραπέμπουμε οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ και Κορίνθου Διονύσιος εξαπολύουν σκληρή προσωπική επίθεση σε βάρος νεαρού που τους ρώτησε με ευγένεια και ήθος για τις συνεχείς οικουμενιστικές ασχημίες που παρατηρούνται με τις συμπροσευχές.



Η ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

_______



Βρίθουν κυριολεκτικά τα θεολογικά μαργαριτάρια των δύο Μητροπολιτών οι οποίοι προσπαθούν να εξουθενώσουν τον νεαρό που τους έκανε την ερώτηση αρνούμενοι να επιβεβαιώσουν ότι γίνονται συμπροσευχές!!! Την ίδια στάση, ως γνωστόν, τήρησε και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, που θεωρεί ψευδείς τις πληροφορίες ότι γίνονται συμπροσευχές.!!!



Λες και υπάρχει κανείς που δεν έχει υπόψη τις χιλιομαρτυρημένες -με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εκτεταμένη τηλεοπτική κάλυψη- οικουμενιστικές ασχημίες που τελούνται με τις συμπροσευχές ορθόδοξων με αιρετικούς και αλλόθρησκους επί καθημερινής σχεδόν βάσεως σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου.!!!



Παρόλα αυτά οι δύο ιεράρχες προσποιήθηκαν ότι αγνοούν ότι οι Οικουμενιστές παραβαίνουν ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων οι οποίοι απαγορεύουν ρητά, αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως στους κληρικούς την συμπροσευχή με αιρετικούς και αλλόθρησκους.!!! 



Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ

_______



Η απροθυμία των δύο ιεραρχών να αναγνωρίσουν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση είναι απαράδεκτη και αθεολόγητη.



Ο κορυφαίος Ορθόδοξος Θεολόγος Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς ανέλυσε διεξοδικά τον παναιρετικό χαρακτήρα του Οικουμενισμού και είναι ο εισηγητής του όρου "παναίρεση" για τον Οικουμενισμό.



Οι δύο ιεράρχες πριν εκφράσουν γνώμη για το θέμα έπρεπε να μελετήσουν τα θεόπνευστα συγγράμματα του Οσίου Ιουστίνου.



Σε κάθε περίπτωση η Αγία Γραφή, οι Οικουμενικές Σύνοδοι και οι Άγιοι Πατέρες αρνούνται ομόφωνα και κατηγορηματικά να συμβιβαστούν με τον συγκρητισμό και αποδοκιμάζουν έντονα τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους.



Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ

________



Οι δύο Μητροπολίτες, λοιπόν, όφειλαν να γνωρίζουν ότι ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση. Γι’ αυτό, αντί να επιτιμούν -με ανοίκειο για ιεράρχες- ύφος ένα πιστό μέλος της Εκκλησίας επειδή τους υπέβαλε με τον πιο κόσμιο τρόπο μια απλή ερώτηση, θα έπρεπε να μελετήσουν επισταμένα το καρκίνωμα του Οικουμενισμού και να κατηχήσουν το ποίμνιό τους ανάλογα ως έχουν αδήριτο χρέος.  



Το κύριο έργο ενός επισκόπου είναι η θεολογία και η ομολογία της πίστεως ένας τομέας που χωλαίνουν σοβαρά και οι δύο Μητροπολίτες.



Τους άκουσε ποτέ κανείς να μιλούν για τον Οικουμενισμό και να διδάσκουν το ποίμνιό τους εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού;



Οι ίδιοι, λοιπόν, έχουν πρόβλημα επειδή πράττουν ανελλιπώς το καθήκον τους και όχι οι πιστοί που τους υποβάλλουν με κάθε ευπρέπεια ερωτήσεις για τον Οικουμενισμό.



ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

_______



Είπε ο Σεβ. Κορίνθου στο βίντεο ότι οι επίσκοποι, ως ποιμένες, είναι οι στρατηγοί και οι πιστοί είναι τα πρόβατα που πρέπει να τους ακολουθούν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σεβ. Καισαριανής. Είναι ορθή, βεβαίως, η θέση που διατύπωσε ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου. Οι ποιμένες -και δη οι επίσκοποι- είναι οι τσομπάνηδες και οι λαικοί τα πρόβατα. Με μία διαφορά όμως! Όταν οι ποιμένες συναγελάζονται με τους λύκους, δηλαδή με κορυφαίους εκπροσώπους των αιρέσεων, τότε τα πρόβατα -όπως είναι φυσικό- χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον τσοπάνη τους και βελάζουν φοβισμένα. Οι διαμαρτυρίες των πιστών για τον Οικουμενισμό, Σεβασμιώτατε Κορίνθου, δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι κραυγές αγωνίας των προβάτων τα οποία είναι τρομοκρατημένα επειδή οι ποιμένες βάζουν τους λύκους στη στάνη. 




Οφείλατε, λοιπόν, και εσείς και ο Σεβ. Καισαριανής να καθησυχάσατε -και όχι να προπηλακίσετε- τον νεαρό που σας υπέβαλε την ερώτηση. Και αυτό μπορούσατε να το κάνετε αν καταδικάζατε ενώπιον του ακροατηρίου τις συμπροσευχές και τον Οικουμενισμό και αν αποκηρύττατε τη Σύνοδο της Κρήτης ως κακόδοξη αφού θεσμοθέτησε συνοδικά τον Οικουμενισμό.
πηγή

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Η πατρινιά φαλακρή τραγουδιάρα ιστολόγα τι γνώμη έχει επ' αυτού; Δεν γράφει τίποτα στο βλογκ της;