Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αφησε τα πανεπιστήμια και έγινε μόνιμος κάτοικος στο ρετιρέ (2.648 μ.) του Ολύμπου

«Μένω εννέα μήνες στο καταφύγιο και τον χειμώνα ταξιδεύω στη φύση»
Οταν ανέβηκε για πρώτη φορά στον Ολυμπο ήταν μόλις 9 ετών. Από τότε λάτρεψε τις αναβάσεις και την ορειβασία και χρόνια αργότερα εγκατέλειψε τα πάντα για να εγκατασταθεί μόνιμα στο βουνό των θεών!

Ο Μιχάλης Στύλλας το 2003, και σε ηλικία 29 ετών, άφησε την ακαδημαϊκή καριέρα του στη Γεωλογία, ξενοίκιασε το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ως διεύθυνση μόνιμης κατοικίας το καταφύγιο «Χ. Κάκκαλος» στον Ολυμπο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.648 μέτρων.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει και πάλι το καταφύγιο «Χ. Κάκκαλος» και έως τον Απρίλιο θα φιλοξενεί ορειβάτες που επιλέγουν να κάνουν χειμερινή διαμονή.
«Για μένα αυτή είναι η ζωή μου. Μένω περίπου για εννέα μήνες στο καταφύγιο και τους τρεις μήνες του χειμώνα συνήθως ταξιδεύω και κάνω πράγματα που πάντα έχουν ως θέμα τη φύση» λέει ο Ελληνας ορειβάτης Μιχάλης Στύλλας.

Ο ίδιος παινεύει τον Ολυμπο, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, ως ένα από τα καλύτερα του πλανήτη. «Σαν αυτό το βουνό δεν υπάρχει. Είναι το καλύτερο βουνό για ορειβασία».

Ο Μιχάλης Στύλλας είναι ένας από τους διασημότερους Ελληνες ορειβάτες που κατάφερε το 2004 να κατακτήσει το Εβερεστ. Παράλληλα, έγινε και υπερμαραθωνοδρόμος, που έχει λάβει μέρος σε αγώνες όπως στο Σιάτλ και το Πόρτλαντ (42 χλμ.), στο Σπάρταθλον (250 χλμ.), στο Badwater της Καλιφόρνια (220 χλμ.), στο Iditasport της Αλάσκα (240 χλμ.), στο Νεπάλ (350 χλμ.), αλλά και στην ελληνική διαδρομή Rout της Ροδόπης (123 χλμ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: